Toplijst Valentijnsdag: Deel 2. Voor hem én haar

Vandaag is het 14 februari en het is tijd voor deel 2 van de lijstjes met topfilms voor Valentijnsdag. Deel 1 was speciaal voor films die vrouwen mee zouden nemen in een emotionele achtbaan, deel twee is gericht op beide geslachten. Deze lijst bevat de films die het beste romantiek en actie combineren, zodat er voor mannen en vrouwen wat te genieten valt:

5: Knight and day.

In Knight and Day Tom Cruise een man op een missie. Hij heeft een batterij dat niet op kan raken en dat is natuurlijk van groot belang. Het komt erop neer dat iedereen achter die batterij aan zit en Cameron Diaz word in dit verhaal gezogen op het vliegtuig waar Tom Cruise “per ongeluk” tegen haar aanbotst. Ze maken hier dus ook meteen gebruik van een mooie romantische cliché en brengen de vrouwen onder ons als helemaal in de stemming. De verhaal van de film stelt verder niet veel voor, maar de actie is uitmuntend en ook de vrouw komt aan haar trekken met een aantal mooie romantische scene en een prachtig einde.

4: The tourist

Dit is een film dat het zeker niet moet hebben van de actie. Er gebeuren weinig spectaculaire dingen, al zit er wel een mooie achtervolgingsscène in. De film is echter wel mooi opgebouwd en de spanning loopt langzaam maar zeker op naar de finale. In deze film ligt het accent iets meer op de romantiek dan in Knight and Day en het word ook iets beter uitgevoerd. Het klikt goed tussen Depp en Jolie en ze maken de film prettig om naar te kijken. De film is wat ons betreft een goed evenwicht tussen spanning en romantiek en verdient voor ons dan ook de 4e plaats, zij het nipt voor Knight and Day.

3: Top Gun

Dit is een film uit de jaren 80 en dat hoor je direct aan de muziek en merk je aan de sfeer die neergezet word. De sfeer en muziek vormen een uitstekende achtergrond voor een romantische film met actiescènes. Zo voelt het toch op momenten ook, als een romantische film, daar tegen over staat echter wel, dat de scenes met actie fenomenaal zijn. Prachtige vliegscenes en bloedstollende capriolen. Het is echter net niet de perfecte film voor dit lijstje, de romantische scenes zijn wel heel zoetsappig en de actiescenes zijn mooi, maar misschien ook wel niet meer dan dat. Toch verslaat het met gemak de nummer 4 en 5 van deze lijst en staat het op een eervolle 3e plek.

2: Mr and Mrs Smith

Deze film lijkt wel gemaakt te zijn voor dit lijstje. Het zit bomvol fantastische actie en tegelijkertijd loopt door de hele film een rode draad van liefde en romantiek. Brad Pitt en Angelina Jolie spatten werkelijk waar van het scherm af, in alle actiescènes, maar zeker ook in de liefdesscènes. De film is mooi opgebouwd en laat de kijker veel dingen weten die de hoofdrolspeler nog niet weten, dit is zeker leuk uitgevoerd en maakt het begin van de film al direct leuk en spannend. Als de film vordert komen er steeds meer romantische aspecten bij kijken en wordt het voor beide geslachten erg leuk. Een bijkomend aspect is dat Jolie en Pitt elkaar enorm leuk zijn gaan vinden op de set van deze film en dat is natuurlijk erg leuk en geeft een streepje voor op andere films. Het is echter niet de nummer 1 geworden, omdat romantisch gezien enigszins op de vlakte blijft. Toch is een nummer 2 positie helemaal niet verkeerd en overigens ook helemaal verdiend.

1: Pearl Harbor

Pearl Harbor een episch verhaal over de oorlog tussen Japan en de VS en tegelijkertijd belicht het een ongewoon liefdesverhaal. Deze film brengt onze emoties op grote hoogtes, blijdschap, verdriet, geluk en boosheid, alle emoties komen voorbij in deze film. De vrouwen onder ons zullen genieten van het verhaal, maar de tissues moeten wel klaar staan, want er zullen ook verdrietige momenten zijn. Mannen, wees niet bang, er is ook aan jullie gedacht, met name het begin is vol actie en natuurlijk het grote gevecht voor Pearl Harbor. Deze gevechten zijn groots en geweldig in beeld gebracht en doet alle romantische momenten vergeten. Deze film is dan ook perfect van mannen en vrouwen. De film duurt daarbij ook nog eens zeer lang waardoor je je geliefde lang in je armen kunt houden en lang kunt genieten van elkaar en het spektakel op de televisie. Voor ons is dit de verdiende nummer een, omdat het drama, romantiek en actie goed weet te combineren en ook niet saai word.

Vind je dit lijstje niet compleet of heb je een volledig ander lijstje, laat die dan achter bij de reacties.

tip: Als laatste nog een filmtip om te kijken: This means war, draait vanaf vandaag in de bioscoop en belooft een mooie combinatie te worden tussen actie en romantiek.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren