Gamersnet.nl

Rockstar San Diego zoekt mensen voor nieuwe open-wereld game

Rockstar San Diego, het team achter de western Red Dead Redemption, is op zoek naar personeel voor een nieuwe open-wereld game. Op Gamasutra doken vorige week plots vacatures voor de afdelingen Network, Gameplay en Tools Programmers op. De functie van Gameplay Programmer is geschikt voor mensen die ‘klaar zijn voor de uitdagingen die horen bij ontzettend grote werelden met complexe AI en physics’. Misschien niet zo bijzonder, maar wat dacht je van het verkooppraatje van Tools Programmer?

Rockstar’s RAGE team creates the technology that drives games such as GTA IV and Midnight Club: Los Angeles. We’re heavily expanding, making a new suite of game creation tools and the engine to make them shine. We’re creating something meaningful, technically advanced, game centric, and above all, cool. We want People with passion and talent in equally high volume to join us on our journey as we define the future of gaming technology.
Hoewel het er niet expliciet staat, doet de tekst vermoeden dat Rockstar bezig is met een engine voor de volgende generatie consoles. Dit is niet zo vreemd: er zijn op dit moment talloze ontwikkelaars bezig met een next-gen engine, maar toch is het interessant te zien dat ook Rockstar misschien de architectuur voor games voor de volgende generatie maakt.