Winkelketen GAME op rand van de afgrond

De Britse retailer GAME is bezig aan een neerwaartse spiraal. De trend van het kopen van games in winkels is namelijk al enige tijd voorbij en consumenten kopen hun games liever, en vaak ook goedkoper, via internet. Om die reden zouden de directeuren van de winkelketen overwegen de stekker eruit te trekken.

There is a real risk that Game’s directors will pull the plug because they can’t be sure that the company can survive through the next trading season, and then insolvency becomes inevitable.
Dit meldt de Britse krant The Daily Express, waarbij gezegd wordt dat GAME mogelijk ophoudt te bestaan om verder verlies te vermijden. De winkelketen kampt al weken met geldtekort en zo zal tevens het aanbod in games worden verminderd; onder andere Mass Effect 3, Street Fighter X Tekken en Asura’s Wrath worden niet door GAME aangeboden. Hiermee loopt het bedrijf minimaal zeven miljoen pond omzet en 2,5 miljoen pond omzet mis.
They are in discussions with their legal advisers about whether to shut up shop rather than rack up more losses.
De directeuren van GAME zouden in overleg zijn met de bank, RBS, over kredietvoorwaarden. Echter wordt gemeld dat RBS geen geduld meer heeft waardoor mogelijk de steun wegvalt. Momenteel is GAME de grootste retailer binnen Europa, met 1.300 winkels verdeeld over tien landen. Ook uitgevers zouden hierdoor omzet mislopen.

  1.   
    Umbra's avatar

    Ik hoop alvast van niet, GAME geeft altijd de beste deals waar ik woon en heeft ook het beste personeel imo (waar ik woon).

  2.   
    Gajes859's avatar

    Volgens de statistieken is het kopen van een game in de winkel nog steeds de trend.
    Voor mij zeker.