CrewGrounds: Wat is jouw favoriete Far Cry-game?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is jouw favoriete Far Cry-game?

Richard Leurs
Far Cry 2
Ik heb zeer goede herinneringen aan Far Cry 2. De game had iets speciaals over zich. De originele gameplay en de originele omgeving maakten het iets wat ik graag wilde spelen. Lekker scheuren door Afrika of gewoon kijken wat je allemaal in vuur en vlam kon zetten. Op zoek naar wapens en Malaria onderdrukt houden. De game was niet perfect, want de terugkerende vijanden waren bloedirritant, maar toch heeft hij heel wat uurtjes van mijn leven gekost.

Jonah Knulst
Far Cry 2
Ubisoft’s vervolg binnen de franchise was zeer vermakelijk, maar ik heb zeker niet altijd genoten van Far Cry 2. De A.I. was te streng, de malaria kwam me letterlijk de keel uit en breek me de bek niet open over de lange afstanden die afgelegd moesten worden voor bepaalde missies. Toch blijft Far Cry 2 mijn favoriete titel binnen de serie, want de sfeer en gameplay konden ijzersterk zijn. Ik heb urenlang genoten van de flora en de ondergaande of opkomende zon.

Wester Wagenaar
Ik heb nog nooit een Far Cry-game gespeeld
Nee, ik schaam me niet. Alhoewel ik geen liefhebber van shooters ben, zijn er zeker games binnen het genre die ik interessant vind. Far Cry hoort hier echter niet bij. De spellen lijken me te serieus en ook de omgevingen beloven niet veel bij me teweeg te brengen. Begrijp me niet verkeerd: de serie is vast en zeker leuk, maar mij maak je er niet blij mee.

Lex Laros
Far Cry 1
Ik ben totaal geen liefhebber van shooters: buiten Condemned (wat je niet eens echt geen shooter kan noemen) heb ik er denk ik nooit een uitgespeeld.

Toch heb ik Far cry in mijn bezit, die ik waarschijnlijk heb gekocht vanwege de unaniem goede reviews destijds. En als ik eerlijk ben heb ik er best wel van genoten, vooral vanwege de mooie locatie waar het zich afspeelde en de vrijheid die je kreeg. Helemaal doorlopen heb ik de eerste Far Cry nooit gedaan… want na een tijdje, tja, had ik het toch wel weer gezien.

Overigens heb ik Far Cry 2 ooit geleend van een vriend, maar heb die game heb ik letterlijk na vijf minuten gefrustreerd uit mijn Xbox getrokken. Shooters en ik, het zal wel nooit een golden combinatie worden.

Leon Kempers
Far Cry 2
Het kiezen van een antwoord op deze vraag was voor mij geen lastige opgaaf, aangezien Far Cry 2 de enige Far Cry-game is die ik heb gespeeld. Maar dat spel is me wel uitermate goed bevallen! Ik heb ontzettend genoten van de uitgestrekte savanne, het platbranden van guard posts en het kat- en muisspel met de Jackal. En het feit dat je wapen in het heetst van de strijd kon blokkeren, maakte de vuurgevechten nog intenser en spannender. Ik kan dan ook niet wachten op Far Cry 3, want na de uitgestrekte vlakten van Afrika, komt de groene jungle als een welkome afwisseling.

 1.   
  Danielle.k's avatar

  Ik heb gezien mijn leeftijd nog niet zo lang geleden Far Cry 1 gespeeld en moet zeggen het was leuk, maar Far Cry 2 blijft tot op heden me favoriet, de mooie savanna`s die je in lichte laaien kon zetten :D, de grote vlaktes in het spel of als je een dorpje door scheurde dat de vijand achter je aan kwam en dan natuurlijk het geluid je had werkelijk het gevoel dat je daar was.
  Het enige nadeel op de console vond ik het saven, je moest echt gebruik maken van de save punten want als je dat niet deed en je scheurde van de ene kant naar de andere en je ging daar dood moest je alles weer opnieuw doen.
  Deel 3 kijk ik naar uit vooral na het zien van al het moois van het spel.

 2.   
  mmx's avatar

  Farcry 1 vond ik top ik heb ze dan ook op de PC en console gespeeld deel twee vond ik een miskleun.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zie toch veel Far Cry 2 er tussen staan.
  Ddd de game oogde ontzettend mooi. Maar omdat het zo saai was en het inspirerend verhaal verhaal ben ik helemaal afgehaakt. Maar aan alle info te lezen en gameplay word alles weer rechtgezet terug naar het orrgineel.
  Vreemd als games weer terug naar hun roots gaan dat de game better word dan dat je er weer iets nieuws van probeerd te maken.

 4.   
  gatemaster64's avatar

  ik heb allen far cry 2 gespeeld vond er niet zo veel aan moet ik zeggen denk dat far cry 1 zelfs nog leuker is!

  kijk erg uit naar far cry 3 😀 als het goed is komt er vandaag een preview

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Wanneer komt Far Cry 3 eigenlijk uit? Is dat al bekend?