Sherlock Holmes: A Game of Shadows succesvoller dan eerste deel

Sherlock Holmes was twee jaar geleden een echte kaskraker te noemen, de film leverde uiteindelijk alleen al in de bioscopen zo’n 524 miljoen dollar op. De Britse detective, gespeeld door Robert Downey Jr., verscheen dan ook niet verrassend in een tweede deel, Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Om het, enigszins onverwachte, succes van het eerste deel te evenaren, moest echter wel die mijlpaal van dat slordige half miljard worden behaald. Het mocht even duren, drie maanden om precies te zijn, maar die grens is dan toch eindelijk bereikt. Warner Bros. Pictures maakte namelijk bekend dat A Game of Shadows al 529 miljoen dollar heeft weten binnen te slepen.

De film is dan nu ook financieel succesvoller te noemen dan het eerste deel. Opvallend genoeg overigens, scoorde A Game of Shadows in vergelijking tot zijn voorgagner beter internationaal dan in de Verenigde Staten. Een derde deel is officieel nog niet aangekondigd, maar het ligt in de lijn der verwachtingen, zoals deze cijfers ook aantonen, dat Warner Bros. daar wel oren naar zou hebben.

Sla onze review van Sherlock Holmes: A Game of Shadows er nog eens op na, om te kijken waarom de film zo imponeerde.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren