Gamersnet.nl

Battlefield 3 Close Quarters DLC komt in juni

DICE heeft bekendgemaakt dat er nog drie expansions zullen komen voor Battlefield 3, naast het in december 2011 al gelanceerde Back to Karkand-pakket. Het eerstvolgende pakket komt uit in juni en heet ‘Close Quarters’.

Evenals bij Back to Karkand zal deze bundel vier maps en tien nieuwe wapens bevatten. De naam van de set maakt al duidelijk dat de nieuwe maps, waaronder Ziba Tower, dat zich in een kantoorgebouw afspeelt, ons intense man-op-man-gevechten gaan brengen.

De andere twee bundels heten Armored Kill en End Game. Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij Armored Kill om gevechten met voertuigen, met name tank combat staat centraal. Deze expansion zal ons, onder andere, dan ook de grootste Battlefield-map in de historie van de franchise brengen evenals minstens één nieuw voertuig. Over het End Game-pakket is verder nog niets bekend.

Daarnaast is er nog goed nieuws voor de Battlefield-spelers met een PlayStation 3 of Xbox 360 onder ons. Men zal ook voor de consoles servers kunnen gaan huren, waarbij alle regels en instellingen zelf bepaald kunnen worden. Hierdoor worden de servers vrijwel gelijk aan de dedicated servers voor de PC, iets dat uniek is voor console-shooters.