Blizzard lijkt Diablo III echt naar de consoles te brengen

Blizzard heeft zojuist via Twitter bevestigd dat de actie-RPG Diablo III ook naar de consoles komt. Een fan vroeg aan de community manager van het bedrijf of de game ook naar de consoles kwam en kreeg daarop het volgende antwoord.

Yup. Josh Mosqueira is lead designer for the Diablo console project.
Daarna vroeg dezelfde fan of de console-versie van Diablo III rond dezelfde tijd als de PC en Mac uit zal komen, maar daar kreeg hij helaas geen antwoord op. Bovendien is het nog niet bekend op welke consoles de RPG uit gaat komen. Mosqueira is verder geen onbekende naam. Zo was hij de hoofd designer van Company of Heroes toen hij bij Relic werkte.

Er gingen al langer geruchten over een eventuele console-release van Diablo III, maar dit werd tot vandaag nooit bevestigd. Afgelopen november zei de leider van het Diablo-team, Jay Wilson, het volgende.

People don’t believe us when we say we’re going to make a console game – flat out. We haven’t officially announced a product. We say that because we like our product announcements to be a big deal. We haven’t been as secretive about this one because our biggest barrier is actually getting a console team.
Via Twitter een console-versie bevestigen was vast niet hun ‘grote’ plan, maar het lijkt nu toch echt de waarheid te zijn. Diablo III zal in ieder geval ‘vroeg in 2012’ voor de PC verschijnen, wanneer het spel de console wereld betreed is nog niet bekend.

 1.   
  fdennis's avatar

  Straks is het niet Diablo 3 maar WoW:P. Diablo 3 lijkt mij best vet even voor de duidelijkheid dit is toch niet met maandelijkse betalingen?

 2.   
  Hoepkoen's avatar

  fdennis schreef, "Straks is het niet Diablo 3 maar WoW:P. Diablo 3 lijkt mij best vet even voor de duidelijkheid dit is toch niet met maandelijkse betalingen?"

  Diablo III is inderdaad geen game waar je maandelijks voor hoeft te betalen.

 3.   
  Oldsk00ll's avatar

  Dat zou fucking awesome zijn 😀

 4.   
  NightHawk's avatar

  Ik denk dat het eerder om een spin-off gaat a la starcraft ghost in den tijd (wat spijtig genoeg nooit is uitgekomen).

 5.   
  Hitman047's avatar

  Toch ben ik heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken. De Diablo franchise is immers alles waar PC gaming voor staat. Lijkt me heel apart om daar een console ervaring van te maken.

  Maar ach, zolang de PC versie er maar niet onder te lijden heeft, vind ik het prima. 😉

 6.   
  grassyfuzz's avatar

  Ik denk wel dat ik deze koop 😀