Gamersnet.nl

THQ krijgt waarschuwing voor Nasdaq-verwijdering

Het is inmiddels bekend dat het wat minder gaat met ontwikkelaar THQ en dat er veel ontslagen vallen binnen meerdere divisies van het bedrijf. Nu krijgt THQ een nieuwe klap te verduren, want de aandelen van het bedrijf zijn inmiddels dermate laag, dat het een waarschuwing heeft gekregen van de Nasdaq.

If compliance with the Rule cannot be demonstrated by July 23, 2012, the Company’s common stock will be subject to delisting from The Nasdaq Global Market.
De Amerikaanse beurs dreigt THQ namelijk uit de technologiebeurs te verwijderen, omdat het bedrijf al meer dan dertig dagen onder de vereiste grens van een dollar per aandeel zit, aldus Nasdaq. De waarschuwing betekent dat THQ 180 dagen de tijd krijgt om de waarde van het bedrijf boven de grens te krijgen. De uitstaande dreiging krijgt een opheffing als de beurskoers van THQ minstens tien dagen achter elkaar minimaal op een dollar ligt.

Een aandeel van THQ wordt momenteel voor rond de zeventig dollarcent aangeboden. Vorig jaar in dezelfde periode, had een aandeel nog een waarde van zes dollar; dan is die zeventig dollarcent dus significant lager. In 2007 was een THQ-aandeel nog ruim 36 dollar waard, maar in de jaren erna is de beurskoers dus behoorlijk gedaald.