Mojang onderneemt geen actie tegen ‘klonen’

Daniel Kaplan heeft in een interview laten blijken dat de ontwikkelaar van Minecraft, Mojang, besloten heeft om geen actie te ondernemen tegen Total Miner en FortressCraft, spellen die in opzet zeer verglijkbaar zijn met de game Minecraft. Kaplan geeft aan dat zolang de concurrende spellen geen gebruik maken van wat Mojang gemaakt heeft, er geen actie ondernomen zal worden.

As long as they don’t use anything we made, we don’t care. Like, would the DOOM creators sue everybody who has done an FPS? Don’t think so. I’m really bored by the clones. They don’t bring anything new to the table, which is really sad.
De maker van FortressCraft, Adam Sawkings, neemt het de media kwalijk dat zijn spel gezien wordt als een kloon van Minecraft. Adam vindt de kritiek dat hij alles van Minecraft zou kopiëren onterecht. De gameplay is volgens hem compleet anders. Verder weet hij te melden dat er op Xbox LIVE geen ruimte meer is voor Minecraft. Total Miner en FortressCraft zouden namelijk alles al bieden wat de Xbox-gamer zoekt.

  1.   
    lassieman's avatar

    Ze hebben vertrouwen in hun game, volkomen terecht als je het mij vraagt.

  2.   
    Neolite's avatar

    Minecraft heeft ondertussen zoveel naamsbekendheid dat ze ook helemaal niet bang hoeven te zijn voor deze games. Minecraft is grootser, heeft meer geld ter beschikking en is origineler.

  3.   
    Steen's avatar

    lassieman schreef, "Ze hebben vertrouwen in hun game, volkomen terecht als je het mij vraagt."

    heb je dat van wikipedia? nee ik troll je maar, ben het volkomen met je eens 😉

  4.   
    theis's avatar

    alleen al om de community zou ieder wel denkend mens voor minecraft kiezen