Fast Forward 2012: Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en ditmaal vertelt Jonah over de aankomende Kingdom Hearts-game voor de 3DS.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance brengt onze geliefde personages naar de 3DS en is alweer het zevende deel binnen de serie. In 2009 wisten we nog voorzien te worden van Kingdom Hearts 358/2 Days en dit jaar nog konden we genieten van Kingdom Hearts Re:coded, beide voor de DS, dus het is niet al te lang geleden dat we voor het laatst een Kingdom Hearts hebben genoten op een platform van Nintendo.

Een duidelijke invloed
Volgens Square Enix moet de aankomende 3DS-uiting zijn inspiratie halen uit Final Fantasy Versus XIII en dan doelt men op de gameplay. Alle gameplay-elementen die niet gebruikt werden in Final Fantasy Versus XIII worden alsnog verwerkt in Dream Drop Distance. De zogeheten Command Deck keert terug, het systeem dat geïntroduceerd werd in Birth By Sleep, dus we kunnen weer gebruik maken van onze omgevingen om te bewegen.

[SCREENSHOTS]
Oude en nieuwe elementen
Tetsuya Nomura, één van de grote mannen achter het project, wist te delen dat het thema van Dream Drop Distance focust op vertrouwen en vriendschap. Het plot heeft connecties met coded, Birth by Sleep en 358/2 Days. De setting is wederom verspreid over meerdere werelden, waarbij er oude varianten voorgeschoteld worden, zoals Traverse Town en Destiny Islands.

Alle Disney-gebaseerde werelden zijn echter gloednieuw en ze zullen gebaseerd zijn op onder andere Pinokkio, Mickey, Donald en Goofy: De Drie Musketiers, de klokkenluider van de Notre Dame en zelfs Tron: Legacy! Sora en Riku keren logischerwijs terug en met dit tweetal kunnen we de werelden verkennen, om vervolgens de strijd aan te gaan met de gevaarlijke Dream Eaters.

Voorlopige conclusie
Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance probeert het beste van alle werelden te combineren, maar brengt ook nieuwe, verfrissende werelden met zich mee. We weten enkel dat het geheel zich afspeelt na Kingdom Hearts: Coded en dat Master Xehanort terugkeert. Er staat ons dus een stevig avontuur te wachten en de 3DS moet zowel letterlijk als figuurlijk een diepgaande ervaring bieden.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance verschijnt medio 2012.

 1.   
  WesterW's avatar

  Waar ik met name benieuwd naar ben is hoe de personages van The World Ends With You in het spel zijn verwerkt. In de laatste trailer belooft de rol van die figuren namelijk lekker groot te zijn 😉

 2.   
  crazyshine4722's avatar

  Ze moeten stoppen met al die stomme spin-offs.. en gewoon een kingdom hearts 3 maken..

 3.   
  Intersivety's avatar

  ”crazyshine4722″ schreef, "Ze moeten stoppen met al die stomme spin-offs.. en gewoon een kingdom hearts 3 maken.."

  Ik ben het helemaal met je eens, er moet een Kingdom Hearts 3 komen voor de console 🙂

 4.   
  TheUltimateZerg's avatar

  ben zeer benieuwd naar KH3d 🙂

 5.   
  toqeer's avatar

  dit word egt zo vet en der moet egt een kingdom hearts 3 komen op ps3

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dit zou de enige reden zijn om voor mij een 3DS aan te schaffen tot nu toe wie weet komt die nog wel, Maar ik vind wel dat ze nu eens met deel 3 voor de consoles mogen komen duurt veels te lang

 7.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ik ben een reuze fan van de serie, maar kon gewoon niet volledig genieten van de meest recente spellen. Birth By Sleep voelde enorm leeg aan naar mijn mening en ze mochten van mij ons gewoon één lang uitgewerkt verhaal laten spelen in plaats van drie korte verhaaltjes die iets te veel op elkaar leken.

  Maar na het kijken van de trailer van deze game werd ik toch ontzettend nieuwschierig! De moderne Tron, Pinokkio die zich niet Monstro bevind, een speelbare Riku, Terra zoals hij te zien is aan het einde van BBS, het voelde allemaal zooo goed aan. Ik ga zeker weten een 3DS halen voor deze game, het liefst in een speciale editie waarbij de 3DS onder zit met de Kingdom Hearts prints.