Fast Forward 2012: Dota 2


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag bekijken we Dota 2.

Dota 2, het vervolg op de immens succesvolle mod op Warcraft III, wordt ditmaal onder handen genomen door Valve. Dit is momenteel de tweede titel die in ontwikkeling is bij het bedrijf en momenteel een bèta-fase ondergaat. De vraag is natuurlijk hoe dit vervolg zich gaat onderscheiden van het origineel. Laten we daar alvast een antwoord op geven.

Verdieping
De basis van het origineel wordt overgebracht naar de Source-engine en IceFrog, het bedrijf waarmee Valve werkt, kan de gameplay nu gaan uitdiepen. De ontwikkelaar wordt namelijk niet langer tegengehouden door de restricties van de Warcraft III Editor. De basis van de game blijft echter nog altijd hetzelfde, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Concurrentie
Voor velen zal het stiekem een strijd worden tussen het gratis te spelen League of Legends en Dota 2. Het is namelijk nog niet duidelijk of laatstgenoemde game ook gratis te spelen zal zijn. Het zou een zeer verstandige zet zijn van Valve, aangezien Team Fortress 2 ook gratis is. Hiermee kan het bedrijf haar reputatie verbreden.

[SCREENSHOTS]
Een flinke testperiode
Zoals ik eerder al zei, is Dota 2 momenteel in de langverwachte bèta-fase; er worden langzaamaan steeds meer spelers uitgenodigd. Valve en IceFrog wilden eerst zoveel mogelijk helden toevoegen aan de game, maar de game wordt momenteel gebalanceerd met het groepje helden dat speelbaar was tijdens de eerste toernooien.

Voorlopige conclusie
Dota 2 kan de ultieme game worden binnen haar genre, want met behulp van de Source-engine kan IceFrog al haar dromen uit laten komen. Het gebruik van Steam en Steamworks beloven een fantastische ondersteuning, waardoor de community probleemloos aan de slag kan. Laten we hopen dat Dota 2 zo snel als mogelijk verschijnt.

  1.   
    fdennis's avatar

    Ben zeer benieuwd of deze game mij van League of Legends kan afzetten. Ziet er veel belovend uit maar is het ook vernieuwend?

  2.   
    freakTW's avatar

    lijkt op league of Legends 😮 xd moet ik probere ;p

  3.   
    freakTW's avatar

    fdennis schreef, "Ben zeer benieuwd of deze game mij van League of Legends kan afzetten. Ziet er veel belovend uit maar is het ook vernieuwend?"

    league of legends is tegenover dit spel beter en uitgebreider ik blijf bij LOL 8) maar toch het proberen waart xd