Darksiders II bevestigd als Wii U launchtitel

Hayden Dalton van Vigil Games bevestigde zojuist in een interview dat Darksiders II een launchtitel zal worden voor Nintendo’s Wii U. Verwacht overigens geen droge port: er werkt een klein team aan de Wii U-versie en zij zullen enkele vernuftige features toevoegen die slim gebruikmaken van het touchscreen van de Wii U-controller. Dalton vertelt:

That’s been very interesting to see what those guys are doing, and they’re making efforts to make sure we do use it in more than a slapdash way. It’s basically the core game, but then with added abilities to do certain things that you can’t do on the other consoles.
Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om, middels het touchscreen, je uitrusting op elk moment te wijzigen:
One of the things that we did, when we were originally going to show it off, was that you could equip stuff directly. So, for instance, I could be running along and I could click on another piece and I could put it on as I’m running through the game. That’s huge, it’s not breaking up the game in a way, I’m not going into a menu and assigning it, I’m literally just tapping as I’m playing.

[…]

We’re not heavily changing the core game to support the control system, but the control system will be an enhancement of the core game.

De Wii U zal later dit jaar verschijnen. De PC- en console-versies van Darksiders II liggen vanaf 29 juni al in de winkels.

 1.   
  fdennis's avatar

  Dit is 1 van de 5/10 launchtitels zeker. Net als de 3ds die ik toen voor 100 euro teveel had betaald. Vertrouwen in Nintendo heb ik niet meer. Zal me nix verbazen dat het 10% van de games die komen voor de hardcore gamer is en die andere 90% voor de casual gamer. Net als de Wii.

 2.   
  Hitman047's avatar

  fdennis schreef, "Dit is 1 van de 5/10 launchtitels zeker. Net als de 3ds die ik toen voor 100 euro teveel had betaald. Vertrouwen in Nintendo heb ik niet meer. Zal me nix verbazen dat het 10% van de games die komen voor de hardcore gamer is en die andere 90% voor de casual gamer. Net als de Wii."

  Exact de doelgroep waar Nintendo zich de laatste jaren op richt. Ik zie het probleem niet? 😳

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik speel de game toch liever op de Xbox 360. Daarvoor heb ik de Limited Edition al gepre-orderd. Als Nintendo nou ook gewoon op de launch van de Wii U een nieuwe Mario en Zelda game uitbrengen. En dat Epic Mickey 2 ook op de launch van de Wii U verschijnt.