Nieuwe Call of Duty Elite-functionaliteit Clan Operations uitgelegd

Naast het nieuwste deel in de Call of Duty-serie werd op 8 november 2011 een dienst geïntroduceerd die allerlei statistieken bijhoudt. Deze service, Elite, is te beschouwen als een naslagwerk dat gebruikt kan worden naast Modern Warfare 3, waarin spelstatistieken en -strategieën worden geanalyseerd en opgeslagen. Als je een betaalde premium-account aanmaakt kun je zelfs alle DLC gratis downloaden en deelnemen aan in-game-competities, die het hele jaar georganiseerd worden.

Binnenkort zal er een nieuwe functionaliteit worden toegevoegd aan de dienst, genaamd Clan Operations. Tot op heden was het onbekend wat dit precies inhoudt, maar ontwikkelaar Beachhead Studios legde kortgeleden uit wat het betekent. De functionaliteit is bedoeld voor spelers die in een clan zitten. Zij kunnen zich inschrijven voor een Clan Operation, waarin je in verschillende uitdagingen XP en prijzen kan verdienen. Om hieraan mee te doen moet de clanleider naar de Compete-sectie gaan en daar een Operation uitkiezen. Bij de operatie staat het volgende vermeld.

– De hoeveelheid Clan XP die verdiend kan worden door deel te nemen;
– De inschrijvingsstatus (Enlisting status) van de uitgekozen Clan Operation;
– Begin- en einddatum en -tijd.
Clanleiders kunnen zich inschrijven door de status te veranderen in ‘Enlisted’. Dit kunnen alle clan-leden zien, zodat voor iedereen duidelijk is aan welke Operation wordt meegedaan. Ook kun je zien welke prijzen en badges je kunt verdienen en welke criteria daarvoor vereist zijn.

Beachhead kon nog geen releasedatum geven voor de functionaliteit. Meer informatie kun je krijgen op het Call of Duty-forum.

  1.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Dit had al actief moeten zijn vind ik 😡

  2.   
    grassyfuzz's avatar

    Ik ben ondertussen max lvl en het is nog steeds niet actief dus nu is het te laat voor mij 😛

  3.   
    nanathan's avatar

    Leuke mode maar zo een dingen moeten gelijk bij de release al speelbaar zijn.