Fast Forward 2012: Diablo III


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag kijkt Jonah naar Diablo III.

Diablo III wordt ongetwijfeld mijn favoriete en meest gespeelde RPG van het jaar; daar kan zelfs Monster Hunter niet tegenop. Ik heb de bèta van de game al flink onder handen mogen nemen en dusver smul ik van de designkeuzes die Blizzard heeft gemaakt. Het bedrijf heeft stokoude problemen, die zich voordoen in vele RPG’s, opgelost en wellicht de perfecte balans gecreëerd.

“Die ene RPG van Blizzard”
Dat Diablo inmiddels miljoenen fans heeft, mag tamelijk bekend zijn. Toch is het voor velen nog niet duidelijk wat de serie nou zo bijzonder maakt. We hebben hier te maken met de grondlegger van het genre der action-RPG’s. De invloed van Diablo is in hedendaagse RPG’s nog steeds te vinden, waaronder Dragon Age en zelfs The Witcher 2.

Bij Diablo draait het om het constant slachten van monsters en het verzamelen van de buit die ze achterlaten. Je bent altijd bezig om betere bepantsering of wapens te verkrijgen, zoals in vele andere RPG’s, maar in Diablo gaat het net iets verder. Je bent hier namelijk constant aan het vergelijken, verkopen en kopen van goederen. Als je vervolgens een goede combinatie hebt gevonden, voelt het ontzettend belonend aan.

[SCREENSHOTS]
Wat staat ons te wachten?
In mijn preview omtrent de bèta was ik al zeer lovend over Diablo III, maar er is één onderdeel van de game waar nog amper wat over bekend is: het verhaal. We weten in elk geval dat er twintig jaar is verstreken sinds de gebeurtenissen van Diablo II: Lord of Destruction. De wereld van Sanctuary was voorbereid op een invasie van de hel, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd.

Het verhaal is grotendeels gebaseerd rondom de aartsengel Tyrael, bekend van de voorgaande delen. Azmodan en Belial, twee kleinere kwaadaardige krachten, zijn er beiden op uit om uit te groeien tot een zogeheten Prime Evil, zoals Baal, Mephisto en Diablo dat waren. Ondanks de dood van Diablo keert de gehoornde duivel terug, maar het is nog niet bekend in welke vorm…

Voorlopige conclusie
Vergeet Mass Effect 3, Final Fantasy Versus XIII en al die andere RPG’s in 2012, want Diablo III wordt ongetwijfeld mijn favoriete RPG van het jaar. Dit is een titel waar ik honderden tot duizenden uren in ga steken, want alleen al met Diablo II heb ik me jarenlang vermaakt. Ik kan niet wachten om alle moeilijkheidsgraden af te gaan en de beste setup te vinden.

  1.   
    Kolomos's avatar

    Ik ben errrg benieuwd naar deze game, wat een spel 1 en 2!