Fast Forward 2012: World of Warcraft: Mists of Pandaria


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en ditmaal vertelt Wouter over de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft; Mists of Pandaria.

De vierde uitbreiding voor World of Warcraft is onderweg, in de vorm van Mists of Pandaria. De add-on brengt een nieuw ras, een nieuw continent en een nieuwe klasse toe in de game. Gaat Mists of Pandaria de MMORPG aan de top houden?

Kung-Fu Panda!
Het nieuwe ras die de add-on met zich mee brengt zijn de zogenaamde Pandaren. Je kunt ze vergelijken met gecartooniseerde kung-fu panda’s met nieuwe mogelijkheden en krachten. Spelers kunnen kiezen voor de eerste nieuwe klasse die wordt geïntroduceerd sinds Wrath of the Lich King, namelijk de Monk. Het nieuwe ras en de klasse zullen ook beschikbaar zijn voor de Horde en de Alliance. Kies je het ras van de Pandaren kan je, mits je een bepaald level bereikt, zelf kiezen je bij de Horde of Alliance aan te sluiten.

Ook wordt een nieuw continent aan de game toegevoegd, genaamd Pandaria. Het gebied is volgens de overlevering 10.000 jaar gesloten geweest. Pandaria onderscheidt zich van andere continenten door haar rustieke Chinese uitstraling. Blizzard heeft vermeld dat het gebied een erg belangrijke rol zal spelen voorafgaand aan de oorlog tussen de Alliance en de Horde, wat niet lang meer zal duren.

[SCREENSHOTS]
Meer speelplezier
De ‘level cap’ (tot hoe ver je kan doorlevelen) is verhoogd naar 90. Mists of Pandaria zal vijf high-level avontuurgebieden bevatten, net als Cataclysm. Scenario’s zijn dan ook de meest interessante ontwikkelingen in Mists of Pandaria. Spelers kunnen samen in public quests, een mix tussen Warhammer Online en Lord of the Rings Online’s gevechten, de strijd aan gaan. Ze kunnen gezien worden als vervangers van group quests.

Voorlopige conclusie
World of Warcraft: Mists of Pandaria lijkt een waardige uitbreiding te worden voor de serie. Spelers zullen de kans krijgen weer talloze uren in nieuwe quests en dergelijke te stoppen. Toch lijkt de uitbreiding niet heel erg uitgebreid te worden. World of Warcraft gaat al heel lang mee, maar de game wordt op een mooie manier oud.

  1.   
    Lazar93's avatar

    ik ben overgestapt naar SWtor en dit gaat me niet terug halen naar wow. Wow’s ending is comming closer 🙂

  2.   
    Kenneloth's avatar

    Dat word vaak gezegd maar ik zie TOR uiteindelijk het zelfde lot ondergaan als Warhammer online en al die talloze andere MMO’s. Ik speel WoW en zal het ook zeker blijven spelen 🙂 Tenzij ik binnen zeer aanzienlijke tijd kids krijg 😉

  3.   
    tijn80's avatar

    2e leven voor WoW op de consoles? Ik zou hem wel uitproberen. 😉

  4.   
    Supermanneke's avatar

    martoost schreef, "ik ben overgestapt naar SWtor en dit gaat me niet terug halen naar wow. Wow’s ending is comming closer 🙂 "

    Déja vu

  5.   
    TheUltimateZerg's avatar

    Overgestapt op Rift..
    WoW is echt Bullshit aan het worden..
    Alles word te makkelijk,te eenvoudig,
    Je handje word veels te lang beetgehouden,
    iedereen kan binnen no time een dikke set gear hebben..
    waar is de uitdaging gebleven?
    ben bang dat dit met MoP alleen maar verder zal gaan 🙁
    Geen gehaat naar WoW tho,kheb 6 jaar gespeeld en kijk er nog altijd met veel plezier op terug