Fast Forward 2012: Resident Evil: Operation Raccoon City


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en ditmaal vertelt Glenn over de aankomende Resident Evil game, Operation Raccoon City.

Het is alweer een flinke tijd terug dat we een goede Resident Evil game van Capcom gekregen hebben, met het laatste wat in de buurt kwam deel vijf. Nu worden we terug de tijd in gestuurd, naar de verschrikkelijke gebeurtenissen uit Resident Evil 2. Maar niet zomaar, nee, ditmaal spelen we als de bad guys!

Alles voor Umbrella
Resident Evil: Operation Raccoon City wordt een aparte Resident Evil game. Ditmaal zullen we weliswaar opnieuw een survival horror titel voorgeschoteld krijgen, maar in de vorm van een heuse team-based shooter variant. Daarnaast zullen we voor de eerste keer ook hoofdzakelijk de bad guys gaan spelen, namelijk het team waar H.U.N.K. ook ooit toe behoorde.

Zoals ik eerder zei speelt deze game zich af tijdens Resident Evil 2 en kort voor Resident Evil 3: Nemesis. Zo zal één van de eerste opdrachten zijn om Leon S. Kennedy na de bekende crash uit te schakelen. Echter, dit zal niet zomaar gaan. Hij mag dan wel een groentje zijn als agent, maar de zombies en B.O.W.’s (Bio-Organic Weapons) die achter hem aankomen, zullen ook jou als een lekker hapje behandelen. Lickers, tyrants, zombies en hunters; ze zitten er allemaal in en dat doet mij als echte fan van de serie enorm veel goed.

[SCREENSHOTS]
Left 4 Evil?
Na de aankondiging van een team-based third person shooter titel in het Resident Evil imperium werd er snel vreemd opgekeken. Opnieuw zou dit geen terugkeer naar de roots betekenen, maar zoals ik al eerder zei maakt dit niet uit. De elementen uit de serie zitten erin, maar waar Operation Raccoon City zich zal onderscheiden van de andere Resident Evil titels is simpel. Een 4-speler (Wellicht zelfs zes!) co-op storyline om door te knallen als één van de dodelijke Umbrella special forces zal veel knalactie beloven, want elk teamlid zal een aparte “kracht” bezitten. Hierbij kun je denken aan cloaking en extra firepower om maar wat te noemen.

Maar een zombie game zou geen zombie game zijn als je niet zelf in een ondood schepsel kon veranderen. Het kan namelijk voorkomen dat je flink gebeten wordt door een zombie, waarna je drie keuzes krijgt. Genees jezelf of laat je teamgenoten je genezen. Maar de grappigste is natuurlijk niets doen en in een zombie veranderen. Uiteraard heeft dit nadelige effecten, want het zal een tijdje duren voordat je kunt respawnen. Daarnaast zul je onwillig teamgenoten aanvallen, waardoor deze nog een gevaar moeten trotseren. Teamwork is daarom een must voor deze game.

Tot slot is er ook nog een Heroes mode, waarin twee teams van zowel de goede als de slechte karakters uit de game tegenover elkaar komen te staan. Denk hierbij aan Jill Valentine, H.U.N.K. en Claire Redfield, om er maar een paar te noemen. Een leuke toevoeging, om zo ook een competitief element in de game te plaatsen. Maar aangezien elk karakter speciale krachten bezit zal er wel flink aan de balans gewerkt moeten worden wil deze modus leuk gevonden willen worden. Ik hou mijn vingers gekruist.

Voorlopige conclusie
Resident Evil: Operation Raccoon City doet mij goed als fan. Knallende actie gecombineerd met één van de beste verhalen uit de Resident Evil-serie en hierop een spin-off weten te creëren die naadloos met het origineel meeloopt is simpelweg te mooi om waar te zijn. Daarnaast is de co-op uit Resident Evil 5 ditmaal in viervoud aanwezig en zal een flinke team deathmatch optie de game naar een nieuw niveau binnen de serie weten te tillen. De game heeft veel potentie, dus hou jij van team based shooters, co-op en horror? Dan mag je deze game absoluut niet voorbij laten gaan.

Resident Evil: Operation Raccoon City verschijnt op 23 maart 2012 voor de Xbox 360, Playstation 3 en de PC.

  1.   
    toqeer's avatar

    dit ziet er wel vet uit hopelijk word deze eens een keer egt goed 🙂

  2.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Hier verlang ik ook echt naar, Deel 5 was Awesome en Platinum gehaald(Y)