GN Poll: Wat is de voornaamste reden dat jij games pre-ordert?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 12 maart, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Er waren toen flink wat details uitgelekt over Assassin’s Creed III, waardoor menig gamer in rep en roer was. We wisten toen al dat de game ons mee zal nemen naar besneeuwde bossen en dat het verhaal zich af zal spelen ten tijde van de Amerikaanse Revolutie. Na de Derde Kruistocht en de Renaissance is dit een opvallende koerswijziging, die niet bij iedereen in goede aarde viel. Wij waren benieuwd wat jij vindt van de nieuwe setting en daarom vroegen we je jouw mening te geven over de volgende stelling: “De Amerikaanse Revolutie is een leuke setting voor Assassin’s Creed III.” En toen bleek dat het overgrote deel het hier roerend mee eens is! Maar liefst zes op de zeven stemmers is laaiend enthousiast over dit tijdperk, terwijl slechts 17% liever een andere setting had gezien. Een greep uit jullie reacties:

Neolite:

De nieuwe setting is broodnodig. De originaliteit kwam dusdanig in het geding, dat men een frisse wind door de serie moest laten waaien. Ik ben dan ook heel benieuwd of Ubisoft het aan durft om een aantal facetten van de vorige games volledig over de kop te gooien. En daarmee te voorkomen dat de game alsnog te veel gaat lijken op zijn voorgangers.
Alfa Warrior:
Als ik er vanuit kan gaan dat het goed werkt, veel variatie heeft, en uit meerdere steden bestaat zoals Assassin’s Creed 1 of 2, dan zeg ik: Eens. Maar wat weten we nou al over de nieuwe Assassin’s Creed zen omgeving? Bijna niets, dus ik kan natuurlijk niet volledig oordelen.
ShadyXL:
Ik vind het niet erg, maar het is niet waar ik op had gehoopt. Wat ik wel weet is, ze zullen zeker 140% uit de studio(‘s) halen om er een geweldige game van te maken. Ik dacht meer aan China/Japan/Egypte, maar dit is ook wel goed.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Er verschijnen elke maand zoveel games dat het praktisch onmogelijk is om ze allemaal te kopen. Je moet daarom selecties maken: welke spellen koop ik niet, welke koop ik later en welke koop ik op de dag van de release? Als er een game is die in de laatstgenoemde categorie valt, dan is het handig om hem van tevoren te pre-orderen. Je bent op die manier verzekerd van een exemplaar op de releasedag en je krijgt bovendien vaak allerlei exclusieve voordelen! Wij vroegen ons af of jij wel eens spellen pre-ordert en zo ja, waarom dan precies. Daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is de voornaamste reden dat jij games pre-ordert?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Een combinatie van 2 dingen,
    De bonussen en dat je het spel meestal een dag voor de officiële release in huis hebt maar vind het wel vervelend dat ze speciale bonussen doen want soms heb ik op het moment van de release geen geld, en dat betekend vaarwel bonussen 🙄

  2.   
    kefke96's avatar

    alleen voor extra dlc, of bonus

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    De voornaamste reden is niet voor de bonussen – als echte fan speel je deze meestal toch al vrij binnen enkele weken, nee de voornaamste reden dat ik games pre-order is om ze vanaf dag 1 te kunnen spelen wat handig is bij Multiplayer spellen omdat dan iedereen van een gelijkwaardig skillniveau is.

    Singleplayer spellen pre-order ik dan weer om zo snel mogelijk plezier te hebben – voordat een mogelijk einde gespoiled word door andere mensen, dit verpest een groot gedeelte van het spel.

  4.   
    StefanA's avatar

    gameshark schreef, "Een combinatie van 2 dingen,
    De bonussen en dat je het spel meestal een dag voor de officiële release in huis hebt maar vind het wel vervelend dat ze speciale bonussen doen want soms heb ik op het moment van de release geen geld, en dat betekend vaarwel bonussen 🙄 "

    Helemaal mee eens, daar heb ik ook altijd last van.

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Als het om pre-orders gaat doe ik het alleen maar bij een soort type en dat zijn de
    collector’s/special/limited/ editions van games.
    Ik pre-órder alléén als er eentje op de markt verschijnt waarvan ik de game natuurlijk ook wil hebben.
    (En wat meestal iedere ontwikkelaar wel een deze dagen wel doet met zijn games.)

    Waarom ik dan pre-order ??

    Well omdat je die dingen gewoon moet pre-orderen ze zijn niet vaak standaard zo in de winkel te koop en zijn toch best gewild onder de andere verzammelaars.
    Extra custume’s / wappens exc die je krijgt met een pre-order van een normale game kan me helemaal nadda noppes geen zak schelen.
    Het enige wat me scheelt is dat mij besttelling goed doorkomt van de die game, én als er dan iets extra erbij zit is dat leuk meegenomen maar ik ga niet special iets reserveren voor wat virtuale spulletjes.

    Btw nu we het er toch over hebben ik weet trouwens niet wanneer ik voor het laatste een game (geen special edition) heb gereserveerd?! 😮

  6.   
    SonyBoy's avatar

    Ik pre-order van een game meestal de speciale editie, aangezien die toch meestal wel wat vette extra content bieden en ook meestal snel zijn uitverkocht. Toch denk ik dat ik in plaats van verzekerd zijn van een exemplaar (wat ik dus wel ben) voor pre-order extra’s ga, aangezien dat meestal bepaalt waar ik mijn game(s) koop. Zouden er echter geen pre-order bonussen zijn die extra content achterhouden, dan zou ik gelijk voor verzekerd van een exemplaar zijn kiezen. Helaas leven we alleen niet in zo’n wereld…

  7.   
    Potasnik's avatar

    Combinatie van 2. Gelijk in huis op de dag van de release. Ik koop niet heel vaak games, maar als ik ze koop, dan ben ik er ook echt enthousiast over en wil ik ‘m gelijk spelen zodra dat mogelijk is. En bonussen zijn altijd leuk. Een extra skin voor multiplayer, of vervroegde unlock van bijv een attachment/item.

  8.   
    Michelman's avatar

    Te lui om naar de winkel te gaan, en omdat het vaak een stuk goedkoper is 🙂

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Op de release in huis lukt toch wel, of je nou pre-ordered of niet. Nee, ik doe het voor de (gratis)bonus. Pre-order kost toch niets extra. ‘Gratis’ content is altijd mooi meegenomen.

    Michelman schreef, "Te lui om naar de winkel te gaan, en omdat het vaak een stuk goedkoper is :)"

    Pre-order kun je ook in de winkel zetten? Maar je hebt gelijk, je bent op internet een stuk goedkoper uit. Kan zo een tientje of twee schelen ten opzichte van bijvoorbeeld gamemania (of welke andere fysieke winkel ook).

  10.   
    cool ice's avatar

    de enige reden voor mij zijn de pre-order bonussen. dat kan een boel schelen als er bijvoorbeeld een gratis DLC pakket bij zit. en als het een complete awesome edition is met goodies enzo, net als toen met GTA4 ( artbook, cd met muziek, sleutelhanger, sporttas, in een ijzeren GTA kluis), dan ben ik helemaal van de partij. ben gek op goodies. 🙂

  11.   
    Sa.'s avatar

    Eigenlijk de eerste 3, want ik vind de bonussen bijna altijd super tof en de zekerheid van een exemplaar op release vind ik ook fijn. Je zal mij ook niet zo snel een game in de winkel zien kopen op de release datum, dat doe ik eigenlijk alleen met games die ik later pas koop. En ten slotte vind ik het ook echt geweldig dat je de game lekker vroeg hebt en met die zekerheid dat je hem krijgt heb je dus geen stres of de game is uitverkocht. 🙂