Maxis is bezig met een nieuwe simulatiegame

Ontwikkelaar Maxis, bekend van onder andere Spore en Darkspore, heeft een vacature openstaan. In de omschrijving hiervan meldt men dat er gewerkt wordt aan een simulatiespel. Of dit een vervolg is op Darkspore, of dat er gewerkt wordt aan een nieuwe IP is nog onbekend.

You will be working with a highly talented and experienced team on an upcoming triple-A simulation style game.
Het is vrijwel zeker dat het nieuwe spel voor de PC moet verschijnen. Eén van de verplichtingen voor de baan is namelijk het creëren van graphics welke op vele PC’s moeten werken.
Create graphics effects systems that meet performance requirements on a wide variety of PCs
Vermoedelijk zal de game ook uitkomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In de omschrijving van de baan wordt het als een plus gezien als men bekend is met de architectuur van de eerdergenoemde consoles.
Good knowledge of the XBOX360 and PS3 rendering architectures and APIs
Rond de release van Darkspore waren er geruchten dat deze game ook naar de consoles zou komen. Doordat Darkspore matig ontvangen is, lijkt het erop dat dit niet meer zal gaan gebeuren en dat Maxis zich focust op een nieuwe titel.

Maxis is opgericht door Will Wright, hij verliet de studio echter in 2009, na de release van Spore. De studio is vooral bekend als de ontwikkelaar van Simcity en The Sims. The Sims wordt sinds 2006 ontwikkeld door The Sims Studio.

  1.   
    TheUltimateZerg's avatar

    please let it be a new simcity 😆

  2.   
    Svenis's avatar

    Of een nieuwe farming simulator voor op PS3 en Xbox 360 en PC.
    da zou een boem zen!!!

  3.   
    Tweek's avatar

    Sim City 5 zou toch wel erg vetjes zijn, Ik heb een paar maanden terug deel 4 nog gekocht op Steam en er al flink wat uurtjes in zitten.

  4.   
    JustV's avatar

    Ik kan een nieuwe sim city wel waarderen, heb altijd genoten van dat spel.