GN Nieuwjaarswens: Onze favoriete onaangekondigde games

In 2012 krijgen we wederom fantastische games voorgeschoteld, de Wii U zal gelanceerd worden en de PlayStation Vita moet nog verschijnen in ons gebied. We mogen dus zeker niet klagen, maar iedereen heeft natuurlijk een bijzondere wens. De ene persoon wilt een vervolg, de andere persoon wenst de komst van iets nieuws en er zijn liefhebbers die een specifieke game zoeken. Wat zijn de favoriete onaangekondigde games van onze crewleden?

eft33Jonah Knulst
Jonah
Redacteur

Een volwaardige Terminator-game
Om eerlijk te zijn, twijfel ik enorm. Enerzijds wil ik dolgraag een vervolg op Metal Marines, een stokoude strategy-game voor de SNES. Anderzijds doe ik een moord voor Half-Life 3, want ik heb liever geen episodes meer. Uiteindelijk kies ik voor een een volwaardige Terminator-game. Ik heb stiekem enorm genoten van Terminator: Redemption, een titel voor de vorige generatie consoles. Het in 2009 verschenen Salvation was simpelweg belabberd, op de co-op na, en dat is zonde. Het universum van Terminator is gigantisch en het liefst zou ik Rocksteady aan de slag willen zien gaan hiermee.
eft33Michiel Brunsveld
ChielB
Hoofdredacteur

Bully 2
De prille geruchten waren er al eens, maar dit MOET gewoon formeel aangekondigd gaan worden. Bully was tof, grappig, vermakelijk en had ook lekker wat speeluren. Bully 2 kan zoveel kanten op, dat er heel veel mogelijk is om er een geweldig vervolg van te maken. Misschien wat meer volwassen dan Bully, in een high school of university setting bijvoorbeeld. Daar valt ook genoeg lol en diepgang uit te halen, al moet het natuurlijk geen flauwe Leisure Suit Larry-kloon worden.

Toch lijkt het me geweldig als Rockstar met de onthulling van Bully 2 komt, ongeacht de richting die de game uit zal gaan. Het concept is gewoon heel sterk en als het je niets zegt? Ga dan eens heel snel Bully halen!

eft33Wouter Rens
Wouter
Redacteur

Company of Heroes 2
Er wordt al hier en daar gefluisterd en gespeculeerd over deze titel. De originele Company of Heroes is alweer vijf jaar oud, en een opvolger zou geen overbodige luxe zijn. THQ heeft aangekondigd met een nieuwe grote titel bezig te zijn, en deze in december te onthullen. Company of Heroes stond der tijd vooral bekend om de gevarieerde gameplay en succesvolle multiplayer. De game heeft nog steeds een hechte community, die zich al jaren zoet houdt met de game. De vraag is uiteraard, mits Company of Heroes 2 wordt aangekondigd, welke setting het spel gaat gebruiken.

Ik ben in ieder geval zeer enthousiast, ook al is de game nog niet eens aan ons voorgesteld. Relic en THQ, maak me blij!

eft33Leon Kempers
L30N
Eindredacteur

L.A. Noire 2
Een detective-game waarin het niet enkel draait om schieten, maar ook om het doen van goed en uitgebreid onderzoek: het was precies waar ik ten tijde van de aankondiging van L.A. Noire op zat te wachten. Ik keek dan ook al onmiddellijk uit naar de game en dat maakte het des te pijnlijker dat het spel aanvankelijk zo lang op zich liet wachten.

Maar het was het allemaal waard, want wat heb ik genoten van L.A. Noire! De rustige onderzoeksmomenten werden perfect afgewisseld met actievolle scènes en de manier waarop je verdachten moest ondervragen is nog steeds revolutionair.

Ik kan dan ook niet wachten op een mogelijk vervolg. Want al moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet erg vond dat de credits na tien uur over mijn scherm rolden, ik ben simpelweg ontzettend benieuwd met welke nieuwe features Rockstar ons in een volgend deel zal verrassen. Een levendigere stad staat in ieder geval hoog op mijn verlanglijstje, want hoe groots en mooi Los Angeles in L.A. Noire ook was, er was maar bar weinig te beleven. Helaas zal L.A. Noire denk ik nog wel even op zich laten wachten, zeker nu Team Bondi bankroet is.

eft33Michael Nagel
Alias
Hoofdadmin

Prince of Persia 2
Je zou het van deze fanatieke Call of Duty speler wellicht niet verwachten, maar mijn favoriete game is nog altijd Prince of Persia uit 2008. Jazeker, de game met de funky graphics, quicktime events en het verzamelen van 1000 lichtbolletjes. Deze game had me destijds enorm positief verrast door het schitterende verhaal dat het met zich meebracht, mooi weergave van zowel de duistere als kleurrijke omgeving van de gebieden en de krachtige personages.

De game heeft uiteindelijk één nadeeltje en dat is dat deze ondanks de Epiloque DLC een niet-afgesloten einde heeft. Iets wat aan de andere kant niet erg is, aangezien dat zou betekenen dat er een vervolg voor zou moeten komen. Iets waar er vooralsnog niks over bekend is, maar waar ik persoonlijk enorm op zit te wachten.

eft33Wester Wagenaar
Wesz
Redacteur

Ghost Trick: Phantom Detective 2
Ik ben een fervent liefhebber van volledig nieuwe ervaringen en verkies daarom veelal nieuwe projecten boven vervolgen, omdat laatstgenoemde vaak genoeg slechts hetzelfde trucje herhalen. Omdat ik echter maar een eenvoudige gamesjournalist ben, en niet de inspiratie bezit om daadwerkelijk spellen te maken, ben ook ik tevreden met een opvolger. Dit jaar verscheen Ghost Trick: Phantom Detective, een spel met Shu Takumi, bedenker en maker van de Phoenix Wright-reeks, aan het roer, en zijn invloeden voel je in de gehele game. Van de unieke personages en geweldige gameplay, tot een geniaal verhaal compleet met meerdere plotwendingen: Ghost Trick had het allemaal.

En waarom ook geen vervolg? Het concept van het spel leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld de 3DS. Ditmaal kan Capcom dan ook gebruik maken van 3D-functies om de puzzels nog meer diepte te geven. Als geest bezit nemen van voorwerpen, maar dan in meerdere dimensies, dat lijkt me wel wat. Toch is ook een nieuwe Phoenix Wright meer dan wenselijk, terwijl een volledig nieuw project al helemaal interessant zou zijn. Elke willekeurige game van Shu Takumi ontvang ik in ieder geval met open armen. Fan? Zijn games zijn gewoon goed!

eft33Richard Leurs
R1chardTM
Eindredacteur

Iets nieuws
Het is natuurlijk heel makkelijk om hier een vervolg te noemen op één van je favoriete games. Een deeltje twee, drie, vier… Dit is ook het stramien waar het grootste deel van de game-industrie in vast zit. Geen risico lopen door een nieuw soort game te ontwikkelen, maar lekker een vervolg maken op iets wat goed verkoopt. Ik ben hier wel een beetje klaar mee en vraag naar iets nieuws.

Ik heb wel zin in een MMO waar ik tot keizer van het Romeinse rijk kan groeien. Of een Kinect-game waar ik muziek mee kan maken. Misschien wel een nieuwe game die het vliegen met ruimteschepen weer uit het stof haalt of gewoon eindelijk een echt goed Lord of the Rings-spel. Het liefst laat ik mij gewoon verrassen door de geniale ontwikkelaars die er op deze wereld bestaan. In 2012 hoop ik op veel onverwachte aankondigingen.

eft33Peter Bouwman
Petor
Hoofdredacteur

Dragon Age III
Het is natuurlijk een kwestie van tijd dat deze game wordt aangekondigd. De eerste Dragon Age was inderdaad de best verkopende nieuwe IP voor Electronic Arts en ook het tweede deel heeft het niet slecht gedaan. Toch ben ik zelden zo kwaad geweest op Bioware ten tijden van de release van dat verschrikkelijke tweede deel, want hoe goed het eerste deel was, zo belabberd was het vervolg. Het is een ondermijning van de gamers geworden, die met ongenuanceerde domheid alles zo versimpelde, dat alle pracht, diepgang en kracht van het eerste deel compleet werd vernietigd.

Ook Bioware is deze klachten van gamers niet ontgaan en ik begrijp tot op de dag van vandaag de vreselijke versimpeling van het tweede deel niet. Het eerste Dragon Age was namelijk een hele diepe en uitdagende game, maar deed het qua verkoopcijfers fantastisch. Waarom kies je er dan voor om alles zo vreselijk te versimpelen? Hoe het ook zij, Dragon Age III moet het echte vervolg worden op de eerste Dragon Age. De grafische stijl maakt me niet uit, maar qua verhaallijn moet deze game weer de diepte in, qua grootte wil ik weer een epische wereld en qua diepgang weer een echte RPG. En laat alstublieft de Grey Wardens weer een grote rol krijgen! Want Dragon Age II was als een Star Wars film zonder Jedi Knights, helemaal niks dus.

 1.   
  Rivado's avatar

  BLINX 3!

 2.   
  Hitman047's avatar

  Leuk topic.

  Bully 2 & CoH 2, oh yes please. 😉

 3.   
  lassieman's avatar

  Een nieuwe Age of Empire, vervolg op 1&2. Niet zoiets als AoE online, dat vond ik echt niks.

 4.   
  Drazo's avatar

  Mass Effect 3!

 5.   
  FishHookz's avatar

  LA Noire 2 is gewoon een ”nee” voor mij en ik wil heel graag een nieuwe goede Terminator game ^^

 6.   
  -B9D7L-'s avatar

  FIFA street 4! Halo 4! GTA V! FIFA 13! 🙂

 7.   
  Alfa Warrior's avatar

  ”-B9D7L-“ schreef, "FIFA street 4! Halo 4! GTA V! FIFA 13! 🙂 "

  Favoriete ON aangekondigde game, een game die niet bestaat en dus niet aangekondigd is.

 8.   
  blckspdr's avatar

  Een vervolg op Rollercoaster 2/3 is al bekend dat het geen RCT meer zou heten
  Waren wel al via twitter wat hintjes naar gegeven.

  http://twitter.com/frontierdev

  Ook eens over Bully 2 & CoH 2.

 9.   
  Hillianii's avatar

  Beyond Good&Evil 2 😉

 10.   
  sthij's avatar

  Age of empires 4 en dan een vervolg op 3 dat was de beste niet aoe online…

 11.   
  GamerJaime's avatar

  Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar.

 12.   
  desxeon's avatar

  Ik zit te wachten op Mirror’s Edge 2!.

  Deel 1 was zo lekker vernieuwend tegenover de andere games die in 2008 uit kwamen, dus laat maar komen die Game.

 13.   
  xHouse's avatar

  Nieuwe Company of heroes zou er best mogen komen. :>
  En een zoals hierboven al meerdere keren is gezegd, een echte nieuwe AOE, geen troep. :/

 14.   
  RockerRoy's avatar

  Ik heb zin om eens een van de games out mijn jeugd te spelen. Een nieuwe Crash bandicoot, Gex, of spyro bijvoorbeeld.

  Anders wel iets nieuws. Ik zou graag een soort Dead Island willen zien die wat beter uitgevoerd is. Die je meer het gevoel geeft te moeten vechten om te overleven en meer free-roam mogelijkheden bied. Stel je eens voor: Dead Island meets Skyrim ;).

 15.   
  FishHookz's avatar

  jaime360gamer schreef, "Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar."

  Red Dead Redemption 2 ? Het klopt gewoon niet in mijn ogen xD

 16.   
  GamerJaime's avatar

  Senzanome schreef, "

  ”jaime360gamer” schreef, "Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar."

  Red Dead Redemption 2 ? Het klopt gewoon niet in mijn ogen xD"

  Ja aan de titel moet dan nog gewerkt worden natuurlijk. 🙄 Maar een vervolg MOET er gewoon komen en ik weet ook zeker dat ie komt,de game was een succes en had een open einde.

 17.   
  Koen's avatar

  SWBF 3 😆

 18.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Michiel [email protected]
  Helemaal eens met je keuze.
  Bully was geweldig, dus nu hopen dat R* snel de aankondiging maakt. 🙂

  Senzanome schreef, "

  ”jaime360gamer” schreef, "Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar."

  Red Dead Redemption 2 ? Het klopt gewoon niet in mijn ogen xD"

  Of ze maken een prequel van Red Dead Redemption. Ik zou graag willen weten wat er allemaal is gebeurd toen John Marstan nog in Dutch zijn bende zat en hoe hij verraden werd.

 19.   
  ckerigon's avatar

  Drazo schreef, "Mass Effect 3!"

  Die is al aangekondigd he 😛

 20.   
  toqeer's avatar

  darkness 2 god of war iv 😆

 21.   
  Michelman's avatar

  Battlefield 4 😀

 22.   
  firehopper211's avatar

  Het liefste zie ik de Grote comeback van Rare. Nadat ze nog wel leuk werk hadden verricht met Viva Pinata hebben ze met Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts één van mijn meest favoriete franchises verpest. Nu met al hun oude werk achter zich en overname door Microsoft, alleen Avatar spul en Kinect sports maken lijkt het alsof ze niet meer die creatieve vrijheid hebben. sommige fans (waaronder ik) zouden ook heel graag een vervolg op Conker willen zien, na een ietwat wat magere maar toch klein beetje leuke remake zie ik weer het liefste wat van die gore over de top humor als dat nog in deze tijd kan werken met nieuw verhaal, nieuw wereld en nieuwe features waar misschien conker zich zelf als koning van de troon moet zien te stoten. Dus Rare, maak alsjeblieft weer van die goeie ouwe games waar ik vroeger zo dol op was van jullie. 🙁

 23.   
  FishHookz's avatar

  Ik zou een nieuw deel van Wolfenstein ook wel leuk vinden :O En ik blijf natuurlijk altijd hopen dat er Star Wars TFU III komt 😉

 24.   
  Hillianii's avatar

  sthij schreef, "Age of empires 4 en dan een vervolg op 3 dat was de beste niet aoe online…"

  Juist!

 25.   
  Phil's avatar

  sthij schreef, "Age of empires 4 en dan een vervolg op 3 dat was de beste niet aoe online…"

  Doe mij maar AoE4 die terug gaat naar de roots van AoE1 en 2. Dat zou awsome zijn.

 26.   
  thoom95's avatar

  Portal 3 🙂

 27.   
  cool ice's avatar

  hmm.. Just Cause 3! 😀

 28.   
  vlam12's avatar

  dungeon keeper 3. net zoals 2 maar dan beter.:P

 29.   
  Tweek's avatar

  Fallout 4, Skyrim is geweldig maar ik vind de Fallout setting tien keer vetter (Ik weet dat de meeste mensen het hier niet mee eens zijn).

 30.   
  JonsoN's avatar

  Half-life 3?! NIEMAND?

 31.   
  Hillianii's avatar

  Phil schreef, "

  ”sthij” schreef, "Age of empires 4 en dan een vervolg op 3 dat was de beste niet aoe online…"

  Doe mij maar AoE4 die terug gaat naar de roots van AoE1 en 2. Dat zou awsome zijn."

  Nee alsjeblieft niet! 😳

 32.   
  Jonah's avatar

  JonsoN schreef, "Half-life 3?! NIEMAND?"

  *maakt krekelgeluid*

  Ik heb ‘m genoemd hoor. 😛

 33.   
  pepijn499's avatar

  Mirror’s edge 2? Iemand?

 34.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Eens met Mirrors Edge, maar ook een échte Kingdom Hearts 3 en een Final Fantasy VII remake.

 35.   
  twoakrm's avatar

  manhunt die zou ik wel eens willen zien

 36.   
  Ika Q's avatar

  Dragon Age: Origins 2 wil ik wel zien verschijnen, ik weet vrijwel zeker dat Bioware niet meer terug gaat kijken naar de eerste deel. Waar Origins helemaal in me hersens is geschrift, zie ik na Dragon Age 2 de franchise langzaam liever uit me hoofd verdwijnen. Make it Happen, Bioware !

 37.   
  thijs96's avatar

  ik ben erg benieuwd naar de ps vita!

 38.   
  FishHookz's avatar

  ”thijs96″ schreef, "ik ben erg benieuwd naar de ps vita!"

  Beginnen over PS Vita op een nieuws bericht van onaangekondigde games ???

 39.   
  xizaaR's avatar

  [email protected] schreef, "een échte Kingdom Hearts 3 remake."

  Jij snapt het.

 40.   
  crazyshine4722's avatar

  Kingdom hearts 3 !!!!!!! Come on guys !!!!!!!

 41.   
  fdennis's avatar

  CoH2 zo graag he:P Maar het liefst dominion 2. Dominion is een strategy game die ik dik 10 jaar geleden speelde. Het was mijn aller eerste pc game. En wat was die geweldig zeg. Zelfs nu heb ik soms nog wel is zin om de game weer te spelen. Maar waarschijnlijk kent niemand deze game.

 42.   
  -B9D7L-'s avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”-B9D7L-“ schreef, "FIFA street 4! Halo 4! GTA V! FIFA 13! 🙂 "

  Favoriete ON aangekondigde game, een game die niet bestaat en dus niet aangekondigd is."

  Sorry lees fout 😮
  Ik zou wel een empire earth 4 of age of empire 4 willen!

 43.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  xizaaR schreef, "

  [email protected]” schreef, "een échte Kingdom Hearts 3 remake."

  Jij snapt het."

  Een Kingdom Hearts 3 remake? Laat ze eerst maar eens beginnen aan een derde deel voordat we het hebben over een remake daarvan! 😉

  Een Harry Potter MMO lijkt me trouwens ook wel melig. Alle boeken zijn nu toch verfilmd, dus een mooi moment om je eigen avontuur te starten.

 44.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Doom 4 of een nieuwe Total war game.

 45.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Een Prince of Persia 2 zou ook fantastisch zijn, al vond ik The Forgotten Sands wat tegenvallen.
  Maar volgens mij begrijpen velen niet wat een onaagekondigde game inhoud?:P

  Ik zou wel een nieuwe Daxter willen zien, vond de PSP versie echt Awesome!!

 46.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  RockerRoy schreef, "Ik zou graag een soort Dead Island willen zien die wat beter uitgevoerd is. Die je meer het gevoel geeft te moeten vechten om te overleven en meer free-roam mogelijkheden bied. Stel je eens voor: Dead Island meets Skyrim ;)."

  Heb je dan niet een soort van Undead Nightmare? heb Dead Island nooit gespeeld maar volgens mij is het wel een redelijke vergelijking?

 47.   
  thomster013's avatar

  Read Dead 3, nieuwe just cause. killzone 4 het open einde was pretty crappy 😛 miss nu vanuit helghast ogen. nieuwe rct. aoe ook mee eens. een bug loze dead island is ook wel vet ja ! en natuurlijk. hello kitty adventure island extreme edition ! lol

 48.   
  thomster013's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "

  ”RockerRoy” schreef, "Ik zou graag een soort Dead Island willen zien die wat beter uitgevoerd is. Die je meer het gevoel geeft te moeten vechten om te overleven en meer free-roam mogelijkheden bied. Stel je eens voor: Dead Island meets Skyrim ;)."

  Heb je dan niet een soort van Undead Nightmare? heb Dead Island nooit gespeeld maar volgens mij is het wel een redelijke vergelijking?"

  dead island kan je niet echt vergelijken met undead nightmare. undead nightmare is 3rd person. met geweren en heeft een gta like missie systeem. dead island is 1st person. vooral melee en is meer quest like.

 49.   
  G.I.do's avatar

  Pokemon MMORPG 🙄

 50.   
  GamerJaime's avatar

  Mafia 3 kijk ik ook ontzettend naar uit en net als Red Dead staat ook die game te springen om een vervolg vraag me alleen af wanneer die in hemelsnaam wordt aangekondigd?

 51.   
  HashtagMcSwag's avatar

  jaime360gamer schreef, "Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar."

  Geen vervolg maar een prequel lijkt me echt vet! Alhoewel……. Vervolg lijkt me ook top 😆

 52.   
  JonsoN's avatar

  Jonah schreef, "

  ”JonsoN” schreef, "Half-life 3?! NIEMAND?"

  *maakt krekelgeluid*
  Ik heb ‘m genoemd hoor. :P"

  Haha indeed,

  sorry overheen gelezen, hoe kon ik dat nou missen..

 53.   
  Cirdan's avatar

  Company of Heroes 2, please!

 54.   
  GamerJaime's avatar

  ano__niem schreef, "

  ”jaime360gamer” schreef, "Red Dead Redemption schreeuwt gewoon om een vervolg na dat epische einde! Verder zou ik ook wel een soort van LA Noire in deze moderne tijd willen zien. Een soort van GTA meets LA Noire zeg maar."

  Geen vervolg maar een prequel lijkt me echt vet! Alhoewel……. Vervolg lijkt me ook top 😆 "

  Haha ja een prequel zou ook nog niet zo een heel slecht idee zijn,want ik ben eerlijk gezegd best benieuwd na het verleden van John Marston, zijn leven als bendelid en hoe hij uberhaupt als klein mannetje zo geworden is maar inderdaad prequel of sequel het maakt eigenlijk niet zo gek veel uit beide kanten zijn intressant.

 55.   
  LHH's avatar

  POP2 en DA3 sluit ik me helemaal bij aan, zou echt geweldig zijn.

 56.   
  nanathan's avatar

  The saboteur 2

 57.   
  Kolomos's avatar

  Zo redactie, ik kan mij vooral aansluiten over Bully 2, L.A. Noire en Dragon Age III (wat jammer dat deel 2 zo belabberd was 🙁 ).