Twisted Metal gaat goud; bevat online pass

Twisted Metal had eigenlijk vorig jaar al in de winkels moeten liggen, maar men besloot toen de game uit te stellen. Als de studio er wel voor had gekozen het spel al in 2011 uit te brengen, zou de game volgens hoofdontwikkelaar David Jaffe geen zestig euro waard zijn geweest. Sinds het uitstel zijn de dames en heren van Eat Sleep Play dag en nacht bezig geweest alle ruwe randjes te polijsten en meer content toe te voegen. Maar die noeste arbeid heeft geloond: David Jaffe kondigde vandaag aan dat Twisted Metal officieel goud is.

Dat betekent dat het spel volgens planning volgende maand in de winkels zal liggen. Zo kort voor de release is er echter voor velen slecht nieuws naar buiten gekomen: Twisted Metal zal naar alle waarschijnlijkheid een online pass bevatten. Toen de Amerikaanse website The Gamer’s Hub op de CES aan Justin Trease, van Eat Sleep Play, vroeg of de game zo’n online pass zal bevatten, antwoordde deze droog “ja”. Meer details wilde hij op dat moment nog niet geven.

Als Trease de waarheid spreekt, dan zullen spelers die de game tweedehands kopen waarschijnlijk extra moeten betalen wanneer ze online willen spelen. David Jaffe liet in december weten dat hij liever niet had dat Twisted Metal een online pass zou bevatten, maar hij gaf tegelijkertijd aan dat niet hij, maar Sony daarover zal beslissen. Twisted Metal ligt in de winkels op de meest romantische dag van het jaar: 14 februari.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Die online pass was te verwachten, want sinds Resistance 3 gebruikt Sony dit systeem bij elke PlayStation 3-exclusive.

    En 14 februari de meest romantische dag? Een van de meest commerciële dagen zul je bedoelen :’). Ik zou mijn vriendin juist op die dag niet in de watten leggen.