Sony: Wij zijn de laatste die iets nieuws zullen aankondigen

Sony zal waarschijnlijk de laatste hardwareboer zijn die iets nieuws zal aankondigen, verwijzend naar de geruchten omtrent de PlayStation 4. De baas van Sony France, Phillipe Cardone, meldt het volgende.

It’s true that there are many rumours, but I couldn’t tell you anything. The Wii is pressed for time because it is in decline. In our case, we have a lot less pressure. We were the last to leave the PS2, we will probably be the last to announce something.
Hij zegt dat zijn bedrijf minder onder druk staat om een nieuwe console uit te brengen dan bijvoorbeeld Nintendo. De levenscyclus van de Wii is volgens Cardone bijna ten einde en dat terwijl er steeds meer geruchten ontstaan omtrent de PlayStation 4. Hij zou zelfs aangekondigd gaan worden tijdens de aankomende E3. Dit geldt nog sterker voor Microsoft.

Maar niks blijkt minder waar. Waar de CEO vorig jaar nog meldde dat het ‘ongunstig’ zou zijn als Microsoft opnieuw een voorsprong zou krijgen in de console-oorlog, zegt hij dit nu.

I’ve always said a ten-year life cycle for PS3, and there is no reason to go away from that.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dan gaat het op den duur zeer moeilijk worden voor Sony. Als men daadwerkelijk een 10 jarige cyclus vast wil houden zijn ze veel en dan ook veel te laat. Voor de onwetenden onder ons is het natuurlijk mooi, want dan hoeven ze nog geen nieuwe playstation aan te schaffen. Deze mensen mogen van mij in een diep zwart gat blijven.

    Nieuwe consoles zijn noodzakelijk, de vooruitgang staat stil. Sony beseft dit ook wel, alleen het gaat niet zo goed met het bedrijf. Men wil waarschijnlijk wel op gelijke voet blijven met Microsoft, echter kunnen ze dit financieel niet aan. Microsoft is qua omzet een veel groter bedrijf.

  2.   
    RockerRoy's avatar

    Sommige mensen zeggen dat nieuwe consoles helemaal niet nodig zijn, maar als ik toch kijk naar Battlefield 3 zijn er veel vlakken te noemen waarop de consoles toch erg achterlopen en hun top bereikt hebben. (Met name de Xbox 360, de Playstation 3 kan misschien iets meer aan, maar de Xbox 360 is nog steeds de leider in consoles (naast de wii, maar dat is een beetje een aparte markt) en de gameindustrie zal daar een beetje achter aan huppelen).
    Het is misschien voor de console fabrikanten niet de ideale tijd, gekeken naar marginale opbrengst per console om een nieuwe uit te brengen, maar vanuit het oogpunt van een console- EN PC-gamer is het wel degelijk tijd voor een nieuwe 😉

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Voor mij hoeft het nog niet de nieuwe consoles, als je kijkt naar de huidige generatie kan die makkelijk nog zeker een aantal jaar mee voordat ze een nieuwe aankondigen.

  4.   
    Neolite's avatar

    Danielle.k schreef, "Voor mij hoeft het nog niet de nieuwe consoles, als je kijkt naar de huidige generatie kan die makkelijk nog zeker een aantal jaar mee voordat ze een nieuwe aankondigen."

    Zucht………

  5.   
    Free Roamer's avatar

    Wat denken ze toch bij sony? 🙄 De Slim versie van de Xbox 360 bracht Microsoft aan de leiding in de consoleoorlog en nu komt Sony met dit 😕

  6.   
    See4urSelf's avatar

    Let wel dat dit uit de mond komt van een Franse CEO. Soms zeggen ze dingen waar later niet iedereen eht mee eens was. Ik zou lekker afwachten. Misschien een aankondiging, maar hij zal niet verschepen voor 2013/2014.

  7.   
    DGonlag2's avatar

    RockerRoy schreef, "Sommige mensen zeggen dat nieuwe consoles helemaal niet nodig zijn, maar als ik toch kijk naar Battlefield 3 zijn er veel vlakken te noemen waarop de consoles toch erg achterlopen en hun top bereikt hebben. (Met name de Xbox 360, de Playstation 3 kan misschien iets meer aan, maar de Xbox 360 is nog steeds de leider in consoles (naast de wii, maar dat is een beetje een aparte markt) en de gameindustrie zal daar een beetje achter aan huppelen).
    Het is misschien voor de console fabrikanten niet de ideale tijd, gekeken naar marginale opbrengst per console om een nieuwe uit te brengen, maar vanuit het oogpunt van een console- EN PC-gamer is het wel degelijk tijd voor een nieuwe ;)"

    X360 leider in consoles? Een jaar geleden liep de ps3 al voor op de x360. Zoek maar op op google.

    Ik ben het er niet mee eens dat er zo nodig nieuwe consoles moeten komen. Het gaat om gameplay, niet alleen om graphics. Tuurlijk is graphics belangrijk, dat vind ik zelf ook, maar Uncharted 3 bijvoorbeeld is toch al erg mooi. Ik ben daar nog wel een jaar of 2 mee zoet. Maar dan is het inderdaad wel tijd voor een nieuwe generatie.

    Dus kom maar op met een aankondiging. Dan nog een jaar voor het in de winkel ligt en vervolgens een jaar wachten voordat de belachelijke prijs (want zo is Sony….) naar beneden is.

  8.   
    Neolite's avatar

    Jij zegt dat gameplay belangrijk is. Men zit ook op dat vlak nu tegen haar grenzen aan. AI kan bijvoorbeeld niet beter gemaakt worden, omdat de consoles niet krachtig genoeg zijn. Daarnaast brengt betere graphics vaak ook een verbetering in gameplay met zich mee, omdat je gewoon veel meer kan.

    En als men nu met een aankondiging komt voor een nieuwe console tijdens de E3, dan ligt de console op z’n vroegst volgend jaar in de winkels. Zeker gezien de grote titels waar men eind dit jaar nog mee komt voor de huidige generatie. Dus een aankondinging? Een zeer goed iets, mensen die hier tegen zijn vergeten gewoon bepaalde factoren mee te nemen en zijn onwetend.

  9.   
    grassyfuzz's avatar

    Als er een nieuwe console komt kan split screen hopelijk terug komen in alle spellen 😀

  10.   
    DGonlag2's avatar

    Neolite schreef, "Jij zegt dat gameplay belangrijk is. Men zit ook op dat vlak nu tegen haar grenzen aan. AI kan bijvoorbeeld niet beter gemaakt worden, omdat de consoles niet krachtig genoeg zijn. Daarnaast brengt betere graphics vaak ook een verbetering in gameplay met zich mee, omdat je gewoon veel meer kan.
    En als men nu met een aankondiging komt voor een nieuwe console tijdens de E3, dan ligt de console op z’n vroegst volgend jaar in de winkels. Zeker gezien de grote titels waar men eind dit jaar nog mee komt voor de huidige generatie. Dus een aankondinging? Een zeer goed iets, mensen die hier tegen zijn vergeten gewoon bepaalde factoren mee te nemen en zijn onwetend."

    Misschien dat jij dan de ‘onwetenden’ onder ons kan uitleggen waarom een verbetering van graphics de gameplay kan verbeteren?
    Ik ben niet tegen een aankondiging, zeker niet, moeten ze vooral doen (duurt dan idd toch nog een jaar voordat het in de winkel ligt). Maar voor nu vind ik de huidige consoles goed genoeg, maar inderdaad, nu een aankondiging en dan over 1.5 jaar een nieuwe console, precies wanneer er ook echt nieuwe nodig zijn.

  11.   
    mmx's avatar

    knoflook en sushi gaan niet samen dus ik wacht rustig af .Ik denk dat Sony stiekum ergens al de PS4 voorbereidt .

  12.   
    thomster013's avatar

    ik zou toch geen geld hebben voor een ps4 🙂

  13.   
    thomster013's avatar

    Danielle.k schreef, "Voor mij hoeft het nog niet de nieuwe consoles, als je kijkt naar de huidige generatie kan die makkelijk nog zeker een aantal jaar mee voordat ze een nieuwe aankondigen."

    maar als je kijkt ten opzichte van PC, dat ziet er veel mooier uit dan consoles.

  14.   
    Neolite's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Misschien dat jij dan de ‘onwetenden’ onder ons kan uitleggen waarom een verbetering van graphics de gameplay kan verbeteren? "

    Heel simpel, je kan de beleving intens vergroten door de animaties zwaar te verbeteren. Deze zien er mooier uit en daarnaast een stuk realistischer.

    Zoals een spel waar je een planeet bezoekt en de hele omgeving ziet er intens gedetailleerd uit met heel veel bewegende objecten. Dit zorgt voor een geweldige sfeer, welke de gameplay behoorlijk kan verbeteren. Dat heb ik tenminste liever dan een saaie grauwe grijze omgeving. Of overal dezelfde textures, ik erger mij daar gewoon aan en dat doet voor mij fors af aan de gameplay.

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Neolite schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, "Misschien dat jij dan de ‘onwetenden’ onder ons kan uitleggen waarom een verbetering van graphics de gameplay kan verbeteren? "

    Heel simpel, je kan de beleving intens vergroten door de animaties zwaar te verbeteren. Deze zien er mooier uit en daarnaast een stuk realistischer.
    Zoals een spel waar je een planeet bezoekt en de hele omgeving ziet er intens gedetailleerd uit met heel veel bewegende objecten. Dit zorgt voor een geweldige sfeer, welke de gameplay behoorlijk kan verbeteren. Dat heb ik tenminste liever dan een saaie grauwe grijze omgeving. Of overal dezelfde textures, ik erger mij daar gewoon aan en dat doet voor mij fors af aan de gameplay.
    "

    Heil Neolite! Je haalt me steeds de woorden uit mn mond…jij heb gewoon gelijk en de rest is zoet met gebakken peren, tja verschil moet er zijn..(720p vs 1080p native) ik weet het wel en kan niet te lang meer wachten voordat er een nieuwe console verschijnt. De mooie graphics van de nieuwe consoles verbeteren alle games in sfeer en omgevingen. Wie wil dat nou niet? Drake kan dan wel zn kop in het zand steken. Van mij mag Sony weer het laatst komen. 😆

  16.   
    FishHookz's avatar

    grassyfuzz schreef, "Als er een nieuwe console komt kan split screen hopelijk terug komen in alle spellen 😀 "

    Dat ligt aan de game, niet de console

  17.   
    Bones's avatar

    Of Sony nu eerder, later of tegelijk met een nieuwe console zal komen dan Microsoft, ik blijf toch een Playstation kopen.
    En zou ik de allernieuwste hardware willen hebben, dan koop ik wel een nieuwe PC, oke, die kost dan ook 800 tot 1200 euro, maar die overtreft uiteindelijk altijd de console, maar dat geld heb ik er niet voor over.

    De games die nu op de consoles uit komen vermaak ik me nog prima mee en de ontwikkelingen van nieuwe technologieën en software gaan toch wel door, daar heb je Sony en Microsoft niet direct voor nodig.
    Uiteindelijk beginnen mensen een jaar of 3 na de releasedatum van een console toch wel weer te klagen dat de consoles achter lopen.

  18.   
    nanathan's avatar

    Sony zal nog wel wachten met een nieuwe console. Tenzij ze zichzelf failliet willen laten gaan.
    Nieuwe consoles kosten geld en zijn dus ook duur in aankoop voor de consument. Het leven wordt duurder dus er zullen ook minder verkopen zijn, tenzij je tot je 35 jaar bij je ouders wil wonen ofzo.

    Als sony binnen de 2 jaar met de PS4 komt maken ze zichzelf kapot.
    Sony is een goed merk maar ook wel duur en dat merken ze zeker in deze consumptiemaatschappij. De mensen kopen nu liever een goedkoper merk want de technologie gaat zo snel dat je beter bvb een goedkoper merk tv koopt en 3 jaar later weer een nieuwe dan een dure sony die wat langer meegaat. Technologie evolueert te snel om dure spullen aan te kopen.

    Kijk bvb maar naar 3D tv’s – blue ray technologie

    Er bestaan zelfs al 3D printers waarbij je je eigen legoblokken kan maken en binnen een paar jaar komen deze ook op de markt voor de consument

  19.   
    tijn80's avatar

    Hoe vaak kan je zeggen dat je de laatste zal zijn? Heb dit bericht (of varianten erop) nou al een stuk of 5x gezien.