Akira staat stil

Warner Bros. is de weg een beetje kwijt. Hun gigantische Harry Potter franchise is ten einde en de Dark Knight beleefd deze zomer zijn laatste avontuur. De studio heeft genoeg grote projecten lopen maar sommige staan momenteel op een laag pitje. The Dark Tower is naar de achtergrond geschoven en de releasedatum van Paradise Lost is opnieuw uitgesteld. Beide films hebben een aardig kostenplaatje en daar moet rekening mee gehouden worden.

Bij Akira ligt het gevoeliger, de studio wenst dat het verhaal wordt bijgeschaafd. Aardig wat mensen zijn hier verantwoordelijk voor, al sluit Warner Bros. het niet uit dat verse krachten het script onder handen neemt. Jonathan Nolan (Dark Knight), Steve Kloves (Harry Potter) en Michael Green (Green Lantern) kunnen ingeschakeld worden om hun creatieve licht te laten schijnen.

Opmerkelijk is dat de fans van het eerste uur al niet blij zijn met deze Westerse verfilming, aangezien de manga en anime zo diep in de Japanse cultuur vergroeid zit. Misschien moet Hollywood deze verfilming maar met rust laten…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren