Bosrijke setting Assassin’s Creed III ‘voelt fris aan’

Assassin’s Creed gedeeltelijk verwijderen uit de stedelijke speelplaats lijkt op een dramatisch vertrek, een tocht die heel anders zal aanvoelen in de franchise. Dit is precies wat Ubisoft Montreal wil met Assassin’s Creed III, zo zegt creative director Alex Hutchinson in een interview.

We wilden nu iets gaan bieden wat zeer fris moest gaan aanvoelen. We wilden weg uit de steden.
Met dit citaat, over de bosrijke setting, laat Hutchinson weten dat Ubisoft écht wilde afwijken van het bekende concept. De basis staat, maar vernieuwing, verfrissing, innovativiteit en waarschijnlijk is het de grootste stap omhoog in Assassin’s Creed. De eerste gedachten bij de ontwikkelaar waren al direct dat ze met een nieuw deel niet alleen een nieuwe context en protagonist wilden bieden, maar ook een geheel nieuwe speelplaats, een nieuw gebied om te verkennen. Ubisoft wist niets beters te verzinnen dan het noordoosten van Amerika.

Zoals bekend speelt Assassin’s Creed III zich af tijdens de Amerikaanse Revolutie in een periode tussen 1775 en 1783. In die tijd was de natuur nog vrij ongerept en waren bomen en andere flora eeuwenoud. Ook zul je in de game volken tegenkomen die de westerse beschaving nooit eerder hebben gezien; met die gedachte in een bosrijk gebied moet dit nogmaals volgens Ubisoft heel fris gaan worden.

In the period in which our game is set, the American Revolution, it’s like this half untouched wilderness where weather and winter is terrifying, where tress and forests are still ancient. There are populations who live out in the woods that haven’t seen western civilisation necessarily. We have all these great features to play with and I think that big chunk on its own is going to feel really fresh.
Bovendien gaan bomen, zoals in screenshots en de trailer al te zien is, een grote rol spelen en eindelijk kunnen we er in klimmen. Ironisch vindt Alex Hutchinson, aangezien het enige waar hij in het echte leven ooit in geklommen heeft, een boom, nooit een bruikbaar aspect is in Assassin’s Creed of überhaupt in games. Bomen zijn in spellen altijd maar een verzameling voorwerpen, waar je omheen loopt en er verder niets mee doet.
I always thought it was funny that the one thing you couldn’t climb in AC was the one thing I have climbed in real life, which is a tree. There’re plenty of games with forests but the forests are just collections of assets, they’re just trees and you walk around them. The fact that it’s a tree doesn’t matter.
Maar, aangezien Altaïr en Ezio groot geworden zijn in steden, door overal op te kunnen klimmen, moet het bosrijke speelveld in Assassin’s Creed III voor protagonist Connor worden. En volgens Ubisoft wordt dit enorm.

Daarnaast is de consument nog niet moe van de franchise, zo zegt Hutchinson. Ondanks de nieuwe setting is Assassin’s Creed als reeks erg gezond en er is veel publiek dat erom geeft. Ubisoft is niet een bedrijf dat een serie kapot wil maken. Er is geen resetknop om een reeks naar de core terug te brengen. Waarschijnlijk bedoelt Hutchinson hiermee dat er geen reboot à de eerste Assassin’s Creed nodig is, maar verdieping en vooruitgang.

  1.   
    thomster013's avatar

    hmm, weet het niet. ben nog erg terughoudend over de nieuwe setting.

  2.   
    darkclown's avatar

    Eindelijk een nieuwe setting! Graag de mogelijkheid om met vuurwapens te schieten en ik ben weer terug bij de serie!

  3.   
    Superwasbeer's avatar

    Idd @ above. Ik werd scheitziek van die Romeinse steden

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik hoop dat het weer uit meerdere mappen bestaat zoals Assassin’s Creed en AC 2, veel bos maar een stad zo hier en daar mag ook wel van mij. (groot dorp).

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    vergeet niet dat sequoia’s geen kleine boompjes zijn die we hier in Nederland hebben en dat dit dus alsnog heel veel klimmogelijkheden bied.

    Ik heb zin in de nieuwe setting, AC revelations viel mij zwaar tegen…

  6.   
    GalenMarek's avatar

    Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar de nieuwe setting, en hoe dit uit gaat pakken. Al die steden en gebouwen vond ik niet erg, maar wat verandering kan ook wel weer goed zijn.

  7.   
    barto89's avatar

    Lijkt me super.. Heb revelations niet eens meer gespeeld vanwege het te veel op de andere lijken.. Vond brotherhood een echte miskoop en ben daarom nu aan het wachten tot revalations een aantrekkelijke prijs heeft..

  8.   
    dhrnoname's avatar

    deze lijkt me helemaal geweldig, heb hem al ge pre-ordered

  9.   
    Free Roamer's avatar

    Dit wordt een risico, het is belangrijk dat het echt uitgebreid is anders zal het niet goed komen. AC staat bekend met de steden enz. , wat het word zien we nog wel.

  10.   
    King of Heroes's avatar

    Hmm ik ben benieuwd 😉

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik vind het helemaal niet erg.
    Dat was juist een min punt van de vorige delen het was steeds het zelfde, niet dat ik het erg vond.
    Ik vind het juist leuk om van dak naar dak te rennen en zo nietsvermoedende wachters om te leggen. Maar wat we nu krijgen is echt iets nieuws ja, en ik kijk dan ook helemaal uit hoe het word aangepakt in gameplay.

  12.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Misschien boston of new york er nog bij? Dei steden waar volgens mij niet zo heel groot

  13.   
    Hitman047's avatar

    ano__niem schreef, "Misschien boston of new york er nog bij? Dei steden waar volgens mij niet zo heel groot"

    Beide steden zijn al bevestigd. 😉

  14.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    ik kijk er naar uit heb me vermaakt met elk deel van de serie’s

  15.   
    Sarge's avatar

    Ik vind het wel fijn dat ze zo’n veranderingen doorvoeren. Altijd leuk! Ik was de stedelijke omgeving eigenlijk ook wel wat moe aan het worden..

  16.   
    Svenis's avatar

    Ik hoop dat ze nu iets meer doen qua Graphics en gameplay.
    Ik vond AC II top heb hem in 1 keer uitgespeeld.
    AC brotherhood ook goed ook in 1 keer uitgespeeld
    AC Revelations niet goed gewoon hetzelfde als brotherhood en slecht verhaal. ik ben nu sequence 3 fzo. en ben het al beu. het enigste wat nu nieuw is is de haak en die bommen.
    Niet spetterend vind ik
    Allez dat is myn mening het kan zijn dat andere het een top spel vinden. 🙁

  17.   
    Sem_The_Man's avatar

    Ik heb echt het volle vertrouwen in Ubisoft.
    Ik weet zeker dat ze er iets moois van weten te maken.