Square Enix intern bezig met Final Fantasy X HD

Dat een HD-versie van het tiende Final Fantasy-deel in aantocht was, is al een tijdje bekend. Wie deze port echter voor zijn rekening neemt wisten we nog niet. Het Japanse gamesblad Famitsu maakt melding dat Square Enix zelf Final Fantasy X HD in ontwikkeling heeft genomen, in plaats van dat deze is uitbesteed. Het project wordt overzien door de originele producer van het spel, Yoshinori Kitase.

Op zich is het een vrij bijzondere keuze de game zelf te doen, gezien het klimaat waarin HD-remakes steeds vaker worden uitbesteed. Zo heeft Sanzaru Games, in tegenstelling tot de oorspronkelijke ontwikkelaar Sucker Punch, The Sly Collection gedaan en deed Bluepoint Games de Metal Gear Solid HD Collection, de Ico & the Shadow of the Colossus Collection, en tevens de God of War Collection. Ook Square Enix zelf bezit een geschiedenis van het uitbesteden van ports aan derde partijen, zoals ze dat bijvoorbeeld deden met de Final Fantasy Advance-delen die voor de Gameboy Advance zijn uitgebracht.

  1.   
    XTR17's avatar

    Zo heeft Sanzaru Games, in tegenstelling tot de oorspronkelijke ontwikkelaar Naughty Dog, The Sly Collection? Sucker Punch heeft deze serie ontwikkelt. ND heeft Jax & Daxter gedaan op de PS2.

  2.   
    WesterW's avatar

    ”XTR17″ schreef, "Zo heeft Sanzaru Games, in tegenstelling tot de oorspronkelijke ontwikkelaar Naughty Dog, The Sly Collection? Sucker Punch heeft deze serie ontwikkelt. ND heeft Jax & Daxter gedaan op de PS2."

    Helemaal waar. Excuses! Heb het aangepast 😉

  3.   
    toqeer's avatar

    final fantasy x hd wanneer ik dit hoorde dacht ik moet hem nu hebben 😛

  4.   
    IyanHarm's avatar

    Vond deze Final Fantasy echt geweldig. Het lijkt me leuk als ze de huidige technische mogelijkheden van de FF-games in deze versie zetten. Het battlesysteem van XIII-2 is bijvoorbeeld veel beter dan dat van X. Ik hoop dus dat ze inhoudelijk ook de nodige aanpassingen doen zodat het echt boeiend wordt.

  5.   
    Kenaryu's avatar

    neeeeee juist niet IyanHarm…

    De battle systeem moet juist hetzelfde blijven! De nieuwe FF delen zijn echt geen bal aan en dat battle systeem is ook niks… Mss dat ik daarom ook de afgelopen delen geen bal aan vond.

    FF7, FF10 en 10/2 en Crisis core dat waren voor mij echt geniale spellen.
    De battle systeem van Crisis core en de aankomende versus 13 als die ooit komt dat zijn goede aanpassingen aan het battle systeem…

    Maar als ze een echte HD remake ervan gaan maken moeten ze het spel gwn hetzelfde laten alleen in HD en next gen achtige shizzle, maar om nou de battle systeem te veranderen (wat het spel juist zo enorm maakt) dan kan je het geen HD remake meer noemen. Het spel moet wel hetzelfde blijven. Als ik het spel heb wil ik de zelfde dingen meemaken als toen ik ze voor het eerst speelde alleen HD. En niet opeens met een heel ander systeem spelen, dat zou nergens op slaan.

    Dat is voor mij net als MGS van een stealth/tactical espionage game een Calll of duty achtige shooter te maken…zou nergens op slaan.

    Oke dit is natuurlijk wat ik vind en iedereen heeft wat andrs… we zien wel wat SE gaat doen