Te veel consoles volgens Epic’s Tim Sweeney

Tim Sweeney, technical director van Epic Games, deed vannacht een paar opvallende uitspraken op het DICE summit event in Las Vegas. Volgens Sweeney zijn er hedendaags te veel gameplatformen. Hierdoor zouden er op korte termijn een aantal spelers wegvallen.

This is too many platforms. We’re seeing how iPad sales have surpassed the sales of PCs. This is a real revelation, this is a product that wasn’t invented until a few years ago and it’s basically supplanting personal computers. Over time these platforms will be whittled down to a competing set of platforms to maybe three winners worldwide across everything – computers, game platforms, smartphones… We should expect a lot of consolidation here and winners and losers according to who picks the right directions and executes successfully.
Sweeney heeft natuurlijk wel een punt. Door online games, de komst van de iPhone en aanverwanten is er wel degelijk een groot aanbod gekomen. Overigens durfde Sweeney nog geen voorspellingen te maken over welke gameplatformen zouden verdwijnen. Dat hangt volgens hem af van de beslissingen die de uitgevers van deze apparaten maken. Overigens is Sweeney wel enthousiast over Kinect en consorten, daar heeft hij het volgende over te zeggen.
I see a bright future for technology and its implications on games. The ability of game developers to exploit another thousand-fold increase in computing power on future generations of platforms. Some of it will be consoles, some of it PC and some of it tablets. The form factor we can’t predict, but the opportunity is there. Our industry’s brightest days are yet to come.

 1.   
  Neolite's avatar

  een dikke boon voor Kinect

  Eh… sorry wat?

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  …Ik als PC gamer moet je gewoon even corrigeren: Titel zegt: “Te veel consoles”… verhaal zegt: “Te veel platformen” – Platformen = Alles waar je op kan gamen, Consoles zijn dingen zoals de Xbox360 en PS3, maar dus niet PC en iPad, deze zijn namelijk met een hoofddoel gemaakt om andere dingen te kunnen dan gamen.

 3.   
  gatemaster64's avatar

  het zou wel fijn zijn als ze wat meer aandacht aan pc gaan geven!
  er zijn heel veel game titels die aleen op consoles speelbaar zijn en die ik eigenlijk ook op de pc zouden moeten vind ik
  zoals: heavy rain : red dead redemption : gears of wars 2 en 3 enz. 😀

 4.   
  Hillianii's avatar

  Te veel console’s?
  TE WEINIG BEDOEL JE DUDE!

 5.   
  FishHookz's avatar

  Neolite schreef, "

  een dikke boon voor Kinect"

  Eh… sorry wat?

  Inderdaad 😆

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Te veel… 🙄
  Denk maar eens terug naar de oude dagen. Van de tweede naar de derde generatie van gaming consoles.
  (Iedereen kon in de tijd console’s maken)
  Toen waren er veel, maar nu in deze tijd zijn er maar van 3 grote bedrijven Nintendo Sony & Microsoft.

 7.   
  toqeer's avatar

  ja ik wou ook net zeggen vroeger had je er tog egt meer 🙂

 8.   
  RockerRoy's avatar

  “We’re seeing how iPad sales have surpassed the sales of PC’s.”
  Is dit echt waar? Ik bedoel, ik kan mezelf in de mijn eigen omgeving niet een persoon bedenken die een Ipad heeft…
  Misschien dat ze in Amerika heel populair zijn, maar zover ik weet hebben in Nederland alleen van die universiteitshipsters zo’n ding… Terwijl iedereen toch wel een PC heeft.

 9.   
  xHouse's avatar

  Persoonlijk zijn er in mijn ogen niet te veel consoles, wel te veel handhelds.
  En een tekort aan deftige games.

 10.   
  a-lex's avatar

  RockerRoy schreef, "”We’re seeing how iPad sales have surpassed the sales of PC’s.”
  Is dit echt waar? Ik bedoel, ik kan mezelf in de mijn eigen omgeving niet een persoon bedenken die een Ipad heeft…
  Misschien dat ze in Amerika heel populair zijn, maar zover ik weet hebben in Nederland alleen van die universiteitshipsters zo’n ding… Terwijl iedereen toch wel een PC heeft."

  Nja, in mijn nabije omgeving lopen er toch heel veel rond met zo’n ding

 11.   
  Relief's avatar

  De losstaande tablet zal op een gegeven moment verdwijnen. Straks hebben we allemaal een pc en tablet in 1 (Windows 8) en dat zal het voor Unreal een stuk makkelijker maken.

 12.   
  mmx's avatar

  Eh… sorry wat?

  ik verklaar deze nerd tot NoNo Nr 1 hmmmmm interesant maar het is een yank he 😛 😛 😛

 13.   
  mmx's avatar

  even een offtopic nieuwtje ove de nieuwe Xdoos controller

  ‘Xbox 720 krijgt HD-tabletcontroller’
  Elmar Rekers – 10 februari 2012, 14:48

  Via het Britse tijdschrift Xbox World duiken deze week nieuwe geruchten op over de Wii U-achtige tabletcontroller die Microsoft mogelijk bij zijn nieuwe Xbox gaat leveren.

  Volgens het magazine zal er op de tabletcontroller van de Xbox 720 een HD-touchscreen te vinden zijn. Hiermee zou de spelconsole dezelfde gameplay-ervaring moeten gaan bieden als Nintendo’s aankomende Wii U.

  “In tegenstelling tot Nintendo’s logge controller, zal de Microsoft-tablet meer weg hebben van de PlayStation Vita en Apple’s iPad”, claimt Xbox World op basis van anonieme bronnen. “Het is een HD-scherm dat omringt is met de bekende Xbox-knoppen en joysticks.”

  Onderweg games spelen
  Volgens de bronnen van het tijdschrift zullen gebruikers niet alleen games spelen met deze tablet maar zal deze ook gebruikt worden voor het bedienen van de tv, het surfen op internet en kunnen hiermee zelfs games onderweg gespeeld worden.

  Geruchten over de opvolger van de Xbox 360 lijken vooral de laatste weken sterk aan te zwellen. Hoewel Microsoft een onthulling van de Xbox 720 op de E3 stellig tegenspreek, zijn er veel bronnen die melden dat de nieuwe console weldegelijk zijn opwachting zal maken op deze gamebeurs. De E3 vindt dit jaar wederom in Los Angeles plaats tussen 5 en 7 juni.