Fast Forward 2012: Prototype 2


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag kijkt Jonah naar Prototype 2.

Prototype wist ons in 2009 in de schoenen van Alex Mercer te zetten, een jongeman met de uitzonderlijke mogelijkheid om zijn lichaam te transformeren. Hoe hij in het bezit is gekomen van deze kracht was hem echter onduidelijk, kortom, hij maakte het zijn doel om achter de waarheid te komen. Zodoende kregen we het verhaal van Prototype.

Een ander perspectief
Prototype 2 speelt zich veertien maanden af na het origineel en focust zich op de sergeant James Heller, die na zijn dienstplicht in Irak en Afghanistan terugkeert naar New York. Bij de aankomst moet hij aanschouwen dat de lijken van zijn familie verbrand worden; hij verwijt vervolgens Alex Mercer voor de dood van zijn familie en besluit te gaan strijden tegen het Blacklight-virus.

Heller hoopte dat hij tijdens één van de gevechten zou sterven, zodat hij weer bij zijn familie kan zijn, maar zijn woede houdt hem levend. Uiteindelijk komt het punt dat de sergeant op het punt staat om te overlijden, maar dan wordt hij plots gered door Mercer, die hem vervolgens besmet met het virus. Heller bezit nu eveneens de krachten van Mercer.

[SCREENSHOTS]
Groter, actievoller en spannender
We zullen dus de controle nemen over James Heller in Prototype 2 en met behulp van zijn krachten op jacht gaan naar Alex Mercer. Naast dit plot zou er volgens ontwikkelaar Radical ook nog een ingewikkelder, tweede plot verweven zijn in het geheel. Qua spanning is het dus goed mogelijk dat Prototype 2 ons niet zal teleurstellen.

Ik hoop dat het bedrijf allerlei nieuwe krachten aan bod brengt en een diepgaander ontwikkelingssysteem biedt. Een episch gevecht der mutanten zal in elk geval gaan losbarsten, dus ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Laten we hopen dat de A.I. nu een tikkeltje minder agressief is, want dat bleek soms nog wel een probleem te zijn.

Voorlopige conclusie
Prototype 2 zet het verhaal van het origineel voort vanuit een ander standpunt en zo’n frisse aanpak kan ik zeer waarderen. Het is nu aan Radical om de gameplay te verdiepen en alles grootser te maken. Wat mij betreft is er meer dan genoeg potentie om Prototype 2 een uitstekende sandbox-game te maken, dus ik sta te springen om deze titel.

Prototype 2 verschijnt op 27 april 2012.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren