Microsoft jaagt op Halo 4 beta website

Websites die gebruik maken van geregistreerde productnamen lopen altijd het risico om een aanklacht aan hun broek te krijgen. Zo ook Halo4Beta.net, waar Microsoft nu zijn vizier op heeft gericht. De uitgever heeft bij de National Arbitration Panel een klacht ingediend over de inmiddels offline website.

Volgens mensen die er verstand van hebben gaat dit een makkelijke zaak worden voor Microsoft, omdat de rechten van de Halo-franchise daar ligt. Halo 4 moet aan het einde van dit jaar verschijnen.

 1.   
  tijn80's avatar

  Hopelijk slaan ze hier niet in door. Als ze fan-websites gaan torpederen, kan je je erg onpopulair maken… Ik zou alleen achter de commerciële sites aan gaan.

 2.   
  ikketjuh's avatar

  Was tidjje terug met een modernwarfare3 website dat die doorlinkte naar battlefield 3, daar werd meteen gezegd dat het niet ok was. Maar ik denk dat als de website daadwerkelijk een halo4 fansite is, dan wordt het moeilijk voor microsooft om dat domein toe te eigenen…

 3.   
  huntedjohan's avatar

  ikketjuh schreef, "Was tidjje terug met een modernwarfare3 website dat die doorlinkte naar battlefield 3, daar werd meteen gezegd dat het niet ok was. Maar ik denk dat als de website daadwerkelijk een halo4 fansite is, dan wordt het moeilijk voor microsooft om dat domein toe te eigenen…"

  lijkt mij niet, als MS copyright heeft op de halo franchise word het denk een simpele zaak, dan mag je ook als fan site niet zomaar die naam gebruiken.

 4.   
  xHouse's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Hopelijk slaan ze hier niet in door. Als ze fan-websites gaan torpederen, kan je je erg onpopulair maken… Ik zou alleen achter de commerciële sites aan gaan."

  Deze site was niet voor de fans van Halo bedoeld denk ik.
  Trouwens heeft Bungie al voor een geweldige Halo community nodig dat er in mijn ogen nog vrij weinig fan-site’s nodig zijn. :p

 5.   
  Kilerden's avatar

  Deze website verspreide illegaal zogenaamde Halo 4 beta’s. Maar dat is dus een oplichterij. En daarom haalt MS die site weg.