Fast Forward 2012: Street Fighter X Tekken


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag kijkt Wester naar vechtpartijen die Street Fighter X Tekken ons zal bieden.

Street Fighter en Tekken zijn twee vreselijk populaire vechtspellen en het is dus niet geheel verrassend dat er juist van deze games een cross-over gemaakt zal worden. Wel uniek is dat het er twee zullen zijn: Street Fighter X Tekken, ontwikkeld door Capcom, en Tekken X Street Fighter, die wordt gemaakt door Namco. Eerstgenoemde zal eerder verschijnen en hier hebben we dus al flink wat meer over gehoord. Wat onze oren hebben vernomen stemt in ieder geval alleszins positief.

Meer dan Street Fighter-saus

Street Fighter X Tekken zal in theorie simpelweg een Street Fighter-game zijn, waarin tevens bekende Tekken-personages hun opwachting maken. Deze figuren zijn zo gemaakt dat deze op de traditionele Street Fighter-wijze te besturen zijn. Tevens is over het geheel een mooi Street Fighter-sausje gegoten, waardoor de personages en de omgevingen volledig doen denken aan het vierde deel van de vechtreeks. Het beeld wat ik nu schets is echter een vrij eenzijdige, daar de game veel meer zal doen dan simpelweg een Street Fighter-game zijn.

[SCREENSHOTS]
Hoewel de game zich namelijk sterk zal richten op de 2D-gameplay die de Street Fighter-reeks kenmerkt, zoals de aanwezigheid van Super Combo’s en de EX Attack, is een opvallend feitje dat het spel sterk lijkt op Tekken Tag Tournament. Elke speler kiest twee personages, die tijdens het gevecht gewisseld kunnen worden. Wanneer dit tactisch voordeel oplevert, kun je er zo voor kiezen om nog een extra mep te geven. Figuren kunnen bijvoorbeeld ook tijdens een combo opduiken om deze af te maken, waarna je met het andere personage verder speelt. Wel geldt, dat als één van je vechtersbazen sneuvelt, je het potje hebt verloren.

Uniek project

Naast de gameplay die verschilt van de typische Street Fighter-games, zijn er enkele andere bijzondere aspecten die Street Fighter X Tekken uniek maken. Zo zal de game een soort plot bevatten, waarin een reden wordt gegeven waarom twee verschillende universa bij elkaar komen. Daarnaast zal het spel muziek bevatten van bands en artiesten, in plaats van dat alles volledig is geproduceerd door een componist. Er zijn nog meer dingen die Street Fighter x Tekken bijzonder maken, want in de PlayStation-versies van de game vecht niet alleen Cole van inFamous mee, ook Toro en Kuro, de Japanse PlayStation-mascottes, zullen speelbaar zijn. Tot slot zal de game ook allerlei verwijzingen naar andere Capcom-games bevatten, zoals Dino Crisis.

Voorlopige conclusie

Street Fighter X Tekken belooft een bijzonder cross-over-project te zijn, die de wereld van Tekken goed fuseert met die van Street Fighter. Wellicht dat er iets teveel nadruk op Street Fighter gelegd zal worden, maar daarom zal Namco ook voor de andere variant zorgen. Street Fighter X Tekken is voor Street Fighter-fans de mogelijkheid om een variant op hun geliefde reeks te kunnen spelen, terwijl Tekken-liefhebbers ook eens kunnen kijken naar wat die andere bekende serie eigenlijk zo sterk maakt.

Street Fighter X Tekken zal 9 maart verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360, PC en PlayStation Vita.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Ontzettend benieuwd! 🙂 ik ben zowiezo voor vechtgames van het eerste uur. Ik ben nog niet zo heel erg verdiep met Tekken sinds Tekken 6 voor de Xbox 360 kwam, maar met Street Fighter ben ik veel meer bekend. hoe moeilijk het ook mag zijn, het tag system en andere te veel dingen om op te noemen, Ik ben er klaar voor!! 😉

    PS: Ik ben nog wel steeds benieuwd naar wat Tekken X Street Fighter er van af gaat brengen.

  2.   
    Glennus's avatar

    Mastermovie reference in de 3de screenshot “Jij bent een Chinees!” “En jij hebt hele grote tieten!”. Arme Nina.

    On topic: Ik ga deze game misschien een kans geven, maar ik ben meer van Tekken en Mortal Kombat. Ach, ik zie wel.