Minecraft-bedenker blij met Origin

Markus ‘Notch’ Persson, de man die we allemaal kennen als de bedenker van het immens succesvolle Minecraft, liet vandaag weten enthousiast te zijn over Origin. Dit digitale distributieplatform van EA is nog geen jaar actief, maar telt toch al 11 miljoen gebruikers. Persson is hier blij mee: hij vindt dat Steam wel wat concurrentie kan gebruiken:

I think it’s a bit dangerous to only have one digital distribution platform like Steam. I love Valve, but out of principle, I find the idea of one platform a bit scary. So I like that there are others competing – for example, Desura and Impulse, who recently got bought by GameStop. It’s a good thing that there are more.
Toch is het niet allemaal koek en ei tussen Persson en Origin: hij is van mening dat EA nog flink wat zaken beter kan regelen. Met name het feit dat spelers van titels als The Old Republic en Battlefield 3 een Origin-account nodig hebben om de game te kunnen spelen, staat Notch niet aan:
Origin does a couple things badly compared to Steam – which is impressive since they had eight years to study Steam. They should definitely have a chance to do their thing, but they might want to move away from titles that make people use it and show people why they should use it. But I think, in principle, it’s a good thing.
EA is een gedegen concurrent voor Steam, maar toch hoeft Valve nog niet bang te zijn haar machtspositie te verliezen; met ruim 40 miljoen geregistreerde leden is Steam nog steeds de absolute nummer 1.

  1.   
    killingdj0's avatar

    Origin is shit naar mijn mening.

    Ik vind het gewoon niet handig

  2.   
    Deadstriker's avatar

    Komt omdat Origin ook nog in een pre-release status is, Origin zal best een goede concurrent kunnen worden voor Steam in de loop van de tijd.

    Games op verschillende partities kunnen installeren +1 voor Origin

  3.   
    ronineter's avatar

    Ja vind orgin ook wel goed. het enige somme eraan is dat ze in de beta mensen al gaan verplichten in de beta om het voor bepaalde games gebruiken. voor de rest werkt het dus ook een +1 voor orgin.

  4.   
    gragon3's avatar

    Ik snap best van EA dat ze willen concurreren enzo, maar Origin in deze staat is gewoon ongeloofelijk bagger. En op den duur zal het zeker beter worden, maar tegen die tijd is Steam NOG beter.. het is een inhaal race die niet meer te winnen is..