Xbox LIVE Microsoft Points eind dit jaar wellicht verleden tijd

Betalen op Xbox LIVE doen we al jaar en dag met Microsoft Points. 800 punten voor de gemiddelde Xbox LIVE Arcade game, 160 voor een leuke prop voor je Xbox LIVE Avatar en 480 voor het huren van een filmpje op de Zune Marketplace: voor de gemiddelde Xbox 360 gamer zijn het bekende getallen.

Nu doet echter het gerucht de ronde dat Microsoft voor het einde van het jaar Microsoft Points betaalsysteem af wil schaffen. De prijzen voor artikelen op Xbox LIVE worden gewoon omgezet naar de lokale eenheden voor geld. Bij ons uiteraard: de oude vertrouwde euro’s. Het gerucht kwam voort uit een anonieme bron binnen Microsoft.

Bij het aanschaffen van films op Zune of Games on Demand via Xbox LIVE stond al eerder, naast de prijs in Microsoft Points, een prijs in euro’s. Nu blijkt dat Microsoft het weergeven van de lokale valuta wil doorvoeren over alle services: Xbox LIVE, Zune en Windows Phone. Op deze manier wordt het betalen van artikelen op Microsoft’s platformen iets meer zoals het al jaren gebeurd op Steam en het PlayStation Network. Zou het gerucht werkelijkheid worden, dan zouden we bovendien ook veel tijd besparen. Tijd die we eerder gebruikten om Microsoft Points om te rekenen naar een begrijpbare valuta.

Microsoft Points werden met de komst van de Xbox 360 Marketplace ingevoerd om het aanschaffen van downloadbare producten ook mogelijk te maken voor gamers zonder credit card. Op de originele Xbox was het namelijk niet mogelijk online content aan te schaffen zonder credit card. Een keuze van Microsoft die door vele gamers stevig werd bekritiseerd.

  1.   
    xHouse's avatar

    Jammer vond het altijd zo leuk om MS points toe te voegen. :>

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik zie alleen maar voordelen voor de consumenten. Je weet precies wat je uitgeeft.

  3.   
    wolfmaster290's avatar

    ik hoop het niet want ik heb geen credit card

  4.   
    soldierarjan's avatar

    ”wolfmaster290″ schreef, "ik hoop het niet want ik heb geen credit card"

    je hoeft dan ook geen credit card te hebben dan gaan ze gewoon net zoiets doen als psn met opwaarderen kaarten.
    zal stuk makkelijker zijn voor xbox gebruikers om te zien wat ze kwijt zijn uiteindelijk als plaats van omrekenen.

  5.   
    firehopper211's avatar

    K’hoop dat dit niet echt gebeurd, anders wordt en blijft het nog steeds een MSP kaart, maar dan in prepaid vorm. 🙄 Zo nu en dan kan ik af en toe wel wat kwijt aan die MS Points voor wat DLC en een XBLA game. 🙄

  6.   
    Ariose's avatar

    GENERAL_DS schreef, "Ik zie alleen maar voordelen voor de consumenten. Je weet precies wat je uitgeeft."

    Ja klopt, maar het word dan ook duurder.

  7.   
    FishHookz's avatar

    Microsoft Points zijn veel veiliger :O Als er geen Microsoft Points meer worden gebruikt dan koop ik gewoon niks meer 😕 En het zou ook niet logisch zijn want Microsoft Points zijn juist bedacht door Microsoft om bepaalde redenen.

  8.   
    Fabianb's avatar

    Oftewel, de volle zak betalen. Zonde, je kan nu nog lekker goedkoop punten zoeken op internet sites.

  9.   
    Leon 2.0's avatar

    Fabianb schreef, "Oftewel, de volle zak betalen. Zonde, je kan nu nog lekker goedkoop punten zoeken op internet sites."

    De PSN-vouchers van €20,- en €50,- kan je via internet ook vaak goedkoper krijgen. Zo heb ik een keer een voucher met een waarde van €50,- voor zo’n €40,- gekocht. Toch 20% winst. 🙂