Electronic Arts kondigt nieuwe SimCity aan

De SimCity-games zijn erg populair onder de gamers die houden van het bouwen van steden en voor die mensen is er dan ook goed nieuws. Electronic Arts blaast de serie namelijk nieuw leven in met een nieuw deel, die voorlopig de eenvoudige titel SimCity zal dragen.

Deze nieuwe game zal draaien op de GlassBox-engine, wat veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. De game zal voor het eerst geheel in 3D zijn en en door het customizen van gebouwen kun je de stad helemaal van jou maken. Daarnaast bevat deze game voor het eerst in de serie ook een multiplayer, waarbij je je buren zowel kunt helpen als kunt dwarszitten. Produceer flink wat vervuiling en de Sims van je buren worden ziek, of stuur brandweerwagens als er brand is in de stad van je buren. Of werk samen om grotere doelen te bereiken.

Een exacte releasedatum is tot nu toe nog niet bekend gemaakt, maar er is al wel bekend gemaakt dat de game ergens in 2013 zal verschijnen. Hieronder is alvast enkele concept art te zien van de game.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    nickykolkie's avatar

    Lijkt me wel weer eens leuk om een nieuwe SimCity te spelen. Maar het duurt nog wel even. 😛

  2.   
    Hitman047's avatar

    Opvallend is dat het hier om een multiplayermodus voor 16 spelers gaat. Dat vermeld Origin. Overigens zijn er ook meteen een Limited- en Collectors Edition aangekondigd, beide zijn al te pre-orderen.

    De systeemeisen zijn ook al bekend. 😉

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Gezien de trailer gaat het weer (gelukkig) helemaal terug wat SimCity 4 ooit was maar nu vele malen better! 8)

  4.   
    Flapjack's avatar

    lkkr cartoony. we wachten af

  5.   
    Fabianb's avatar

    Flapjack schreef, "lkkr cartoony. we wachten af"

    Dacht ik ook, maar houdt er rekening mee dat het concept art is. Wat heel vaak ‘cartoony’ is. Getekent, geschetst.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik had SimCity 3000 gespeeld en dacht er een paar weken geleden nog aan om hem er weer op te gooien, moet hem even uit de kast halen en tijd maken en dan ga ik het wel weer proberen.