The Witcher 2: Assassins of Kings 1,1 miljoen keer verkocht in 2011

In 2011 bracht CD Project RED ons, samen met Namco Bandai, een zeer succesvolle RPG die de naam The Witcher 2: Assassins of Kings draagt. Inmiddels zijn de verkoopcijfers van deze game bekendgemaakt, cijfers waar de ontwikkelaar ongelooflijk trots op mag zijn. De game is inmiddels al 1,1 miljoen keer verkocht, waarvan 270.000 exemplaren via digitale distributie komen.

Dit getal, 1,1 miljoen, laat duidelijk zien dat winkelverkoop nog lang niet dood is als het om games gaat. Daarnaast zijn ook de verkoopcijfers van de eerste game bekendgemaakt. Deze loopt uit tot 400.000. Ontzettend veel, aangezien dit de cijfers van 2011 zijn en de eerste Witcher-game inmiddels vijf jaar oud is. Adam Badowski, werkzaam bij ontwikkelaar CD Projekt, had het volgende te zeggen over dit succes.

I have to admit, though, that the sales results for The Witcher, five years on from the game’s premier, are remarkable.
The Witcher 2: Assassins of Kings is nog niet aan zijn eind gekomen, want binnenkort kunnen we opnieuw genieten van Geralt’s avonturen in The Witcher 2: Enhanced Edition, die zowel op de PC als Xbox 360 zal verschijnen in april.

  1.   
    Danielle.k's avatar

    Ik kijk ontzettend uit naar de Xbox versie, me vriendin speelde hem op de PC en zei dat het een waanzinnig spel was en ik hou wel van dit soort games.