Cross-play tussen PlayStation 3 en Vita brengt geen extra kosten met zich mee

Sony heeft enkele details naar buiten gebracht omtrent de cross-play mogelijkheid van de PlayStation Vita. Met deze functionaliteit zal je bepaalde games zowel op de PS3 als Vita kunnen spelen. MotorStorm RC, Hustle Kings, Top Darts en WipEout 2048 zullen bij de launch van de PlayStation Vita al beschikken over cross-play.

Wanneer je Motorstorm RC koopt, zal je deze zowel op Playstation 3 als Vita kunnen spelen, zonder extra kosten. Als je Hustle Kings of Top Darts voor de PlayStation Vita koopt zal je deze wederom zonder extra kosten op de PlayStation 3 kunnen spelen. Heb je deze spelen al op je PS3 gekocht? Dan kun je deze gratis op je PlayStation Vita downloaden.

Indien je WipeOut 2048 aanschaft voor de Vita en je beschikt over WipeOut HD en WipeOut HD Fury op de PlayStation 3, zal je deze gratis kunnen downloaden op de Vita als deze content als DLC uitkomt. Daarnaast kunnen eigenaren van WipeOut 2048 op vier geselecteerde tracks ook tegen spelers met een PlayStation 3 racen.

Sony heeft hiervoor gekozen omdat men vindt dat je niet twee keer voor dezelfde game hoeft te betalen. Men wil de relatie tussen de PlayStation 3 en PlayStation Vita hier ook nog eens mee onderstrepen.

Those who already own any of these titles for their PS3 systems will be able to download this same content to their PS Vita systems for free, and vice versa. There is no need to pay for the same content twice, highlighting the importance of the relationship between PS3 and PS Vita.

But it is not only the ability to buy these games for one price and access them across both platforms that makes the relationship between PS3 and PS Vita so important.

  1.   
    superdedupe's avatar

    Oh wow, hele goede ontwikkeling. Dit zal de community op de ps vita games heel erg boosten. Ik vraag me alleen af of je de games ook op je ps3 kan spelen als je geen vita hebt…

  2.   
    Hitman047's avatar

    Dus als je een game voor de Vita koopt krijg je de PS3-versie gratis en visa versa?

    Vreemde marketing. Ik hoop niet dat dit gevolgen zal hebben op de prijs van de gemiddelde Vita game. 😳

  3.   
    fdennis's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Dus als je een game voor de Vita koopt krijg je de PS3-versie gratis en visa versa?
    Vreemde marketing. Ik hoop niet dan dit gevolgen zal hebben op de prijs van de gemiddelde Vita game. 😳 "

    Juist niet je kunt dus gratis Wipeout 2048 downloaden als je die ook al had op de ps3. Zou wat zijn als je 2x betaald voor dezelfde game. Ik ben ook erg benieuwd hoe het zit met Mortal Kombat. Is dit nou een nieuwe versie of dezelfde als die van de ps3. En zo ja kan ik dan Mk gratis downloaden op de vita? En in de toekomst is het zo als ik fifa 13 koop op de ps3 dat die ook gratis is? Weten jullie bij GN misschien hier meer over?

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    fdennis schreef, "

    ”Hitman047″ schreef, "Dus als je een game voor de Vita koopt krijg je de PS3-versie gratis en visa versa?
    Vreemde marketing. Ik hoop niet dan dit gevolgen zal hebben op de prijs van de gemiddelde Vita game. 😳 "

    Juist niet je kunt dus gratis Wipeout 2048 downloaden als je die ook al had op de ps3. Zou wat zijn als je 2x betaald voor dezelfde game. Ik ben ook erg benieuwd hoe het zit met Mortal Kombat. Is dit nou een nieuwe versie of dezelfde als die van de ps3. En zo ja kan ik dan Mk gratis downloaden op de vita? En in de toekomst is het zo als ik fifa 13 koop op de ps3 dat die ook gratis is? Weten jullie bij GN misschien hier meer over?"

    WipeOut 2048 is net niet het goede voorbeeld, die is er niet voor de PS3. Ik denk zelf dat het niet voor titels als FIFA 13 zal gaan gelden. Wellicht krijgen games waar het wel voor geldt een speciale vermelding op het hoesje, iets als ‘cross-play available’ oid.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Goed dat je niet 2 keer hoeft te betalen 🙂

  6.   
    nanathan's avatar

    Aha, eindelijk houd men eens wat rekening met de gamers hun gevoelens ipv met hun portemonnee.

    Thats the way to go Sony.
    Dikke duim