Zweedse app-ontwikkelaar verwacht binnen twee jaar een free-to-play Skyrim game

Volgens Ben Cousins van ontwikkelaar ngmoco, een bedrijf dat vooral bekend staat om games als We Doodle en andere iOS apps, duurt het niet lang meer voordat er een ‘Skryim-achtige’, free-to-play game uitkomt. De baas van het Zweedse bedrijf verwacht deze zogenaamde gratis Skyrim-equivalent binnen een jaar of twee op de markt te zien.

A game like Skyrim, where you accrue skills and equipment over time, that you can play for hundreds of hours, is actually one of the easiest games to develop for a free-to-play model.
Aldus Cousins in gesprek met GamesIndustry. Cousins onderscheidt de free-to-play markt in drie ‘fases’, elke fase kent zijn eigen typerende games en inkomstenformule. De eerste fase bestaat uit games online spelletjes zoals we die kennen uit de late jaren negentig, denk aan Kart Rider of Line Rider. Fase twee zijn de games zoals we ze vaak zien op Facebook: sociale spelletjes zoals CityVille of FarmVille. Deze games worden al meer gespeeld en het is mogelijk er meer geld uit te halen, zo getuige ook miljoenenbedrijf Zynga, wat beroemd werd met haar Facebook-games.

Fase 3 is volgens Cousins een combinatie van online spelletjes en echte games. Echt zeker is hij niet over zijn theorie, maar hij vermoedt dat games als The Elder Scrolls V: Skyrim binnenkort ook aangeboden kunnen worden via free-to-play media. Volgens Cousins fase-model zou dit nog meer geld binnen kunnen brengen dan een spel uit fase twee, zeg, FarmVille.

I believe that single-player will be the next to be cracked in terms of freemium monetisation.
Of epische singleplayer games straks daadwerkelijk voor noppes aangeboden worden, dat moet nog maar blijken. Voor meer over Cousins en zijn beeld op de toekomst van ‘gratis’ te bespelen games, neem even een kijkje op GamesIndustry.

  1.   
    bender's avatar

    Ik betaal wel gewoon de 60 euro ipv missie per missie te betalen…

  2.   
    toqeer's avatar

    zo een game als skyrim is natuurlijk geen skyrim want dat blijft beter 🙂

  3.   
    Fox's avatar

    Bedoelen ze geen elder scroll?

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Fox schreef, "Bedoelen ze geen elder scroll?"

    Volgens mij bedoelt hij gewoon een MMORPG, maar dan Singleplayer die zich in de fantasie-middeleeuwen afspeeld.

    Zeg maar een gewone RPG.

  5.   
    RPGfan007's avatar

    Skyrim is echt een fantastisch spel. Ik ben met mijn xbox 360 weken zoet geweest daarmee en ben nu nog een keer aan t spelen. Het zou knap zijn als deze app ontwikkelaar dat spel kan evenaren. Daarnaast vraag ik me af of het in een free to play game net zo mooi wordt als de laatste 2 elder scrolls. Eigenlijk zou Bethesda de free-to-play game moeten ontwikkelen.