Ubisoft: feodaal Japan niet geschikt voor Assassin’s Creed

Assassin’s Creed III is recentelijk aangekondigd en wij zijn razend enthousiast. Hoewel de game zal draaien om de Amerikaanse Revolutie, waren voor de aankondiging van het spel enkele fans er van overtuigd dat Assassin’s Creed toch echt Japan zou aandoen. Het was mogelijk geweest, zegt de creative director van Assassin’s Creed III, maar het zou niet goed genoeg zijn.

Spellen binnen de Assassin’s Creed-reeks kunnen in principe op elk moment in de geschiedenis spelen en het is dan ook niet verrassend dat er meerdere locaties ter discussie stonden bij het ontwikkelen van het derde deel. Alex Hutchinson, creative director van het spel, zei dat er over vier à vijf locaties werd gediscussieerd en de beslissing gebaseerd is op wat fris is. De andere locaties wilde Hutchinson niet vrijgegeven, maar deze kunnen we wellicht in de toekomst dan ook verwachten.

Alex Hutchinson zei vervolgens over een Assassin’s Creed in feodaal Japan dat:

If you got, say Samurai Japan, you’d realize pretty quickly that I think you’ve played a lot of ninja games, and this is not as interesting as you thought it was going to be.
Amerika in diens onafhankelijkheidsoorlog voelt wel nieuw aan en biedt de mogelijkheid iets totaal nieuws te doen. Eigenlijk draait geen enkele game om de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en daar is Hutchinson dan ook heel erg blij mee.
It’s cool that no one else could do it. You couldn’t do a shooter in this period because the guns are so bad. You couldn’t do most classic genres in this era, so it’s sort of untouched. It’s sort of virgin soil for video games.
Uit onze poll van afgelopen maand bleek dat ook GamersNET erg enthousiast is over deze nieuwe setting.

 1.   
  StefanA's avatar

  Ik vind het inderdaad heel origineel dat het verhaal zich in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog afspeelt.

 2.   
  soldierarjan's avatar

  ik vind het een zeer goede keus om een andere setting te doen.

 3.   
  toqeer's avatar

  wou bijna zeggen mischien krijgen we isaac newton als hulpje in 3 maar dat is voor 1753

 4.   
  Jarek's avatar

  You couldn’t do a shooter in this period because the guns are so bad.

  Niet helemaal waar volgens mij.

  Ik kan me herrineren dat de shooter Call Of Juarez : Bound In Blood zich ook afspeelde in de onafhankelijkheidsoorlog, of heb ik dat mis ?

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Fanta$y schreef, "

  You couldn’t do a shooter in this period because the guns are so bad."

  Niet helemaal waar volgens mij.
  Ik kan me herrineren dat de shooter Call Of Juarez : Bound In Blood zich ook afspeelde in de onafhankelijkheidsoorlog, of heb ik dat mis ?

  Ja je hebt het mis. In Call Of Juarez was het geen onafhankelijkheidsoorlog en waren geen gevechten tegen Britten maar gevechten tussen elkaar dus een burger oorlog. Als ik me niet vergis was het burger oorlog tussen noorden en zuiden.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_Burgeroorlog

 6.   
  RockerRoy's avatar

  Fanta$y schreef, "

  You couldn’t do a shooter in this period because the guns are so bad."

  Niet helemaal waar volgens mij.
  Ik kan me herrineren dat de shooter Call Of Juarez : Bound In Blood zich ook afspeelde in de onafhankelijkheidsoorlog, of heb ik dat mis ?

  Nee, dat heb je goed mis.

  Call of Juarez speelt zich volgens mij ergens halverwege de 19e eeuw af. Het heeft een western sfeer. Daar hadden ze al revolvers, repeaters etc.

  Terwijl AC3 zich tijdens de Amerikaanse revolutie afspeelt, halverwege de 18e eeuw. Toen waren de wapens nog een stuk slomer en onbetrouwbaarder.

 7.   
  Hitman047's avatar

  Ik had een setting in feodaal Japan anders niet verkeerd gevonden, hoor. Misschien in de volgende Assassin’s Creed (trilogie)? 😉

 8.   
  King of Heroes's avatar

  Ik vind deze ook origineel, al had ik een japanse versie zeker zo goed gevonden 😳

 9.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Age of empires 3: warchiefs campaign een van de twee verhalen is amerikaanse revolutie 😉 maar AC doet t vast beter

 10.   
  ms13694's avatar

  Ik had toch liever gezien dat ze ACIII in een andere setting hadden gedaan. Ik ben bang dat alles nu een beetje cliché word, met heldhaftige Amerikanen en de Britten als bad guys. Ik denk dat ze de keuze op Amerika hebben laten vallen om (nog) meer succes te hebben op de Amerikaanse markt

 11.   
  SnakeByte99's avatar

  Onafhankelijkheidsoorlog is zeker origineel en ook interessant! Japan was ook zonder meer gaaf geweest, maar wellicht waren ze te bang dat ze ‘one in a dozen’ zouden worden. ( Stiekem toch jammer als enorme japan-fan ).

  Ik hoop alleen niet dat deze nieuwe AC in een ‘Amerikaans Glorie verheerlijking verhaal’ verzand ( gelukkig zijn de makers vooral canadees? ) en ook goed de slechte en duistere kanten van de VS-zijde belicht, zoals de uiteindelijke vervolging en uitroeiing van vele indianenstammen en de terugdraaiing van de stemrechten voor kleurlingen om maar een dwarsstraat te noemen… land van de vrijheid, laat me niet lachen.

  Oh en niet te vergeten dat de Amerikanen hun onafhankelijkheid voor een groot deel te danken hebben aan de illegale wapenhandel met Nederland. En het feit dat Nederland de toenmalige VS als eerste als waardig en soeverein land accepteerde met de ‘first salute’ op 16 november 1776 te St. Eustatius en later in 1784 officieel maakte. Jammer genoeg heeft dit er wel toe geleid dat Nederland bijna alle koloniën in azië kwijtraakte ( zoals zuid-afrika, delen van india, ceylon, malakka en taiwan ) 😀

 12.   
  gatemaster64's avatar

  ik weet niet of een assassins creed die zig in japan afspeelt wel zo leuk zou vinden!

  vind deze setting toch veel leuker lijkt mij! 😀

 13.   
  RockerRoy's avatar

  Sommige mensen zeggen hier dat het spel het principe dat de Amerikanen de “good guys” zijn en dat de Britten de “bad guys” zijn gaat toepassen.

  Dit is niet waar, Ubisoft heeft gezegd dat er templars aan beide kanten zullen zitten en dat Connor zal streven om hen te stoppen en zal niet alleen de kant van de Britten OF de Amerikanen kiezen.

 14.   
  ms13694's avatar

  RockerRoy schreef, "Sommige mensen zeggen hier dat het spel het principe dat de Amerikanen de “good guys” zijn en dat de Britten de “bad guys” zijn gaat toepassen.
  Dit is niet waar, Ubisoft heeft gezegd dat er templars aan beide kanten zullen zitten en dat Connor zal streven om hen te stoppen en zal niet alleen de kant van de Britten OF de Amerikanen kiezen."

  Dat bleek niet uit de trailer, bovendien heb ik sterk het idee dat men voornamelijk voor deze setting heeft gekozen omdat dat goed verkoopt op de Amerikaanse markt.

 15.   
  MC TiM's avatar

  ms13694″][quote=”RockerRoy schreef, "Sommige mensen zeggen hier dat het spel het principe dat de Amerikanen de “good guys” zijn en dat de Britten de “bad guys” zijn gaat toepassen.
  Dit is niet waar, Ubisoft heeft gezegd dat er templars aan beide kanten zullen zitten en dat Connor zal streven om hen te stoppen en zal niet alleen de kant van de Britten OF de Amerikanen kiezen."

  Dat bleek niet uit de trailer, bovendien heb ik sterk het idee dat men voornamelijk voor deze setting heeft gekozen omdat dat goed verkoopt op de Amerikaanse markt.[/quote]

  Tja, geef ze eigenlijk is ongelijk. Hoe beter de game verkoopt des te meer komt er (duh) binnen, maar dit geeft ook weer meer budget voor sequels. Zo kunnen er nog wel een aantal interessante locaties worden aangedaan. Het is wel origineel op zich. Hmm bedenk me opeens, dat ik alleen deel 1 heb uitgespeeld. Deel 2 tot de helft en de anderen heb ik nog niet in mijn bezit. Nog wat te beleven dus 8) .

 16.   
  tijn80's avatar

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die andere 4 lokaties waarover gediscussieerd wordt. Welke zouden dat zijn geweest? China, Noord-europa, Rusland? De oktoberrevolutie lijkt me ook nog wel een gave setting voor een toekomstige release.

 17.   
  ms13694's avatar

  MC TiM schreef, "

  ”ms13694″ schreef, "[quote=”RockerRoy”].."

  Dat bleek niet uit de trailer, bovendien heb ik sterk het idee dat men voornamelijk voor deze setting heeft gekozen omdat dat goed verkoopt op de Amerikaanse markt."

  Tja, geef ze eigenlijk is ongelijk. Hoe beter de game verkoopt des te meer komt er (duh) binnen, maar dit geeft ook weer meer budget voor sequels. Zo kunnen er nog wel een aantal interessante locaties worden aangedaan. Het is wel origineel op zich. Hmm bedenk me opeens, dat ik alleen deel 1 heb uitgespeeld. Deel 2 tot de helft en de anderen heb ik nog niet in mijn bezit. Nog wat te beleven dus 8) .[/quote]
  Ik denk dat het voldoen aan een commercieel interessante formule er juist voor zorgt dat een game kwalitatief minder word.