Succes Skyrim motiveert Remedy om games met een goed verhaal te maken

Het immense succes van Skyrim motiveert Remedy, ontwikkelaar van onder andere Alan Wake, om games te blijven maken met een goed verhaal. Gezien de enorme successen van met name Call of Duty en Battlefield is Remedy blij dat ook een meer verhaal gedreven spel als Skyrim ongelofelijk populair kan zijn:

The Call of Dutys and the Battlefields are doing extremely well in the US. Those are the type of games that are in popular demand, so it’s really positive to see Skyrim and other RPG games that have a lot of story in be successful as well.
Volgens Oskari Hakkinen, hoofd franchise-ontwikkeling bij Remedy, betekent dit dan ook dat een volgende game van Remedy wederom een zeer verhaalgedreven spel zal worden:
It gives us motivation to do story-driven games, because there’s obviously an audience out there of people who enjoy story as well. Seeing something like that being successful, we don’t need to consciously try to make our stories any less than they are, not try to make them any simpler. Our stories are not necessarily complicated, but our games are very story heavy. And, just to see games like Skyrim succeed, it’s like, let’s not try to make it any less story-heavy.That’s our thing. It’s in our DNA. We always want to take the story-telling in video games forward. Let’s continue to do that and not try to make any simpler stories.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Skyrim ging niet zo zeer om het verhaal, maar om De Verhalen – de vrijheid, de beloningen en dat soort dingen.

    Verhaal was uiteraard wel leuk, maar daardoor heb ik Skyrim niet voor 250 uur gespeeld.

  2.   
    GalenMarek's avatar

    Voor mij is een verhaal in een game inderdaad wel belangrijk. Een beetje hersenloos button-bashen gaat bij mij al snel vervelen. Remedy moet gewoon doorgaan met een goede verhaalijn in hun games.

  3.   
    Relief's avatar

    Verhaal in Skyrim was ook weer niet zo geweldig. Het was meer de vrijheid, de gameplay, de mogelijkheden en de open wereld wat het zo een mooi spel maakt.

  4.   
    Slayer61's avatar

    Relief schreef, "Verhaal in Skyrim was ook weer niet zo geweldig. Het was meer de vrijheid, de gameplay, de mogelijkheden en de open wereld wat het zo een mooi spel maakt."

    Je haalt me de woorden uit de mond!

  5.   
    RockerRoy's avatar

    Precies zoals voorgaande comments al zegden, er zaten wel wat aardige verhalen in Skyrim, maar het is toch de enorme free-roam wereld met ongekende hoeveelheid content wat de meeste mensen aantrok denk ik.

  6.   
    ronineter's avatar

    En dan moet de dlc nog komen OMG ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  7.   
    SonyBoy's avatar

    Skyrim is ook geweldig. Natuurlijk gaat het om de wereld en wat je daar al wel niet kan ontdekken, maar na 35 uur en het verhaal te hebben uitgespeeld, heb ik de game sindsdien niet meer gespeeld. Wel dat ik dit wil doen, maar er zijn zoveel andere vette games en het opakken van de game is zo moeilijk als je het een tijdje niet hebt gedaan.

  8.   
    Leon 2.0's avatar

    Xboxfan schreef, "Skyrim is ook geweldig. Natuurlijk gaat het om de wereld en wat je daar al wel niet kan ontdekken, maar na 35 uur en het verhaal te hebben uitgespeeld, heb ik de game sindsdien niet meer gespeeld. Wel dat ik dit wil doen, maar er zijn zoveel andere vette games en het opakken van de game is zo moeilijk als je het een tijdje niet hebt gedaan."

    Ik heb exact hetzelfde probleem. Een tijdje Skyrim niet gespeeld doordat er even wat andere games tussen kwamen en nu heb ik steeds weer moeite om Skyrim op te starten omdat ik totaal niet meer in het verhaal zit.

  9.   
    Xiquzor's avatar

    mr.black schreef, "

    ”Xboxfan” schreef, "Skyrim is ook geweldig. Natuurlijk gaat het om de wereld en wat je daar al wel niet kan ontdekken, maar na 35 uur en het verhaal te hebben uitgespeeld, heb ik de game sindsdien niet meer gespeeld. Wel dat ik dit wil doen, maar er zijn zoveel andere vette games en het opakken van de game is zo moeilijk als je het een tijdje niet hebt gedaan."

    Ik heb exact hetzelfde probleem. Een tijdje Skyrim niet gespeeld doordat er even wat andere games tussen kwamen en nu heb ik steeds weer moeite om Skyrim op te starten omdat ik totaal niet meer in het verhaal zit."

    idem hier, Alen Wake is er nu tussen gekomen! Maar ik zou toch ng graag wat tijd in skyrim willen steken. Ik laat de main quest precies daarom ng wat links liggen, dan voel ik meer de verplichting om de game telkens weer op te starten. ๐Ÿ˜‰

  10.   
    spychohead's avatar

    skyrim,geweldige game heb al bijna 300 uur gespeeld en nog verveeld het me niet.

  11.   
    lukeuntld072's avatar

    skyrim heeft wel een goed verhaal het begon echt bij morrowind en het verhaal ging door tot oblivion en daarna naar skyrim het is elke keer een andere provincie.