Wii meer dan 30 miljoen keer in Europa verkocht

Dat de Nintendo Wii het wereldwijd geweldig goed heeft gedaan is geen verrassing. Het gigantische aantal verkochte exemplaren van de console in Europa na 2011 was echter nog onbekend, maar nu heeft Nintendo vrijgegeven dat hun apparaat meer dan 30 miljoen keer is verkocht in Europa. Dit aantal bevat alle Wii’s die zijn verkocht tot 25 december 2011. Vorig jaar stond de Nintendo Wii in december nog op 24.9 miljoen verkochte exemplaren.

De best verkochte console van de huidige generatie blijft in Europa daarom nog steeds de Nintendo Wii, met daarna de PlayStation 3. Sony heeft van laatstgenoemde tot augustus 2011 meer dan 22 miljoen stuks over de toonbank zien gaan. Nieuwe cijfers van de PlayStation 3 zijn nog niet vrijgegeven, evenals cijfers van de Xbox 360 in Europa. Tevens heeft Nintendo onthuld dat de wereldwijde verkopen van het Wii Balance Board 41.98 miljoen stuks zijn. Microsoft’s Kinect is wereldwijd 18 miljoen keer verkocht. Hoewel ze qua functies natuurlijk onvergelijkbaar zijn, betreft het beide wel externe hardware.

  1.   
    Flapjack's avatar

    relatief gezien deed de wii het dan best slecht…verbaast me dan ook dat ze nu pas op 30 mill komen, al heb ik geen verstand van verkoopcijfers

  2.   
    toqeer's avatar

    30 miljoen dat hadden ze eerst allang kunnen halen
    maar de wii is eenmaal slecht 🙄