343 Industries: Halo 4-engine kent forse verbeteringen vergeleken met Reach

343 Industries meldt dat de engine van Halo 4 ‘forse verbeteringen’ kent vergeleken met zijn voorganger, Reach. Dit zei creative director Josh Holmes tijdens de Xbox Spring Showcase. Volgens hem heeft men erg hun best gedaan om die verbeteringen door te voeren. Jammer genoeg zei hij niet meer dan dat.

Moving things forward, we’ve made vast improvements across the board with this engine, rewrote massive components of the technology which powers this game.
Halo: Reach draaide op een bijna-720p-resolutie van 1152×720 en kende een indrukwekkend motion-blur-effect. Hierdoor werd de game zo vloeiend dat je bijna niet doorhad dat hij liep op 30 frames per seconde. Bungie had de Reach-engine al aanzienlijk verbeterd ten opzichte van Halo 3, want laatstgenoemde draaide op slechts 1152×640. Volgens de ontwikkelaar was die lage resolutie nodig om het voor die tijd uitstekende belichtingssysteem te implementeren.

Gisteren kwam de eerste ViDoc van Halo 4 uit, waarop duidelijk te zien is dat de game er grafisch op vooruit is gegaan. We verwachten de game eind dit jaar.

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  het filmpje van gisteren was idd erg vet. vooral Master Chief is veranderd vergeleken met Halo: Reach. ik kijk erg veel uit naar Halo 4 en ik hoop dat de game net als Halo 3 en Halo: Reach, ook een Legendary edition zal krijgen. misschien een editie waarin de linker arm van Master Chief zit en dat de volgende 10 Halo games nog meer lichaamsdelen van Master Chief bevatten zodat je hem in elkaar kan zetten. Halo 3 Legendary Edition bevatte al zijn hoofd. 😉

 2.   
  Kilerden's avatar

  Master Chief zit niet in Halo: Reach 😉

  Maar de engine ziet er echt super uit. Kan niet wachten op Halo 4!

 3.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Kilerden schreef, "Master Chief zit niet in Halo: Reach 😉
  Maar de engine ziet er echt super uit. Kan niet wachten op Halo 4!"

  http://www.youtube.com/watch?v=NRrv6rcu90Y
  hier zie je dat masterchief wel in de game zit. is wel leuk gedaan op zich

 4.   
  Kilerden's avatar

  Dat is toch niet speelbaar of zelf goed te zien…