Anonymous vecht tegen FBI na uitschakeling Megaupload; strijd tegen SOPA begint

2012 belooft in elk geval een uitzonderlijk jaar te worden, momenteel vanwege de strijd tegen SOPA, het Amerikaanse wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om websites volledig uit schakelen die copyright schenden. Gisteren heeft de FBI, Federal Bureau of Investigation, het immens populaire Megaupload uitgeschakeld in verband met het overtreden van piraterijwetten. Megaupload is sinds heden niet langer bereikbaar en er zijn vier leden gearresteerd.

Dit heeft voor vele gebruikers grote gevolgen, maar verrassend genoeg ook voor de FBI zelf. De welbekende hackersgroep Anonymous, verantwoordelijk voor de PlayStation Network-hack in 2011, heeft namelijk een aanval ingezet tegen diverse websites van de Amerikaanse regering. Zo was de website van de FBI tijdelijk onbereikbaar dankzij bioniK_ en volgens dit document van Anonymous zijn andere sites ook het slachtoffer geweest.

Daarnaast hebben diverse leden van de groep aangegeven dat ze willen strijden tegen SOPA, door een aanval uit te voeren op degenen die het voorstel ondersteunen. Het is dus goed mogelijk dat het nieuws de komende weken gesierd zal worden door daden van Anonymous. Wat voor gevolgen deze acties gaan hebben, blijft vooralsnog de vraag.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Zozo actie in 2012 ๐Ÿ˜‰

 2.   
  Hitman047's avatar

  Zoals ik net al op het forum schreef, heeft die Megaupload zaak niets met auteursrechten claims te maken. Ze opereren immers binnen de DMCA en overtreden daarbij geen enkele wet. Ze zijn uit de lucht gehaald vanwege andere praktijken, zoals het witwassen van geld. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Hillianii's avatar

  -_-‘

 4.   
  R1chardTM's avatar

  Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…

 5.   
  Hillianii's avatar

  Juist Richard

 6.   
  dmb97's avatar

  R1chardTM schreef, "Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…"

  Ben je nou echt zo dom dat je denkt dat ANONYMOUS megaupload nodig heeft om iets te downloaden en S.O.P.A heeft niet alleen met downloaden te maken als jij iets op youtube waar in je een liedje of weet ik veel wat gebruikt dan kunnen ze youtube zo uit de lucht halen en you een hele vette boete geven of uitleveren aan amerika als ze erom vragen.

 7.   
  DGonlag2's avatar

  R1chardTM schreef, "Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…"

  Precies. Ik ben tegen Sopa, maar ik vind het wel goed dat ze de rechten van artiesten willen beschermen. Ik vind dat ze vooral tegen SOPA moeten strijden, maar niet op deze manier. Die idioten van anonymus horen allemaal in de bak.

 8.   
  fonsie2's avatar

  ga zo door anonymous

 9.   
  timishier's avatar

  internet terrorisme liever dit dan bom aanslagen ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

 10.   
  Sarge's avatar

  Ik ben niet helemaal op de hoogte van de situatie met SOPA enzo, dus daar ga ik me nog effe niet over uitspreken. Maar het feit dat Anonymous de FBI en de US regering kan ontregelen is echt wel vet ๐Ÿ˜›

 11.   
  coolsharpei's avatar

  timishier schreef, "internet terrorisme liever dit dan bom aanslagen ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ "

  GA ZO DOOR ANONYMOUS:D

 12.   
  barto89's avatar

  dmb97″][quote=”R1chardTM schreef, "Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…"

  Ben je nou echt zo dom dat je denkt dat ANONYMOUS megaupload nodig heeft om iets te downloaden en S.O.P.A heeft niet alleen met downloaden te maken als jij iets op youtube waar in je een liedje of weet ik veel wat gebruikt dan kunnen ze youtube zo uit de lucht halen en you een hele vette boete geven of uitleveren aan amerika als ze erom vragen.[/quote]
  +100 richard -100
  Dit gaat veel verder dan downloaden en sopa, dit gaat om het in controle willen zijn van alles door de us government.. sopa is schandalig, ben geen fan van anonymous, maar vind het goed dat ze tege sopa strijden

 13.   
  Dude…'s avatar

  Nice! beter haalt Anonymous de website van SOPA neer!

 14.   
  Hitman047's avatar

  Dude… schreef, "Nice! beter haalt Anonymous de website van SOPA neer!"

  Je hebt geen flauw idee wat SOPA is? ๐Ÿ˜ณ

 15.   
  painkillers's avatar

  iedereen zegt dat anomyous strijd tegen het feit dat amerika de macht wil over het internet. maar als we eens kijken naar wat anomyous doet denk iuk dat zij de macht hebben over het internet. alles wat ze niet aanstaat gaat uit de lucht en dan zijn ze al even erg als sopa die ook sites uit de lucht kan halen.

 16.   
  See4urSelf's avatar

  En de internet criminaliteit bloeit op. Dit is het begin van iets groots, geloof mij maar…

 17.   
  DGonlag2's avatar

  See4urSelf schreef, "En de internet criminaliteit bloeit op. Dit is het begin van iets groots, geloof mij maar…"

  Ja, en zo te zien lopen er hier op GN veel idioten rond die het nog goedkeuren ook.

 18.   
  AwesomeCreed's avatar

  Megaupload was 1 van de weinige sites waar je nog een goede download weg kon halen…
  Ik ben niet voor Anonymous( in verband met de psn dowtime ) maar SOPA moet stoppen! ๐Ÿ˜ก

 19.   
  Rijstekorrel's avatar

  AwesomeCreed schreef, "Megaupload was 1 van de weinige sites waar je nog een goede download weg kon halen…
  Ik ben niet voor Anonymous( in verband met de psn dowtime ) maar SOPA moet stoppen! ๐Ÿ˜ก "

  Er zijn nog genoeg goeie andere maar ik ben ook nu voor Anonymous maar met dit sta ik een keer aan hun kant.

 20.   
  Fabianb's avatar

  Hitman047″][quote=”Dude… schreef, "Nice! beter haalt Anonymous de website van SOPA neer!"

  Je hebt geen flauw idee wat SOPA is? ๐Ÿ˜ณ [/quote]

  Ze kunnen altijd nog proberen een wet neer te halen. ๐Ÿ˜›

 21.   
  cookymonster's avatar

  Wat een controverse toch weer rond Anonymous

 22.   
  xHouse's avatar

  I don’t wanna live on this planet anymore.
  Fuck SOPA ik wil nog wel eens zien gebeuren als die wet er door komt.
  Het is algemeen wel bekend dat de VS meestal faalt qua acties tegen illegaal downloaden , en al de rest dat ze doen.
  Hoe het er nu voor staat, ziet de toekomst er niet bepaald rooskleuring uit.
  – De politieke crisis in mijn land (Belgiรซ) gaat er onwaarschijnlijk voor zorgen dat veel mensen hun toekomst naar de knoppen gaat, terwijl onze koning rustig toekijkt hoe het de berg af gaat.
  – De VS denkt dat ze eigenaar zijn van het web… ?
  – FBI doet maar wat ze willen.
  Grappig, SOPA is nog niet eens van kracht maar toch kan FBI zo maar rustig de stekker uit de servers van Megaupload halen? Ipv. de man op te pakken voor z’n misdaden…

  Prettig 2012 iedereen. ๐Ÿ˜‰

 23.   
  M@tthijs's avatar

  Sarge schreef, "Ik ben niet helemaal op de hoogte van de situatie met SOPA enzo, dus daar ga ik me nog effe niet over uitspreken. Maar het feit dat Anonymous de FBI en de US regering kan ontregelen is echt wel vet :P"

  Vet hoor, dat belangrijke organen van een hegemonie als de V.S. aan banden kunnen worden gelegd door anarchistische bewegingen die zich onttrekken van elk gezag en enige verantwoordelijkheid. ๐Ÿ˜‰

 24.   
  xHouse's avatar

  [email protected] schreef, "

  ”Sarge” schreef, "Ik ben niet helemaal op de hoogte van de situatie met SOPA enzo, dus daar ga ik me nog effe niet over uitspreken. Maar het feit dat Anonymous de FBI en de US regering kan ontregelen is echt wel vet :P"

  Vet hoor, dat belangrijke organen van een hegemonie als de V.S. aan banden kunnen worden gelegd door anarchistische bewegingen die zich onttrekken van elk gezag en enige verantwoordelijkheid. ๐Ÿ˜‰ "

  FBI is even roekeloos als Anonymous ;).

 25.   
  vgamer's avatar

  DGonlag2″][quote=”R1chardTM schreef, "Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…"

  Precies. Ik ben tegen Sopa, maar ik vind het wel goed dat ze de rechten van artiesten willen beschermen. Ik vind dat ze vooral tegen SOPA moeten strijden, maar niet op deze manier. Die idioten van anonymus horen allemaal in de bak.
  [/quote]

  En jij denkt werkelijk dat ze de rechten van de artiesten willen beschermen? Veel geluk in de echte wereld want ik voorzie voor jou een toekomst van pure uitbuiting, zo naief. Het gaat ze alleen om poen, in de zakken van de platenmaatschappijen. De artiesten zien hier NIETS van terug.

 26.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  Goed ding dat ze ten strijd trekken…

  Btw, aan alle mensen die volledig tegen illegaal downloaden zijn… kijk naar alles dat te maken heeft met economie (inzake zwart geld). Deze dingen vertegenwoordigen 1/5 a 1/8 van de economie van een land… Is dat slecht?! (nee, maar wel illegaal, al ligt niemand er wakker van). En als jullie dan zeggen auteursrechten etc… een cd dat 20 eur kost, daar gaat tussen de 0,25 en 1 naar auteursrechten… oke, je moet wel eens een cd kopen, die mensen moeten ook leven. Maar, ik ga persoonlijk niet voor elk liedje dat ik goed vind een cd gaan kopen. Bonja, wie ben ik?!

 27.   
  Kpyne's avatar

  ik kon ze daar bij Anonymous afschieten toen ze PSN platlegden… maar nu kan ik alleen nog maar zeggen: doorgaan hiermee haha

 28.   
  Free Roamer's avatar

  Dit heeft niets te maken met SOPA , dit is gewoon een actie zonder het SOPA ging het niet anders zijn

 29.   
  nickykolkie's avatar

  DGonlag2″][quote=”R1chardTM schreef, "Anonymous zijn een stelletje koekebakkers (netjes gezegd). Downloaden is in hun ogen een recht en voorheen is verder alles geoorloofd om de te beschermen. Persoonsgegevens jatten, mensen bedreigen enzovoort. Megaupload was gewoon een malafide bedrijf en dat moet stopgezet worden. Anonymous ziet alleen een mogelijkheid minder om te downloaden en gaan ze in de aanval. Om moe van te worden…"

  Precies. Ik ben tegen Sopa, maar ik vind het wel goed dat ze de rechten van artiesten willen beschermen. Ik vind dat ze vooral tegen SOPA moeten strijden, maar niet op deze manier. Die idioten van anonymus horen allemaal in de bak.
  [/quote]
  Anonymous moet zeker niet in de bak want ze helpen juist.

 30.   
  Cyb3rp3n0zah's avatar

  HAI HAI

  FUCK SOPA !!

  ROW ROW FIGHT DA POWAH

 31.   
  Burrows's avatar

  kunnen ze trouwens die twitter van hun waar hij gemaakt is ofzo niet traceren?

 32.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Zolang anonymous geen consumenten lastig valt geen problemen mee ๐Ÿ˜›