CrewGrounds: Wat is jouw goede voornemen voor 2012?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de รฉรฉn een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Wat is jouw goede voornemen voor 2012?

Koen van Dijk
Meer gamen
Als ik de lijst zie van games die vorig jaar zijn uitgekomen, denk ik bij negen van de tien titels: die heb ik niet gespeeld. Zo heb ik Batman, Deus Ex en L.A. Noire allemaal links laten liggen. Hier heb ik ontzettend spijt van, want 2011 was een ontzettend goed jaar voor games! Daarom ga ik dit jaar mijn leven beteren en vaker gamen!

Peter Bouwman
Meer gamen
Het leven van een hoofdredacteur gaat niet altijd over rozen. Natuurlijk! Ik speel de games heel erg vroeg, mag reizen naar Los Angeles voor de E3 en heb vele andere persevenementen. Allemaal leuk, begrijp me niet verkeerd, maar het kost heel erg veel tijd! Daarom schiet het spelen van games die ik echt leuk vind er wel eens bij in. Neem nou Star Wars: The Old Republic, waar ik de komende periode heel weinig tijd voor heb. Of titels als Deus Ex: Human Revolution, Batman: Arkham City en Assassin’s Creed: Revelations, die ik allemaal nog moet uitspelen. En dan staan er ook weer games als Mass Effect 3, Bioshock Infinite en Halo 4 voor de deur! Ik moet meer gamen!!!

Wester Wagenaar
Meer gamen
Hoewel ik het niet echt als een ‘goed’ voornemen zie, zou ik het wel leuk vinden om wat meer games te kunnen spelen. Afgelopen jaar heb ik namelijk eigenlijk alleen games gespeeld die ik voor GamersNET moest doen. Nou denk je, dat is toch niet zo erg? Er zit echter altijd ook een hoop meuk tussen en de spellen die je echt wilt (uit)spelen speel je daardoor soms niet. Daarnaast is er ook genoeg te doen in 2012, want met Final Fantasy XIII-2, Catherine en Lolllipop Chainsaw voor de deur ben ik wel even zoet. Daar heb je vanzelfsprekend meer tijd voor nodig en daarom zal ik dit jaar vast wel meer gamen.

Richard Leurs
Meer gamen
Waarom? Omdat het kan! Maar even serieus, eigenlijk wil ik anders gaan gamen. Ik wil series gaan volgen en de diepte ingaan. Bijvoorbeeld alle Assassin’s Creed-games uitspelen, alle Guild Wars-boeken lezen, alles over Halo te weten komen. Ik ga oude games inhalen, maar natuurlijk ook van de nieuwe toppers genieten. Ik hoop in ieder geval op genoeg tijd om al het moois dat er in de gamewereld is, te spelen.

Leon Kempers
Geen van bovenstaande
Ik ben tevreden met hoeveel ik heb gegamed in 2011. De games die ik echt graag wilde spelen heb ik bijna allemaal thuis liggen en met echte schijtspellen ben ik gelukkig niet in aanraking gekomen. Er is nog wel een aantal titels die ik heb gemist en dit jaar wil oppakken (zoals RAGE en Skyrim), maar daar heb ik straks mooi de tijd voor. Ik ben dan ook niet van plan minder te gamen, maar meer gamen lijkt mij ook niet verstandig. Bovendien doe ik in het algemeen niet aan goede voornemens: als ik van plan ben mijn leven te beteren, dan wacht ik daar niet mee tot de jaarwisseling.

 1.   
  Oldsk00ll's avatar

  Je weet wat ze zeggen over goede voornemens ๐Ÿ˜›

 2.   
  fdennis's avatar

  Vond dit nou niet echt een leuke poll. Heb ook geen van de onderstaand ingevuld. Misschien een polltje maken met welke game je het meest uitkijkt?

 3.   
  mmx's avatar

  goede voornemens die heb ik niet ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Leon's avatar

  fdennis schreef, "Vond dit nou niet echt een leuke poll. Heb ook geen van de onderstaand ingevuld. Misschien een polltje maken met welke game je het meest uitkijkt? "

  Dat is inderdaad wel een leuk idee voor een poll! Ik zal eens kijken of ik die volgende week misschien kan doen.

 5.   
  Zeeha's avatar

  prachtig voornemen, Peter :).

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Meer vrij nemen van me werk ๐Ÿ˜›

 7.   
  cool ice's avatar

  ik heb niet echt goede voornemens, misschien iets beter mijn best doen op school, mijn concentratie bij sommige vakken zakt een beetje onderuit..

  verder ga ik zeker genieten van alle topgames die ik van plan ben te kopen! ๐Ÿ˜€ wat mijn gamegedrag betreft ga ik het mooi zo houden. niet meer en hopelijk ook niet minder.

 8.   
  DGonlag2's avatar

  cool ice schreef, "ik heb niet echt goede voornemens, misschien iets beter mijn best doen op school, mijn concentratie bij sommige vakken zakt een beetje onderuit..
  verder ga ik zeker genieten van alle topgames die ik van plan ben te kopen! ๐Ÿ˜€ wat mijn gamegedrag betreft ga ik het mooi zo houden. niet meer en hopelijk ook niet minder."

  Hier hetzelfde. Maar misschien toch iets minder gamen als de examens er aan gaan komen. Die wil ik toch wel goed afsluiten. Ben ik tenminste van die *@#$^&* school af. Kan ik in die 3 maanden vakantie lekker kapotgamen.

 9.   
  Sa.'s avatar

  Ik heb eigenlijk niet echt weinig gegamed in 2011 omdat ik de nieuwe Halo en Batman: Arkham City ook veel gespeeld heb, maar nu ik eindelijk ook MW 3 in bezit heb ga ik denk ik ook meer gamen dan in 2011 ๐Ÿ™‚

 10.   
  SonyBoy's avatar

  Sorry hoor, maar wat is meer of minder gamen nou voor een goed voornemen. Wat is meer gamen nou voor een goed voornemen? Dat is juist ongezonder. ๐Ÿ‘ฟ

 11.   
  ms13694's avatar

  Xboxfan schreef, "Sorry hoor, maar wat is meer of minder gamen nou voor een goed voornemen. Wat is meer gamen nou voor een goed voornemen? Dat is juist ongezonder. ๐Ÿ‘ฟ "

  Ik denk dat veel mensen op Gn gamen ontzettend leuk vinden (duh) en dat dat voor ons dus ook een goed voornemen kan zijn, bovendien ga je er meteen vanuit dat het ongezond is zonder dat je weet wat mensen allemaal doen buiten gamen

 12.   
  DGonlag2's avatar

  ms13694″][quote=”Xboxfan schreef, "Sorry hoor, maar wat is meer of minder gamen nou voor een goed voornemen. Wat is meer gamen nou voor een goed voornemen? Dat is juist ongezonder. ๐Ÿ‘ฟ "

  Ik denk dat veel mensen op Gn gamen ontzettend leuk vinden (duh) en dat dat voor ons dus ook een goed voornemen kan zijn, bovendien ga je er meteen vanuit dat het ongezond is zonder dat je weet wat mensen allemaal doen buiten gamen[/quote]

  Ja inderdaad. En volgens onderzoeken verbeterd het ook je sociale contacten en bij bepaalde spellen ook je coordinatie.

  En wat is dan trouwens wel gezond? Fietsen of hardlopen in Amsterdam waar elke minuut 10000 auto’s langs rijden die weer ongezonde gassen uitstoten. (Wat volgens onderzoek slechter is dan roken).

  Beetje kortzichtig dus om te zeggen dat gamen ongezond is. En wat doe je anders op gamersnet? Mensen trollen?

 13.   
  SonyBoy's avatar

  DGonlag2″]

  ”ms13694″ schreef, "[quote=”Xboxfan schreef, ".."

  Ik denk dat veel mensen op Gn gamen ontzettend leuk vinden (duh) en dat dat voor ons dus ook een goed voornemen kan zijn, bovendien ga je er meteen vanuit dat het ongezond is zonder dat je weet wat mensen allemaal doen buiten gamen"

  Ja inderdaad. En volgens onderzoeken verbeterd het ook je sociale contacten en bij bepaalde spellen ook je coordinatie.
  En wat is dan trouwens wel gezond? Fietsen of hardlopen in Amsterdam waar elke minuut 10000 auto’s langs rijden die weer ongezonde gassen uitstoten. (Wat volgens onderzoek slechter is dan roken).
  Beetje kortzichtig dus om te zeggen dat gamen ongezond is. En wat doe je anders op gamersnet? Mensen trollen? [/quote]

  Hoe kan je nou je sociale contacten verbreden met dat wanneer je aan het gamen bent alleen maar met mensen over games praat. ๐Ÿ˜• Dat is lekker sociaal. En waarom zou je trouwens in de stad moeten gaan hardlopen? En als je meer gaat gamen komt er dus minder buiten tijd het gamen waardoor er steeds minder echt sporten bij komt. Zelf houd ik ook veel van gamen hoor en misschien vinden jullie het logisch klinken dat meer of minder gamen een goed voornemen is, maar voor mij ziet het er nog een beetje raar uit.

 14.   
  DGonlag2's avatar

  Xboxfan schreef, "

  ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”ms13694″].."

  Ja inderdaad. En volgens onderzoeken verbeterd het ook je sociale contacten en bij bepaalde spellen ook je coordinatie.
  En wat is dan trouwens wel gezond? Fietsen of hardlopen in Amsterdam waar elke minuut 10000 auto’s langs rijden die weer ongezonde gassen uitstoten. (Wat volgens onderzoek slechter is dan roken).
  Beetje kortzichtig dus om te zeggen dat gamen ongezond is. En wat doe je anders op gamersnet? Mensen trollen? "

  Hoe kan je nou je sociale contacten verbreden met dat wanneer je aan het gamen bent alleen maar met mensen over games praat. ๐Ÿ˜• Dat is lekker sociaal. En waarom zou je trouwens in de stad moeten gaan hardlopen? En als je meer gaat gamen komt er dus minder buiten tijd het gamen waardoor er steeds minder echt sporten bij komt. Zelf houd ik ook veel van gamen hoor en misschien vinden jullie het logisch klinken dat meer of minder gamen een goed voornemen is, maar voor mij ziet het er nog een beetje raar uit.[/quote]

  Wat is wel sociaal? Over je werk praten? Het is maar om het praten, niet waarover. Gamen is sociaal genoeg, en waarom zou je over games moeten praten?

  Je maakt allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn. Er zijn overigens ook games waar je bij beweegt, dus je praat gewoon onzin.

 15.   
  SonyBoy's avatar

  DGonlag2″]

  ”Xboxfan schreef, "[quote=”DGonlag2″ schreef, ".."

  Hoe kan je nou je sociale contacten verbreden met dat wanneer je aan het gamen bent alleen maar met mensen over games praat. ๐Ÿ˜• Dat is lekker sociaal. En waarom zou je trouwens in de stad moeten gaan hardlopen? En als je meer gaat gamen komt er dus minder buiten tijd het gamen waardoor er steeds minder echt sporten bij komt. Zelf houd ik ook veel van gamen hoor en misschien vinden jullie het logisch klinken dat meer of minder gamen een goed voornemen is, maar voor mij ziet het er nog een beetje raar uit."

  Wat is wel sociaal? Over je werk praten? Het is maar om het praten, niet waarover. Gamen is sociaal genoeg, en waarom zou je over games moeten praten?
  Je maakt allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn. Er zijn overigens ook games waar je bij beweegt, dus je praat gewoon onzin.[/quote]
  Lang gesprek zeg! ๐Ÿ˜†
  Als jij in een party zit en met die gasten samen een game speelt. Ga jij het dan hebben over een overval die is gepleegd, of ga je het hebben over de game die je speelt. Tuurlijk is het altijd een aanname, omdat je het niet zeker kan weten. Betekent dat dan ook dat het dan niet helemaal zo kan zijn? Jij maakt nu ook al de aanname dat je op je werk alleen maar over je werk praat. Je kan dit niet zeker weten, maar je gaat er toch blijkbaar vanuit. Het verschil is echter dat je daar echter mensen in het echt ziet. Daardoor zie ik dat net iets anders, maar dat is mijn mening.
  Trouwens, omdat ik Xboxfan heb gekozen als mijn username betekend het nog niet dat ik dus de playstation slecht vind. Ik heb alleen het liefst mijn spellen op mijn xbox! Zeker ook gelijk een aanname die je vanaf het begin al had gemaakt…