Freeman samen met Cruise in sci-fi film

Morgan Freeman (Shawshank Redemption) en Tom Cruise (Top Gun) zullen hun krachten bundelen in een nieuwe science-fiction film. De film zal onder de regie staan van Joseph Kosinki die tot nu toe alleen nog TRON: Legacy op zijn naam heeft staan.

Het verhaal is gebaseerd op Kosinki’s eigen Radiacal Publishing comic book serie. De film zal zich in een toekomst afspelen waar het oppervlak van de aarde volledig bestraald is geraakt en de overlevenden dan ook gedwongen zijn om boven de wolken, in de dampkring te leven. Naast het gevaar om stralingsziekte op te lopen, spoken er ook allerlei gemuteerde wezens in de ruïnes op de aarde rond.

De wereld die mechanicus Jak als zodanig kent, wordt echter behoorlijk overhoop geschopt wanneer hij op een dag een mysterieuze vrouw ontdekt in een gecrashte pod. Niets zal daardoor meer zijn zoals het ooit was.

Naast de twee bekende Hollywood-acteurs is ook al de deelname bevestigd van Andrea Riseborough (Never Let Me Go) en Olga Kurylenko (Quantam of Solace).

Hoewel de titel van de film nog niet duidelijk is, is al wel bekend dat de film vanaf 19 juli volgend jaar in de bioscopen te zien zal zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren