Chimpansee Cheetah is overleden

De filmwereld is weer een icoon armer. Cheetah, waarschijnlijk de beroemdste chimpansee ter wereld, is op 80-jarige leeftijd overleden. Volgens opvanghuis Suncoast Primate Sanctuary (Florida) stierf Cheetah afgelopen zaterdag aan nierfalen.

In de jaren ’30 maakte Cheetah carrière door in de zwart-wit film Tarzan te verschijnen, naast olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Cheetah zorgde voor de nodige humor en fungeerde als boodschapper tussen Tarzan en zijn bondgenoten. Het was de chimpansee die er regelmatig voor moest zorgen dat de andere dieren Tarzan op tijd te hulp kwamen.

Maar daar hield het niet op voor Cheetah. Hij had ook nog een rol in Doctor Dolittle uit 1967. Zoals dat gaat bij beroemdheden, waren er ook mensen die Cheetah omver probeerden te halen. Zo werden er een paar jaar geleden openlijk vraagtekens gezet bij zijn rol in Tarzan. Was hij wel echt de chimpansee die de sidekick van Tarzan speelde? Er zouden meerdere apen zijn gebruikt bij de opnames.

Cheetah blijft echter een grootheid. De laatste jaren besteedden de media jaarlijks aandacht aan zijn verjaardag, want Cheetah heeft het ook nog eens weten te schoppen tot oudste aap ter wereld. Volgens het verblijf waar Cheetah zijn laatste jaren heeft gesleten, vond de chimpansee het heerlijk om mensen aan het lachen te maken en was hij een fervent vingerverver.

Rust in vrede Cheetah.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren