Online pass nodig voor 7 singleplayer-missies van Kingdoms of Amalur: Reckoning

Hoewel Kingdoms of Amalur: Reckoning een singleplayer actie-RPG is en geen multiplayer kent, zal er toch sprake zijn van een online pass voor dit spel. Wanneer men de game in de Verenigde Staten koopt, krijgt men er een code bij, de zogeheten online pass, waarmee men in dit geval toegang krijgt tot content voor de singleplayer. Normaliter zijn online passes er om tweedehands kopers ervan te weerhouden de multiplayer te spelen. EA heeft er echter voor gekozen dit systeem nu door te zetten naar de singleplayer.

Zonder de online pass zal je de House of Valor-quest niet kunnen spelen. Deze quest bestaat uit zeven missies voor een factie. Ook het Shepard’s Battle Armour, ge√Įnspireerd op het aankomende Mass Effect 3, is alleen met de online pass te verkrijgen.

Tot op heden is alleen bekend dat dit systeem in de Verenigde Staten geldt, maar vermoedelijk zal het wereldwijd zo zijn. EA heeft echter nog geen commentaar gegeven. Kingdoms of Amalur: Reckoning zal op 9 februari verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  lassieman's avatar

  Belachelijk.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Wacht, Een singleplayer-only game met een online pass? ūüėē

  You know what that says to me? That a publisher is not confident that its game is worth keeping. That’s really not the kind of message you want to send your consumers before they even put the disc in.

 3.   
  pepijn499's avatar

  Dit is wel heel idioot..

 4.   
  Jarek's avatar

  Ik vind het niet zo heel veel uit maken, ik wil opzich ook wel even die pass activeren als ik hem gekocht hebt.

  Misschien is dit ook wel gedaan met het oog op piraterij. Wie weet.

 5.   
  Neolite's avatar

  Compleet belachelijk. Game zijn compleet getikt geworden. Ubisoft met zijn Online-Server systeem, EA nu met haar online-passes en Activision met haar “hoe kan ik zoveel geld van mensen aftroggelen en er toch goed mee wegkomen” tactiek. Doe alsjeblieft weer is teruggaan naar hoe het was bij de Release van de 360 en PS3…. En gewoon een Accountsysteem gebruiken voor PC games. Dan is er niks aan de hand.

 6.   
  xHouse's avatar

  EA games die geldwolf speelt, niets speciaal.
  Bedrijf wilt winst maken, logisch maar maak dan een leuke game die iedereen zou kopen en je DLC kan toevoegen voor een redelijke prijs. Maar daar begint EA’s probleem dan ook, zelf een deftige game kunnen maken zonder behulp van anderen. : ‘DDDDDDDDDDDDDDDDD

  EA games heeft in het laatste jaar zich toch weer eens goed naar de klote geholpen, proficiat!
  Echt jammer dat Dice naar hun gelul moet luisteren, die verdienen overduidelijk een betere uitgever.

 7.   
  blackname's avatar

  Ik vind het niet erg, als je echt van die game houd koop je hem in de winkel en bewaar je hem ook.