Details over Far Cry 3 bekend; bestaat uit lineaire missies in een open wereld

Onlangs behandelde EDGE Magazine Far Cry 3 in een special en het blad wist daarin een hoop details over de shooter te onthullen. De nieuwtjes variëren van informatie over de hoofdrolspeler tot de structuur van de missies. Daarnaast werd het menusysteem en het element van vrijheid behandeld. Ook leuk: in de special werd opmerkelijk veel aandacht besteed aan het feit dat je een mes in het hoofd van een vijand kunt gooien.

De hoofdpersoon in Far Cry 3, James Brody, is al jaren op zoek naar zijn ontvoerde vriendin. Tijdens zijn verblijf op het tropische eiland stort hij mentaal in elkaar en worden zijn acties voornamelijk geleid door hallucinaties. Het is niet duidelijk of dit de oorzaak is van een posttraumatische stoornis, maar er is absoluut een reden voor zijn vreemde gedrag. Blijkbaar zijn vrienden en vijanden op het eiland ook niet helemaal goed bij hun hoofd, dus misschien ligt het wel aan het tropische oord zelf.

EDGE kreeg twee verschillende demo’s te zien, waaruit het tijdschrift concludeerde dat Far Cry 3 een lineaire missiestructuur kent in een open wereld, waarin je ook vrij kunt ontdekken en onderzoeken. Uit de demo’s bleek dat spelers vijanden kunnen uitschakelen door ze van ver door hun hoofd te schieten met een sniper, maar ook door als Rambo op ze af te rennen terwijl je de trigger ingedrukt houdt. Ook kun je leuke trucjes uithalen als het vastplakken van C4 op een Jeep, die je daarna in een basis van de vijand laat rijden.

Far Cry 3 zal dit jaar verschijnen, vermoedelijk in september, maar een precieze datum is vooralsnog onbekend. Deze week staat in het teken van de shooter, dus je kunt de komende dagen nog veel meer content en nieuws verwachten!

  1.   
    PS4owner's avatar

    eigenlijk is dit ongeveer een beetje de zelfde opbouw als de voorgaande delen een open wereld en dan met lineaire missies erin die je waarschijnlijk ook nog op verschillende manieren kan aanpakken met stealt of volledig rambo aanpak voor mij de laatste waarschijnlijk 8)

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    “vermoedelijk in september, maar een precieze datum is vooralsnog onbekend” …. ehhh jawel, 6 september – aldus, de door hun vrij gegeven trailer.

  3.   
    Neolite's avatar

    Lineair is in mijn ogen de beste keuze voor Far Cry. De open wereld die de serie als kenmerk heeft moet gehandhaafd blijven. Far Cry is geen RPG waarin een non-Lineaire verhaallijn beter op van toepassing is. Dus ik ben zeer tevreden met deze keuze.

  4.   
    cool ice's avatar

    ik kijk er helemaal naar uit! 😀

  5.   
    gatemaster64's avatar

    kijk er erg naar uit 😀

  6.   
    marklin989's avatar

    vond farcry 2 ook al zo epic deze ga ik dan ook zeker halen 🙂

  7.   
    Sarge's avatar

    ‘T is idd een goede zaak dat Far Cry 3 wat in dezelfde lijn als deel 2 ligt 🙂

  8.   
    fdennis's avatar

    Word weer zon duur game jaar. Zo komen er weinig en matige games ( 2010 ) en zo word je er mee dood gegooid aan top games. Ook deze kijk ik zekerz naar uit.

  9.   
    Danielle.k's avatar

    Deze game wordt cool, kijk er met veel plezier naar uit.

  10.   
    Neolite's avatar

    fdennis schreef, "Word weer zon duur game jaar. Zo komen er weinig en matige games ( 2010 ) en zo word je er mee dood gegooid aan top games. Ook deze kijk ik zekerz naar uit."

    Zo lang men Elite blijft gebruiken voor Call of Duty weet je wat je in ieder geval niet hoeft te kopen. 😉

  11.   
    Houserz's avatar

    Ik hoop zo dat ze er geen monsters in doen, die uit de kluiten gewassen apen uit FC 2 waren echt drama en haalde me echt uit het sfeertje.