Systeemeisen SimCity bekendgemaakt

Sinds een aantal dagen is het zeker dat SimCity eraan zit te komen. Om nog even wat mensen wild te maken hebben we hier de systeemeisen die de game met zich mee zal brengen. Benieuwd of je een nieuwe PC moet kopen of direct aan de slag kan? Je komt er hier achter:

Processor:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ or better

Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz or better

Operating system:

Windows XP/Vista/7

RAM:

1.5GB (Windows XP)

2GB (Windows Vista / Windows 7)

2GB (built-in graphical chipset)

Graphics card:

ATI X1800 or better*

nVidia 7800 or better*

Intel 4100 Integrated Graphics or better*

(*Minimum of 256MB of on-board RAM and Shader 3.0 or better support)

DVD-ROM:

8x or better

Daarnaast is er bekendgemaakt dat de game een zestien speler multiplayer zal ondersteunen. Ook zal de game een speciale editie krijgen.
EA is also already teasing a Limited and Deluxe Edition. The LE includes super hero and evil villain lairs, characters, and crime waves, along with associated items. The Deluxe brings British, French, and German city sets to include landmarks and iconic imagery like the Eiffel Tower in Paris or the double-decker bus in London.
We moeten helaas nog even geduld hebben voordat de game daadwerkelijk te spelen zal zijn, want deze komt pas in 2013 uit. Tot die tijd kun je genieten van de officiële trailer.

  1.   
    Fox's avatar

    Dat is niet er veel eisend.

  2.   
    Jarek's avatar

    Fox schreef, "Dat is niet er veel eisend."

    Inderdaad, en dan te bedenken dat het nog een tijd duurt voordat ie uitkomt.

  3.   
    Flapjack's avatar

    simcity heeft zulke lage specs zodat ze een breder publiek aanspreken. je gaat namelijk geen ‘casual kindvriendelijk’ spel aanbieden aan de hardcore gamers met monster pc’s. daar staat maxis zon beetje om bekend.. nu spreken ze ook jongentjes van 12 jaar aan als doelgroep. en daarbij komt dat stijl van de game(cartoony) ook niet veel resources vraagt… u snapt? 😉

  4.   
    Fabianb's avatar

    Hopelijk zijn dit de minimale systeem eisen en niet de aanbevolen?

  5.   
    Umbra's avatar

    heel waarschijnlijk is dit minimum, en iedereen weet dat dat een lading onzin is die op dat doosje moet komen, ze schatten hun minimum systeemeisen veel te laag in (aanbevolen ook) om geen potentiele klanten te verliezen.

    Gaat vast nog wel de hoogte in…

  6.   
    yostiemontana's avatar

    Umbra schreef, "heel waarschijnlijk is dit minimum, en iedereen weet dat dat een lading onzin is die op dat doosje moet komen, ze schatten hun minimum systeemeisen veel te laag in (aanbevolen ook) om geen potentiele klanten te verliezen.
    Gaat vast nog wel de hoogte in…"

    Dat was ook het geval met Crysis. Toen ie net uitkwam, stond er overal dat je de nieuwste core 2 duo blabla moest hebben. Ik kon Crysis op high spelen met een single-core 2,8 ghz processor. Dus ja, de minimum eisen zijn niet heel hoog ingeschat, zoals je al zei 😉

  7.   
    Fatal1ty's avatar

    Haha laag haal ik makkelijk 😉

  8.   
    robin-p's avatar

    Is mijn amd hd 6570 goed genoeg voor simcity denken jullie?