Durango nogmaals genoemd als codenaam nieuwe Xbox

Microsoft’s nieuwe console zal Durango gaan heten. Of althans, dat zal naar alle waarschijnlijkheid diens codenaam zijn, terwijl het product dat we in de winkels zullen vinden gewoon een heel andere naam zal dragen. Eerder wisten we al te melden dat Kotaku met Durango kwam, nu heeft ook een werknemer bij Crytek in een twitterbericht iets te veel losgelaten.

De man in kwestie is Sean Tracy, senior technical designer bij de ontwikkelaar, die gisteren het volgende op diens Twitter had staan:

Enjoying the Durango developers summit in London. So far, great swag and interesting talks.
Het bericht is inmiddels verwijderd, maar waarom Tracy dacht dat het een goed idee was dit het internet op te gooien is onduidelijk. Echter, zoals eerder vermeld, zal Durango naar alle waarschijnlijkheid blijven bij een codenaam, waardoor we dus slechts kunnen gissen naar de uiteindelijke titel van het product. Wordt het toch de Xbox 720, of iets heel anders?

  1.   
    FishHookz's avatar

    Grappige naam 😆 Maar ze hadden wel wat beters kunnen verzinnen 😛

  2.   
    Flapjack's avatar

    darungo klinkt een beetje als een of andere indiaan uit een indiana jones film…

    dit klinkt ook niet: ‘hee joh, kom gaan we lekker samen bij mij ff darungo’en’. XD

  3.   
    xColdNight's avatar

    Haha, mag hopen dat dit inderdaad als codenaam blijft, vind het niet bepaald aantrekkelijk klinken. En inderdaad Flapjack ‘darungo’en’ klinkt al helemaal niet xD

  4.   
    ronineter's avatar

    wie zegt dat het een console is het kan ook een handheld zijn en die hebben ze nog niet. ze hebben wel een eigen phone bestuurings systeem voor telefoons(xbox phone mischien)of toch iets tegen de psp
    en ds

  5.   
    Hitman047's avatar

    Het is ook maar een codenaam hé? Niemand herinnert zich Project Reality (Nintendo 64), Katana (Dreamcast), Atlantis (GBA), MARZ (xbox), Xenon (xbox360), Nitro (DS) of Revolution (WII) nog.

    NGP (Vita) en Natal (kinect) liggen nog wat verser in het geheugen, maar neem van mij aan dat over een paar jaar niemand meer weet waar je het over hebt bij het horen van de naam ‘Durango’ 😉

  6.   
    Flapjack's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Het is ook maar een codenaam hé? Niemand herinnert zich Project Reality (Nintendo 64), Katana (Dreamcast), Atlantis (GBA), MARZ (xbox), Xenon (xbox360), Nitro (DS) of Revolution (WII) nog.
    NGP (Vita) en Natal (kinect) liggen nog wat verser in het geheugen, maar neem van mij aan dat over een paar jaar niemand meer weet waar je het over hebt bij het horen van de naam ‘Durango’ 😉 "

    daar dacht ik dus net ook al

  7.   
    Danielle.k's avatar

    Heb wel zin in een nieuwe Console, ben nieuwsgierig wat het gaat worden.

  8.   
    firehopper211's avatar

    Het blijft gissen en regenen naar de code en volledige naam. Al zullen we dit jaar hoogst waarschijnlijk nog niks te horen krijgen of zien.