THQ licht interne reorganisatie toe; 240 werknemers op straat

Het is inmiddels bekend dat het wat minder gaat met ontwikkelaar THQ en dat het bedrijf al een hoop tegenslagen heeft moeten verwerken. Gisterochtend hield THQ een conference call, waarin werd uitgelegd hoe men het bedrijf weer op de rails wil krijgen. Dit zal niet zachtzinnig gebeuren: THQ kondigde aan dat binnen zes maanden 240 werknemers zullen worden ontslagen – dit is meer dan 10% van het totale personeel. Ook ziet directeur Brian Farrell zijn jaarlijkse inkomen dalen van 550 miljoen naar 275 miljoen euro.

De persconferentie werd in eerste instantie gehouden om uit te leggen hoe de gamesindustrie zal veranderen nu THQ is gestopt met het maken van gelicenseerde games voor kinderen. Maar na alle geruchten rondom de staat van het bedrijf, werd de nadruk vooral op de reorganisatie gelegd. Deze rigoureuze plannen kosten het bedrijf zo’n 8,3 miljoen euro en zullen plaatsvinden vanaf 31 maart tot 30 september 2012.

The restructuring plan involves a realignment of the organisational structure resulting in reductions of up to 240 selling, general and administrative personnel worldwide.
Eerder werd bekend dat er een onbekend aantal ontslagen waren gevallen bij THQ. Gisteren schatte investeerder Kevin Dent, die meerde geruchten over de staat van het bedrijf heeft verspreid, dat aantal op 170 man. Daarnaast dreigde de Amerikaanse beursindex Nasdaq om THQ van de beurs af te halen omdat de aandelen van het bedrijf zich al meer dan een maand onder de grens van een dollar bevinden.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Het gaat al beter met THQ – deze week van 66 cent naar 75 cent per aandeel en de bedrijfswaarde is gestegen van 45 mil. naar 50 mil.

    Die ontslagen zouden best nog wel positieve invloeden kunnen hebben op het bedrijf.