Gerucht: GPU nieuwe Xbox gebaseerd op Radeon HD 6670

De nieuwe Xbox zou eind oktober of begin november 2013 in de schappen moet liggen, aldus bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling. Het gerucht gaat dat de grafische pracht van de nieuwe console van Microsoft moet komen van een Radeon HD 6670. Deze chip ondersteunt DirectX11, meerdere schermen, 3D en 1080p HD-output. De HD 6670 voor een PC heeft momenteel een waarde van circa zeventig euro.

In a closed box environment with custom modifications and a dedicated development platform to support it, the chip could achieve much greater things (360 dev kits initially shipped with unremarkable X800 graphics cards, before getting X1800/X1900 upgrades). But it would be a curious choice for a platform holder looking to sustain another lengthy console lifecycle.
De Radeon HD 6670 is voor een PC niet heel interessant. Hij heeft moeite om Battlefield 3 op high en 1080p te draaien, dit gaat met ongeveer twintig beelden per seconde. De chip zou voor circa dertig fps in Crysis 2 kunnen zorgen, wederom met 1080p. Hierbij moet vermeld worden dat een PC niet vergeleken kan worden met een console, op dit gebied. Consolegames kunnen vele malen beter geoptimaliseerd worden, omdat men zich specifiek kan richten op รฉรฉn grafische chip, รฉรฉn processor, et cetera.
If the GPU story is true, it suggests that Microsoft is placing price-point ahead of performance.
Er zijn dan ook de volgende vergelijkingen gemaakt. De chip is zes maal krachtiger dan de GPU in de Xbox 360. Daarnaast zou hij twintig procent beter presteren dan de chip in de Wii U, welke gebaseerd is op de Radeon HD 4000-serie. Mocht de nieuwe Xbox daadwerkelijk uitgerust zijn met deze GPU, zullen er dus ongetwijfeld mooie plaatjes mee getoond kunnen worden.

 1.   
  DGonlag2's avatar

  Hmm, dat is eigenlijk niet zo bijzonder. Heeft deze een waarde van 70 euro? Kunnen ze beter een beetje extra geld stoppen in een 6800 serie. Volgens mij is een 6850 ook maar iets van 100 euro tegenwoordig.

 2.   
  Jonah's avatar

  ”DGonlag2″ schreef, "Hmm, dat is eigenlijk niet zo bijzonder. Heeft deze een waarde van 70 euro? Kunnen ze beter een beetje extra geld stoppen in een 6800 serie. Volgens mij is een 6850 ook maar iets van 100 euro tegenwoordig. "

  De console krijgt niet klakkeloos een “HD6670” ingebouwd. Het betreft een GPU die gebaseerd is op de chip van een HD6670, meer niet.

 3.   
  Broodbeleg's avatar

  Plus een kleiner procede, 28nm ipv 40nm waar die nu op gebakken wordt. Dus minder energieverbruik. ๐Ÿ™‚

 4.   
  RockerRoy's avatar

  Toch vind ik het raar dat hier wordt gezegd dat we de “Xbox 720” in oktober/november 2013 kunnen verwachten, terwijl er verschillende game developers zijn die zeggen dat ze nog volop bezig zijn met games to ontwikkelen voor deze generatie consoles…

 5.   
  DGonlag2's avatar

  Broodbeleg schreef, "Plus een kleiner procede, 28nm ipv 40nm waar die nu op gebakken wordt. Dus minder energieverbruik. :)"

  En sneller niet te vergeten.

  Jonah schreef, "

  ”DGonlag2″ schreef, "Hmm, dat is eigenlijk niet zo bijzonder. Heeft deze een waarde van 70 euro? Kunnen ze beter een beetje extra geld stoppen in een 6800 serie. Volgens mij is een 6850 ook maar iets van 100 euro tegenwoordig. "

  De console krijgt niet klakkeloos een “HD6670” ingebouwd. Het betreft een GPU die gebaseerd is op de chip van een HD6670, meer niet."

  Ah, daar moet ik even overheen gelezen hebben. Dat maakt natuurlijk wel een verschil. Maar zijn die kaarten niet allemaal een beetje op hetzelfde gebaseerd? (Ik bedoel dan dat de HD6000 serie allemaal een beetje dezelfde architectuur heeft, in dit geval HD5000 architectuur?)

 6.   
  Hitman047's avatar

  RockerRoy schreef, "Toch vind ik het raar dat hier wordt gezegd dat we de “Xbox 720” in oktober/november 2013 kunnen verwachten, terwijl er verschillende game developers zijn die zeggen dat ze nog volop bezig zijn met games to ontwikkelen voor deze generatie consoles…"

  Wat is je punt? Laten alle ontwikkelaars de ‘oude’ generatie ineens vallen, ofzo?
  Ik snap je logica niet helemaal… nadat de PS3 was uitgebracht verschenen er nog jaren games voor de PS2. ๐Ÿ˜•

  Afgezien van een enkele fanboy-oorlog kunnen de Xbox 360 en PS3 prima naast elkaar bestaan. Waarom zou een Xbox ‘720’ niet naast de Xbox 360 kunnen bestaan?

  Zeker in de eerste jaren is de markt voor de huidige generatie velen malen groter. Momenteel zijn er van zowel de Xbox 360 als de PS3 meer dan 60 miljoen verkocht. Deze enorme afzetmarkt schuiven ze echt niet zomaar opzij. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  RockerRoy's avatar

  Hitman047″][quote=”RockerRoy schreef, "Toch vind ik het raar dat hier wordt gezegd dat we de “Xbox 720” in oktober/november 2013 kunnen verwachten, terwijl er verschillende game developers zijn die zeggen dat ze nog volop bezig zijn met games to ontwikkelen voor deze generatie consoles…"

  Wat is je punt? Laten alle ontwikkelaars de ‘oude’ generatie ineens vallen, ofzo?
  Ik snap je logica niet helemaal… nadat de PS3 was uitgebracht verschenen er nog jaren games voor de PS2. ๐Ÿ˜•
  Afgezien van een enkele fanboy-oorlog kunnen de Xbox 360 en PS3 prima naast elkaar bestaan. Waarom zou een Xbox ‘720’ niet naast de Xbox 360 kunnen bestaan?
  Zeker in de eerste jaren is de markt voor de huidige generatie velen malen groter. Momenteel zijn er van zowel de Xbox 360 als de PS3 meer dan 60 miljoen verkocht. Deze enorme afzetmarkt schuiven ze echt niet zomaar opzij. :wink:[/quote]
  Zover ik me kan herinneren werd de ontwikkeling van Xbox original games toch zo goed als helemaal stilgelegd toen de Xbox 360 uitkwam hoor…

 8.   
  Bones's avatar

  Ja, het zijn maar geruchten.

  De geruchten lopen uiteen van een Xbox(of Playstation) die niet meer ontwikkeld gaat worden tot aan met wat voor een hardware de “Xbox720” dan wel zal krijgen.
  Zolang er officieel niets wordt aangekondigd neem ik het allemaal maar met een korreltje zout.
  ๐Ÿ˜‰

 9.   
  Hitman047's avatar

  RockerRoy schreef, "Zover ik me kan herinneren werd de ontwikkeling van Xbox original games toch zo goed als helemaal stilgelegd toen de Xbox 360 uitkwam hoor…"

  De productie & support van de orginele Xbox werden ook vrij kort na de release van de 360 door Microsoft stopgezet. In Japan zelfs dat zelfde jaar nog. ๐Ÿ˜‰

  Tel daar bij op dat de 360 ook (grotendeels) backwards compatible is. De games die nog in ontwikkeling waren kregen een nieuw doosje en konden zo de markt op. ๐Ÿ˜ณ

  EDIT: Heb uit nieuwsgierigheid nog even opgezocht hoelang de ontwikkelaars het platform nog daadwerkelijk ondersteunde: de laatste game voor de Xbox was Madden NFL 09, en verscheen op 12 augustus 2008. Toch nog 3 jaar na de release van de 360.

 10.   
  morkop006's avatar

  nou…..en radeon hd 6670 chip…..haha dat wordt dus geen xbox voor mij ๐Ÿ˜› (tja kben graphicshoer?)