CrewGrounds: Ik speel het liefst…

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze de volgende vraag af te maken:

Ik speel het liefst…

Wester Wagenaar
Singleplayer
Ik vind het heerlijk om gezellig samen met vrienden op de bank een game te spelen, maar er is de laatste tijd een trend waarbij alles online moet. Leuke spellen die je met z’n vieren kunt spelen? Die zijn er inmiddels nog maar weinig. Vandaar dat ik veelal ben overgestapt naar singleplayer-games, waardoor mijn collectie inmiddels voor het grootste deel bestaat uit RPG’s en avonturenspellen. Van online gamen moet ik overigens al helemaal weinig hebben, want met willekeurige mensen spelletjes spelen om maar een zo hoog mogelijke score te behalen, dat vind ik net zo zinloos als kuilen graven en ze daarna dichtgooien.

Jonah Knulst
Singleplayer
Al die verpauperde shooters van tegenwoordig interesseren me eigenlijk veel minder dan ik veelal laat blijken. Geef mij maar een stevige Zelda, een bij de kladden pakkende Batman of willekeurige sandbox-game. Ik verdiep me veel liever in een spannend verhaal, dan dat ik me wezenloos schiet in een multiplayer-game. Toch vermaak ik me even goed met coöperatieve games, mits er een doel aanwezig is.

Richard Leurs
Singleplayer
Niets is mooier dan in het donker, met de boxen op 100%, voor mijn grote TV een verhaal meemaken. Lekker singleplayer, lekker alleen. Geen 14-jarige koters die in mijn oor schreeuwen dat ik alles fout doe en een noob ben. Nee, gewoon diep in mijn eigen wereld duiken waar ik fouten mag maken. Zo nu en dan een co-op spel vind ik tof en stiekem geniet ik ook nog wel van een potje multiplayer waarbij het om samenwerken daait. De crème de la crème van gaming is voor mij echter singleplayer.

Leon Stougie
Multiplayer
Hoewel ik mij helemaal kan verliezen in de avonturen die je beleeft bij een singleplayer-game, kies ik toch voor multiplayer. Een singleplayer-avontuur is wanneer je hem uitspeelt afgelopen, maar multiplayer houd ik vaak veel langer vol. Niets vind ik leuker dan samen met je squad het slagveld overheersen in Battlefield 3. Niets geeft meer voldoening dan een spannend potje versus in Left 4 Dead. Heerlijk vind ik het om met een paar vrienden op de bank samen te gamen, of het nu FIFA, Call of Duty, Mario Kart of nog iets heel anders is.

Leon Kempers
Singleplayer
Ik geniet als geen ander van een online potje Battlefield 3 of Uncharted 3, maar toch beleef ik sinds jaar en dag het meeste plezier aan singleplayer-games. Ik speel spellen voor het verhaal, het verhaal dat je vanaf het begin in zijn greep houdt en je pas aan het einde weer loslaat. Ik vind het heerlijk om mij te vergapen aan telkens nieuwe gebieden (en dus niet mappen die je na verloop van tijd uit je hoofd kent). Ik ben blij dat er tegenwoordig zoveel multiplayer-games op de markt zijn, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor een diepgaande singleplayer-ervaring.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Singleplayer…

  2.   
    killingdj0's avatar

    echt goed om te zien dat bij de meeste op gamersnet singleplayer het belangrijkste is. Dat is gewoon waar je een game voor koopt.Koop een game voor multiplayer only is gewoon verspilling. Multiplayer is een extra feature waar je de game ervaring bevorderd.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Singleplayer kan ik (als enige multiplayer-kiezer) ook zeker waarderen. Ik heb hier genoeg games liggen, zoals bijv. Mass Effect, Skyrim, die ik puur voor het verhaal heb gekocht. Als ik echter ’s avonds wat tijd vrij heb, zal ik toch, mits mijn vrienden er zin in hebben, eerder een game met co-op/multiplayer starten. 🙂

    Daarnaast vind ik persoonlijk dat je games als Call of Duty en Battlefield eerder koopt voor de multiplayer dan voor de singleplayer. Daar is juist de singleplayer een leuk, maar zeer kort, extraatje.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Hoe fannaat een multiplayer bij elke game ook is, niet elke game is ermee perfect en komt er ook niet altijd makkelijk mee weg. Franchises zoals een Halo, (echt fannaat ben ik hier mee 😀 ) Call of Duty en whatever passen er precies bij het soort game na het uitspelen van de singleplayer, wat ook nog eens nog vele achtergrond verhalen hebben met comics, boeken, Anime etc. De tijd van het spelen t/m z’n vieren is wel z’on beetje voorbij bij mij sinds N64 en GCN. 🙁 Maar als ik echt een moeilijke keuze moet maken. k’ga ik toch het liefst voor gouwe ouwe singleplayer waar de game voor is bedoeld en van allerlei geheime te unlocken en genieten van begin tot het eind. Los van een (Online) Multiplayer moet ik wel bij de goeie franchise zijn waar voor het is bedoeld, alleen moet ik wel wat vaker m’n vriend zien over te halen om mee te doen. 😛

  5.   
    Rise Against's avatar

    Singleplayer all the way. De ervaring die een Uncharted, Zelda of Metal Gear Solid je biedt prefereer ik 100 keer meer boven een wedstrijd tegen onbekenden op het internet. Multiplayer games waarbij je moet samenwerken zoals een Battlefield of Left for Dead vind ik wel heel vet maar singleplayer blijft mijn voorkeur houden 🙂

  6.   
    RenevdGijp's avatar

    Single voor mij de voorkeur, Online wordt ik gewoon te dik ingemaakt (huilt tranen hiero) 😳

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    RenevdGijp schreef, "Single voor mij de voorkeur, Online wordt ik gewoon te dik ingemaakt (huilt tranen hiero) 😳 "

    Wil je erover praten? 😛 Oefening baart kunst. 🙂

  8.   
    DGonlag2's avatar

    Multiplayer hier.

    Zoals Leon al zegt, een RPG kan mij erg boeien, maar na het verhaal boeit het mij niet meer (zelden misschien), maar MP daarentegen blijft me boeien.

    Maar het ligt ook weer aan het spel. MP kan soms heel lang leuk blijven (BC2) of eigenlijk redelijk snel al vervelen (Medal of Honor).
    SP kan ook erg leuk zijn (bij mij dan ActionRPG), of juist snel vervelen (aanvallen aanklikken, FF13…).

  9.   
    mmx's avatar

    Single player natuurlijk dat vind ik het leukst .Maar de laatste tijd maken ze de single players wel erg kort en daar baal ik echt van .