Baldur’s Gate: Enhanced Edition onthuld

Gisteren lieten we je al weten dat de site van Baldur’s Gate plotseling was veranderd in een countdown-teller. Waar deze naar aftelde was destijds nog onduidelijk, maar inmiddels is deze afgelopen en weten we dat we deze zomer aan de slag kunnen met de Baldur’s Gate: Enhanced Edition.

Wat de bundel precies zal bevatten is op dit moment nog duidelijk, maar vertegenwoordigers van Beamdog hebben wel al laten weten dat spelers veel nieuwe, extra content kunnen verwachten:

This is the Enhanced Edition, it’s not a repackage. We have the original source code and are doing a significant update.
Cameron Tofer en Trent Oster zijn al een jaar lang druk bezig met de planning en organisatie van het project. Volgens een woordvoerder kunnen we spoedig meer informatie verwachten; men wil graag elke week nieuwe details naar buiten brengen. Het stripverhaaltje dat de Enhanced Edition onthulde, vind je hieronder.

 1.   
  Neolite's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ik gok dat hij afteld naar een teaser, waarin de aankondiding word gedaan van een trailer – in deze trailer word een aankondiging gedaan voor een releasedatum (Let op: Niet de releasedatum zelf), deze releasedatum word utigegeven met een andere trailer waarna (in de volgende maanden) er steeds meer trailers uitkomen tot het spel uit is, en zo is het circus compleet."

  Bijna goed! 😛

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  So close….

 3.   
  Hitman047's avatar

  Dus toch een remake. Precies zoals ik al dacht.

  Overigens krijgt behalve Baldurs Gate, ook Baldurs Gate 2 een Enhanced Edition. 😉